Kawasaki er5, tragiczny spadek mocy, strzela z rury
• Strona 1 z 1
Kawasaki er5, tragiczny spadek mocy, strzela z rury
Witam
Chcialbym prosic o pomoc w sprawie problemu wymienionego powyzej.
Po dosyc intensywnej jezdzie moto nagle zgasl mi na swiatlach przy ruszaniu, bez powodu, odpalilem szedl bez problemu, jednak po jakims czasie strzelil z rury i stracil moc. Po odpaleniu i nieruszaniu manetka jest ok, na jałowym krece do 8 tys i dipiero wtedy lekko purknie ale jak wlacze bieg to muli go calkowicie dojechalem do domu na 1 biegu najnizszych obrotach bo ruszajac lekko manetka on przygasa a jak juz uda mi sie go wkrecic na wyzsze obroty strzela z rury szarpie itd. jakies pomysly?:)

Po dosyc intensywnej jezdzie moto nagle zgasl mi na swiatlach przy ruszaniu, bez powodu, odpalilem szedl bez problemu, jednak po jakims czasie strzelil z rury i stracil moc. Po odpaleniu i nieruszaniu manetka jest ok, na jałowym krece do 8 tys i dipiero wtedy lekko purknie ale jak wlacze bieg to muli go calkowicie dojechalem do domu na 1 biegu najnizszych obrotach bo ruszajac lekko manetka on przygasa a jak juz uda mi sie go wkrecic na wyzsze obroty strzela z rury szarpie itd. jakies pomysly?:)
- m3ody
- Świeżak
a ja uwielbiam ciebie schwarz ;] kupilem go w sierpniu tamtego roku i zaraz oddalem go do autoryzowanego serwisu kawasaki w celu regulacji zaworow gaznikow, sam wymienilem olej swiece filtr oleju i powietrza, pozniej skarzylem sie ze mi duzo pali oddalem go im powiedziali ze wszystko jest dobrze uregulowane ale membrany byly zasyfione i wyczyscili niestety ch*** dalo, wiec nie wysuwaj pochopnych wnioskow, bo takim jak ty podwiazuje sie jajka;] pozdrawiam
- m3ody
- Świeżak
Nie, nie było problemów, chociaż po zimie ciężko go bylo odpalić, ale do tej pory wszystko ladnie chodziło, palił bez problemu, świec jeszcze nie sprawdzałem bo nie bardzo mam czas(matura) ale jak chwilke znajde to go rozkrece 

- m3ody
- Świeżak
no to zes k**** ravraj pojezdzil, dopiero przeczytalem na innym poscie jak mi dupe zjechales i teraz mowisz o przepalaniu moto w zimie?;]
1. Na zime zaleca sie spuscic paliwo z gaznikow
2. W manualu nawet pisza zeby olej spuszczać
3. przy takim krotkim "przepalaniu" dopiero popierdole swiece(btw swiece zmienilem zaraz po zimie, wiec jedyne co moglo zardzewiec to twoje styki)
"takie dekle nie powinny sie wypowiadac" bejb
1. Na zime zaleca sie spuscic paliwo z gaznikow
2. W manualu nawet pisza zeby olej spuszczać
3. przy takim krotkim "przepalaniu" dopiero popierdole swiece(btw swiece zmienilem zaraz po zimie, wiec jedyne co moglo zardzewiec to twoje styki)
"takie dekle nie powinny sie wypowiadac" bejb

- m3ody
- Świeżak
specjalnie ci tu pisze bo zeÅ› mnie wku@#$ poprzenim mÄ…drym postem
dekielku
"chociaż po zimie ciężko go bylo odpalić, ale do tej pory wszystko ladnie chodziło, palił bez problemu, świec jeszcze nie sprawdzałem "
to sie zdecyduj
sprawdzałęs czy nie? bo wyzej piszesz ze swiece masz nowe
i jeszcze jedna sprawa z którego NT jestes? z tego na północy zapewne
bo na południu takiego dekla na motorze jak ty to nie spotkałęm
dekielku
"chociaż po zimie ciężko go bylo odpalić, ale do tej pory wszystko ladnie chodziło, palił bez problemu, świec jeszcze nie sprawdzałem "
to sie zdecyduj
sprawdzałęs czy nie? bo wyzej piszesz ze swiece masz nowe
i jeszcze jedna sprawa z którego NT jestes? z tego na północy zapewne
bo na południu takiego dekla na motorze jak ty to nie spotkałęm
- ravraj
- Świeżak
Re: Kawasaki er5, tragiczny spadek mocy, strzela z rury
m3ody napisał(a):Witam
Ja miałęm takie objawy jak mi się paliwo skończyło, nieźle się wtedy zmontowałem, myślałem że się popsuł i pchałem motor chyba 2 km zanim sobie przypomniałem o rezerwie.
A może kupiłeś zarżnięty motor?
Wykręć świece, wrzuć 5ty albo szósty bieg i pokręć tylnym kołem, jak będzie ciężko szło to masz przytarty silnik.
- animal
- Świeżak
hehe paliwo jest:P a reszte sprawdze po maturach.
Teraz do dekielka:
macs zapytal czy sprawdzalem swiece - odpowiedzialem ze nie, nie sprawdzalem bo nie sprawdzalem ich po usterce.
pozniej ty dekielku napisalez ze pewnie mi po zimie swiece zardzewialy bo go nie przepalalem, odpowiedzialem ze po zimie je zmienilem. WSZYSTKO JASNE? a co do Nowego Targu to jestem z południowego ;]
Teraz do dekielka:
macs zapytal czy sprawdzalem swiece - odpowiedzialem ze nie, nie sprawdzalem bo nie sprawdzalem ich po usterce.
pozniej ty dekielku napisalez ze pewnie mi po zimie swiece zardzewialy bo go nie przepalalem, odpowiedzialem ze po zimie je zmienilem. WSZYSTKO JASNE? a co do Nowego Targu to jestem z południowego ;]
- m3ody
- Świeżak
hehe ja miałem podobny problem, a zwróć uwagę, że moto mam to samo. Tzn szarpało i "niby" strzelało z wydechu. Okazało się, że łańcuch ma tak duży luz, że haczy o podstawkę stopki centralnej. Wyglądało to tak, że niby szarpie, i strzela z wydechu - a to w rzeczywistości, zachaczał łańcuch, blokował się na moment, a potem wyszarpywał (strzał) Tak więc, dziwna sprawa: sprawdź naciąg łańcucha. Dziwne bo ja niedawno naciągałem łańcuch...
pozdro
pozdro
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości