cieknie płyn hamulcowy przy klamce przedniego hamulca
• Strona 1 z 1
cieknie płyn hamulcowy przy klamce przedniego hamulca
Przy wymianie płynu (w CB 500) w przednim hamulcu zauważyłem, że coś cieknie przy klamce. Jest tam taka gumowa "uszczelka" (albo coś innego nie wiem jak to nazwać) i okazało się, że przy jej wciśnięciu coś wycieka, wygląda to na płyn hamulcowy, ale jakiś taki strasznie mętny. I tu moje pytanie, czy da się wymienić samą tą uszczelkę, czy da się ja wymontować bez opróżniania zbiorniczka z płynu, i czemu ten cieknący płyn jest taki mętny, skoro w zbiorniczku jest czyściutki, nowy.
- Keldon
- Świeżak
Teraz patrze i widzę, że przestało cieknąć i tak sobie myślę, że to nie był płyn raczej wyglądało jakby woda się tam zebrała i wyleciała, tylko czemu takiego koloru? (woda z rdzą?). No ale wymienić chyba warto.
Oring - czyli ta gumka? Czy coś tam jeszcze dalej? To da się wymienić bez opróżniania układu z płynu?
Oring - czyli ta gumka? Czy coś tam jeszcze dalej? To da się wymienić bez opróżniania układu z płynu?
- Keldon
- Świeżak
No chyba tak, dziura jest w tym kapturku gumowym, jak pod spodem wygląda to nie patrzyłem, ale jak poleciała taka rdzawka, to pewnie i tak to warto wymienić, nie (pewnie skorodowało)? A ten kapturek da się ściągnąć bez rozmontowywania całości?[/img]
- Keldon
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości