Shoei - sklep w wielkopolsce
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Trochę w Niemczech te ceny Shoei'a ostatnio spadły. Jak ja byłem w USA w marcu to jeszcze chyba nie były takie. Ale popatrz sobie na topowy model X-Spirit (X-11). Różnica w cenie ok. 1500zł.
Czuję co to było jak dolar prawie 2zł kosztował! Wtedy to sobie można było zaszaleć na zakupach w USA.

Czuję co to było jak dolar prawie 2zł kosztował! Wtedy to sobie można było zaszaleć na zakupach w USA.

-najpierw DR 600
-potem GPZ 500
-potem CBR 900RR SC33
-teraz GSX R1000 K3 i Varadero 1000 XL
-potem GPZ 500
-potem CBR 900RR SC33
- Baboon
- Świeżak
cos slyszalem ze kaski ktore sa puszczone na rynki usa i azjii sa po prostu innego kształtu, poniewaz dla chińczyka i eropejczyka muszą byc inne kształty kasków co wynika z roznej budowy głowy
a kask musi przylegac do całej powierzchni głowy
ciekawe jakby taki kask z kraju chińskiego muru lezał na mojej dyńce
a kask musi przylegac do całej powierzchni głowy

ciekawe jakby taki kask z kraju chińskiego muru lezał na mojej dyńce

hrhr %-)

-
Krzychu1323 - Świeżak
-
Krzychu1323 - Świeżak
Trochę naciągana teoria Krzychu. To jak ktoś jest europejskiego pochodzenia albo z Europy a mieszka w USA (pewnie co najmniej z połowa ludzi w USA) to sobie nie może tam kasku kupić tylko do EU musi po kask jechać bo nie będzie pasował na jego głowę?
Co do różnic między głowami azjatyckimi a resztą świata to jeszcze może by coś w tym mogło być ale jak już to chyba bardziej tu o rozmiar mogło by chodzić. Zresztą też mało prawdopodobne.
Kształty głów są na całym świecie różne i bynajmniej nie zależy to od regionu pochodzenia raczej.

Co do różnic między głowami azjatyckimi a resztą świata to jeszcze może by coś w tym mogło być ale jak już to chyba bardziej tu o rozmiar mogło by chodzić. Zresztą też mało prawdopodobne.
Kształty głów są na całym świecie różne i bynajmniej nie zależy to od regionu pochodzenia raczej.

-najpierw DR 600
-potem GPZ 500
-potem CBR 900RR SC33
-potem GPZ 500
-potem CBR 900RR SC33
- Baboon
- Świeżak
ale zawsze pozostaje kwestia ktora przemawia za kupnem kasku w kraju ktora dotyczy reklamacji w razie gdyby cos sie dzialo z kaskiem, lepiej dmuchac na zimne

hrhr %-)

-
Krzychu1323 - Świeżak
No wiesz Twój wybór. Albo zostaje Ci parę stówek w kieszeni albo liczysz na to że będziesz mógł reklamować.
Raczej mało prawdopodobne. Trochę kasków przerobiłem i mi się nie zdarzyło. Poza tym sprzedawca w USA mówił, że Shoei na kaski tam kupione i zarejestrowane na stronce producenta daje coś takiego, że jak masz wypadek to możesz wysłać kask do Shoei i tam Ci go zbadają za free, czy bezpieczne jest jego dalsze użytkowanie.
Poza tym znając renomę marki całkiem prawdopodobne że mogli by Ci uznać reklamację nawet jak byś ją chciał z EU zrealizować. Ale jak mówię jeszcze nie słyszałem żeby ktoś trafił na jakiegoś bubla z Shoei.

Raczej mało prawdopodobne. Trochę kasków przerobiłem i mi się nie zdarzyło. Poza tym sprzedawca w USA mówił, że Shoei na kaski tam kupione i zarejestrowane na stronce producenta daje coś takiego, że jak masz wypadek to możesz wysłać kask do Shoei i tam Ci go zbadają za free, czy bezpieczne jest jego dalsze użytkowanie.
Poza tym znając renomę marki całkiem prawdopodobne że mogli by Ci uznać reklamację nawet jak byś ją chciał z EU zrealizować. Ale jak mówię jeszcze nie słyszałem żeby ktoś trafił na jakiegoś bubla z Shoei.
-najpierw DR 600
-potem GPZ 500
-potem CBR 900RR SC33
-potem GPZ 500
-potem CBR 900RR SC33
- Baboon
- Świeżak
-
Krzychu1323 - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości