cross bemi 250 usterka POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
• Strona 1 z 1
cross bemi 250 usterka POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
witam mam crossa bemi 250 jest z nim taki problem że przy wysokich obrotach zaczyna przerywać
jaki jest powód ku temu i jak temu zaradzić?? przy tylnych amortyzatorach lubią się wybić tulejki pasują one od wsk po niewielkich przeróbkach

-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Ja bym sprawdził drożność układu dolotowego, wyczyścił gaźnik, iglice, dysze wszystko co tam siedzi, wszystkie przewody paliwowe i kranik. Przerywanie na wysokich obrotach może być spowodowane niezdolności doprowadzenia odpowiedniej ilości mieszanki do komory spalania.
Jeżeli strzela z wydechu na tych wysokich obrotach to może coś z zapłonem, albo zużyty łańcuch rozrządu, albo jego rozregulowanie.
Z jakiego roku masz tÄ… brykÄ™??
Jeżeli strzela z wydechu na tych wysokich obrotach to może coś z zapłonem, albo zużyty łańcuch rozrządu, albo jego rozregulowanie.
Z jakiego roku masz tÄ… brykÄ™??
- animal
- Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
gaźnik wyczyściłem już wcześniej przedmuchałem wszystkie dysze i komory przy moim drugim motorze jak zapomniałem wyłączyć ssania to także przerywał czy może to być spowodowane złymi regulacjami gażnika 

-
z tego co się zorientowałem jest to chiński cross z niemiec ponieważ znalazłem takiego quada i pisało bemi germany
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
jak można sprawdzić jaka to jest dokładnie pojemność
-
zmierzyć średnicę cylindra,zmierzyć skok tłoka,zmierzyć pojemność komory spalania.
Porównać pojemność cylindra do pojemności komory spalania i wyjdzie ci ogólna pojemność silnika.
Porównać pojemność cylindra do pojemności komory spalania i wyjdzie ci ogólna pojemność silnika.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
a da siÄ™ jakoÅ› bez rozbierania silnika
-
Najpierw rozkmiń, czy to czterowsuw. Jeżeli tak to:
Odkręcasz świecę, lejesz benzyne do cylindra tyle, ile się da (pamiętaj, że tłok musi być na dole, i cylinder prostopadle do ziemi, bo inaczej to kaszana).
Potem obracasz wałem tak, żeby benzyna wylała się na zewnątrz, mierzysz objętość benzyny, która wyleci i to jest właśnie pojemność skokowa.
teraz co zrobić, żeby zmierzyć, ile benzyny wyleciało. Weź se starą świecę, rozwierć ją, tak żeby można w nią było wkleić wężyk i gotowe.tylko pamiętaj, że przy pomiarze ten wężyk również musisz zalać.
No i najważniejsze, zaraz po pomiarze zostaw tłok w górnym położeniu strzykawką ściągnij resztę benzyny z cylindra i zostaw to wszystko tak na godzinkę albo dwie żeby reszta paliwa wyparowała.
Odkręcasz świecę, lejesz benzyne do cylindra tyle, ile się da (pamiętaj, że tłok musi być na dole, i cylinder prostopadle do ziemi, bo inaczej to kaszana).
Potem obracasz wałem tak, żeby benzyna wylała się na zewnątrz, mierzysz objętość benzyny, która wyleci i to jest właśnie pojemność skokowa.
teraz co zrobić, żeby zmierzyć, ile benzyny wyleciało. Weź se starą świecę, rozwierć ją, tak żeby można w nią było wkleić wężyk i gotowe.tylko pamiętaj, że przy pomiarze ten wężyk również musisz zalać.
No i najważniejsze, zaraz po pomiarze zostaw tłok w górnym położeniu strzykawką ściągnij resztę benzyny z cylindra i zostaw to wszystko tak na godzinkę albo dwie żeby reszta paliwa wyparowała.
- animal
- Świeżak
chińskie to zazwyczaj czterosuwy mam czterosówa rozpoznałem go po niskim basowym głosie (tak chodzą czterosuwy)
-
dalej nie wiem jaka jest przyczyna przerywania na wysokich obrotach (motor nie szczela w tłumnik)
-
wlałem do motoru dynatury z benzyną i motor zaczą wkręcać się na wyższe obroty teraz przerywanie może być spowodowane blokadą obrotów?? motor przerywa gdy się równo trzyma gaz czym morze być to spowodowane
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości