Zobacz wÄ…tek - Garelli Capri 50 - czy ktoÅ› zna ten skuter???
NAS Analytics TAG

Garelli Capri 50 - czy ktoÅ› zna ten skuter???

i inne małe pojemności
_________

Garelli Capri 50 - czy ktoÅ› zna ten skuter???

Postprzez wajda » 6/5/2009, 00:12

Obrazek

Witam,
Od wczoraj jestem właścicielem tego zacnego włoskiego skuterka Garelli Capri, rocznik 2006, od dzisiaj użytkownikiem tego forum... ;)

Skuter został sprowadzony z Włoch i z tego, co się dowiedziałem jest ulepszoną wersją modelu Capri z lat 60-tych -> http://www.garelli-scooters.co.uk/capri.html
Niestety oficjalna stora firmy Garelli jest obecnie w przebudowie i właściwie prócz kilku parametrów, nic o nim nie wiem.

Czy ktoś może miał kiedyś do czynienia z tym modelem? Jakie części od innych skuterów są kompatybilne z nim? Jakim słowem-kluczem, szukać chociażby cześci od (niestety) niedziałającego licznika poziomu paliwa? Jakie parametry mogą mieć nowe amortyzatory, które chcę niebawem wsadzić? Jaki rodzaj tłumika pasuje do tego typu?

Pytań mam więcej i będę wdzięczny, jak znajdzie się pomocna dłoń.
Pozdrawiam.
wajda
Świeżak

Postprzez wiktorgre » 6/5/2009, 10:47

Jets to mało znany skuter w Polsce . Poszukaj jaki to ejst silnik czy minareli hor . czy jakis inny i bedziesz wiedzial jakie czesci itp ...
Yamaha YZ 125 , Ducati 848 ;d
wiktorgre
Świeżak

Postprzez Masterleoni » 6/5/2009, 17:00

czesci do tego nie znajdzesz tak szybko
Masterleoni
Świeżak

Postprzez dziamex81 » 29/8/2011, 20:28

Niestety muszę cię rozczarować, to nie jest włoski skuter tylko chiński. Jeśli chodzi o części silnikowe to będą pasować od innych chińczyków a nadwoziowe to raczej będzie problem.
Chińczycy robią wszystkich w bambuko nazwami.
Jest to taka sama kontynuacja garelli jak u nas w sklepach mamy kontynuację starych Rometów... Nawet Peugeotowi nie wolno ufać bo sprzedaje chińczyki pod nazwą Peugeot V-clic.
dziamex81
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê