Kod lakieru Yamaha R6 bordowa " zdjecie" gdzie zna
• Strona 1 z 1
Kod lakieru Yamaha R6 bordowa " zdjecie" gdzie zna
motorek jest w tym kolorze... czy ktos wie gdzie jest kod lakieru ewentualnei czy mozna cos takeigo dojsc... wyczytałem ze kod jest malowan... a nie lakieru a znów tez gdzies na forum ze mozna znalezc kody malowan a tam kody lakierów i juz zgłupiałem
- Załączniki
-
- 628611809_4.jpeg (91.58 KiB) PrzeglÄ…dane 6198 razy
-
Rafal_W_wa - Świeżak
Re: Kod lakieru Yamaha R6 bordowa " zdjecie" gdzie
Rafal_W_wa napisał(a):motorek jest w tym kolorze... czy ktos wie gdzie jest kod lakieru ewentualnei czy mozna cos takeigo dojsc... wyczytałem ze kod jest malowan... a nie lakieru a znów tez gdzies na forum ze mozna znalezc kody malowan a tam kody lakierów i juz zgłupiałem
Troche nie rozumie tego zdania

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
no rzeczywiscie nie jasno się wyraziłem, wyczytałem są kody malowań - np. kod xxx malowanie niebieskie europa itp... kod xyxx czarne z szarym stany itd... ze i tak nie ma samego kodu koloru.
ale tak jak pisałem wyczytałem wiele rzeczy dlatego pytam bo juz zgłupiałem.
Dzieki za podpowiedzi... jutro poszukam jakiejs wkleiki na motorze.. podzwonie po serwisie.. a jak sie nie uda ..to poprostu dopbiore na oko... i trudno
ale tak jak pisałem wyczytałem wiele rzeczy dlatego pytam bo juz zgłupiałem.
Dzieki za podpowiedzi... jutro poszukam jakiejs wkleiki na motorze.. podzwonie po serwisie.. a jak sie nie uda ..to poprostu dopbiore na oko... i trudno
-
Rafal_W_wa - Świeżak
w mieszalniach lakierow, nawet tych lepszych nie znajdziesz tego samego lakieru. Probowalem juz wiele razy - zwykle potrzebowalem lakieru do zakrycia drobnych otarc i rys - zawsze bylo cos znac. Koszt lakieru w ASO nie jest duzy.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Po zastosowaniu np. sztyftu z lakierem warto wszystko przelecieć drobna pastą polerska i wtedy troszkę te lakiery się "zleją" i nie bedzie aż tak bardzo sie odznaczała różnica w odcieniu.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Jezeli lakierowana jest juz nawet stosunkowo niewielka powierzchnia, powiedzmy 5cm^2 to pasty polerskie, a nawet uzycie papieru sciernego o b. drobnej gradacji niewiele daje, chyba ze lakier zostal bardzo dobrze dobrany. Niestety jeszcze w zadnej mieszalni nikt tego nie zrobil dobrze. Takie rzeczy trzeba cieniowac a to wcale latwe nie jest. Ostatnio lakierowalem tacie fragment blotnika w samochodzie oraz calkiem spore odpryski. Niestety bylo to dosc widoczne. Kupilem tani aerograf na allegro i po godzinie cwiczen na kartce poprawilem samochod. Teraz wszystko sie ladnie zlewa i jak dla mnie jest to najlepszy sposob.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Zadzwon do salonu yamahy podaj nr vin i dostaniesz kod lakiero Pozdro..
Motor Jest Bogiem Prędkośc Nałogiem Życie Zabawą A Laski Podstawą... | http://www.youtube.com/watch?v=XtA8sRferlY
-
MicronR1 - Świeżak
Kiedys ktos z forum szukal kodu lakieru do R6 ze starszego rocznika i pamiętam, ze byl na forum link do jakiejs zagranicznej stronki. Była tam tabelka, wybieralo sie marke, model, rocznik i wyskakiwały kody do wszystkich kolorow. ( Chyba Labiss to podał ) Forumowa szukajka to g..., ale sprobuj, moze znajdziesz.
-
Dominik_YZF - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości