Zobacz wÄ…tek - POMOCY Yamaha DT 80 LC II Woda w cylindrze
NAS Analytics TAG

POMOCY Yamaha DT 80 LC II Woda w cylindrze

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

POMOCY Yamaha DT 80 LC II Woda w cylindrze

Postprzez robsons51 » 4/5/2009, 10:02

Witam wszystkich potrzebuję pomocy kupiłem Yamahę DT 80 LC II i jechałem nią do domu dałem jej troche ognia ciagle gaz gaz no i mi sie dwa razy zagotowała woda za 2 razem az zblokowało koło i odrazu mi ją zatrzymało po ostygnięciu ciężko było ją odpalic i nie miała prawie wogole mocy jakos dotarłem nia do domu i juz nie chce mi odpalić i jak odkrece świece to woda jest w cylindrze co sie mogło stać ?
robsons51
Świeżak

Postprzez damianxx » 4/5/2009, 13:14

jeśli jest woda w cylindrze to pewnie poszła uszczelka pod głowicą w dodatku jeśli mocno przegrzałeś silnik to mugł Ci spuchnąc tłok i mugł sie tez zatrzeć. Cięzko sie nadusza kopke do odpalania ? słychać jak by tłok szlifował po cylindrze ? i jak wygląda sprawa ze sręrzaniem ?
damianxx
Świeżak

Postprzez robsons51 » 4/5/2009, 17:49

Kopka nie trybi wogole nie da rady jej kopnąc ale to juz było wcześniej bo mechanik mi mowił ze jakkaś zębatka sie wyrobiła tak ja na pycha paliłem jeden obrot wałem i juz chodziła po tym przegrzaniu to wogole nawet na pycha sie nie odzywa
robsons51
Świeżak

Postprzez damianxx » 4/5/2009, 20:12

proponuje żebyś zdjoł głowice i zobaczył jak wygląda uszczelka bo jeśli masz wode na tłoku to niema innej mozliwości niż uszczelka, konstrukcja tego silnika jest bardzo prosta więc niema wiele mozliwości popsucia zrub to jak najszybciej
bo jak sie nagromadzi woda na tłoku przy kolejnych prubach albo zacznie bardziej cieknąc to moze pęknąć korbowód ze względu na to żę wody nie mozna ścisnąc. Zacznij od uszczelki a przy okazji zobacz jak wygląda cylinder i pierścienie.
damianxx
Świeżak

Postprzez robsons51 » 4/5/2009, 20:34

Ok kolego zrobię dokładnie tak jak napisałeś dzięki za rady pozdrawiam
robsons51
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê