Malowanie skutera i wieeeelki problem
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Oto wyniki jak porównałem stary czerwony lakier w małej budelce do nowego w dużej:
(otwórz link)
Oto wynik psiknięcia
(otwórz link)
Oto co wyszło na liczniku
(otwórz link)
Widać jak lakier się tak jak by ściął!
A oto lakier i podakład. Przezroczysty daszek ma podklad doplastików
(otwórz link)

Oto wynik psiknięcia

Oto co wyszło na liczniku

Widać jak lakier się tak jak by ściął!
A oto lakier i podakład. Przezroczysty daszek ma podklad doplastików

- 0G0R3K-15
- Świeżak
Chłopie najpierw te nierówności papierem ściernym 400 puźnij 800 no i może 1500 następnie odtłuść benzyną później pomaluj podkładem następnie weź spray potrząśnij nim aby farba się wymieszała(długo potrząsaj) i maluj cienkimi warstwami (bardzo cienkimi).Namaluj jedna zaczekaj aż przeschnie i następną. A jak ci nie wychodzi to oddaj do lakiernika
.

- macion14
- Świeżak
musisz miec ten z palety forda? ja kupilem zwykly czerwony w hurtowni ( nie matalic bo na tym moto metalici mi sie nie widza) i wyszlo tak http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S,51/67067 zobacz tamten link bo tam jest duzo zdjec z mojego malowania (chdzi mi o link w PJ)
- talta
- Mieszkaniec forum
Chciałbym aby to był oryginalny lakier forda bo z dostępnością w przyszłości nie będzie problemów. A co do metalica to nie musi być ważne aby miał jaki taki połysk bo wiadomo że na matt to go nie zrobię. No ale jeśli już nie oryginalny ford to jakiś zamiennik który odpowiada tamtemu kolorkowi byłby świetny. Tylko interesuje mnie cena w polsce za coś takiego ponieważ skuter może pojedzie vanem do polski na wakacje
A co myślicie o niebieskim oświetleniu pod spodem uruchamianym z pilota? oto link do aukcji którą właśnie wygrałem. 60cm listwy Flux.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0048724072
Podobno jest to najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o szpanerskie oświetlenie.
A i przy okazji aby nigdzie nie zadawać głupich pytań to gdzie kupie aluminiową butlę pod N2O? Nie koniecznie z zaworem ciśnieniowym ponieważ nie mam zamiaru zapłacić 500zł za sztukę ale coś co będzie bardzo przypominało taką butlę. Mam zamiar wstawić coś takiego do bagarznika którego i tak nie używam a potem jak mi się znudzi to sprzedam i ktoś inny poszpanuje że ma podtlenek w moto takim.
A co myślicie o niebieskim oświetleniu pod spodem uruchamianym z pilota? oto link do aukcji którą właśnie wygrałem. 60cm listwy Flux.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0048724072
Podobno jest to najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o szpanerskie oświetlenie.
A i przy okazji aby nigdzie nie zadawać głupich pytań to gdzie kupie aluminiową butlę pod N2O? Nie koniecznie z zaworem ciśnieniowym ponieważ nie mam zamiaru zapłacić 500zł za sztukę ale coś co będzie bardzo przypominało taką butlę. Mam zamiar wstawić coś takiego do bagarznika którego i tak nie używam a potem jak mi się znudzi to sprzedam i ktoś inny poszpanuje że ma podtlenek w moto takim.
- 0G0R3K-15
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości