Zobacz wÄ…tek - kask jest za wielki
NAS Analytics TAG

kask jest za wielki

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

kask jest za wielki

Postprzez karolek850 » 28/4/2009, 16:52

czesc, mam nolana n62 i jest mi o rozmiar za duzy

z poczatku byl ok i lezał idealnie ale po przejachaniu kilku tys km zrobis sie troche luźny, to znaczy jak mam go na glowie nie zapięty i przechyle glowe do przodu to jakby to powiedziec ta czesc ktora dotyka czoła "odkleja" czyli odrywa sie od czoła w momencie pochylenia glowy

jak byl nowy to bylo wszystko ok, ale mi sie wydaje ze gdyby byl o rozmiar mniejszy to nie wlozyłbym go na glowe poniewaz teraz obecny rozmiar troche ciezko nasówa sie na glowe ale jak juz "wskoczy" to jest taka sytuacja jak opisalem sie odkleja sie od czola

tak myslalem zeby jakos wlozyc druga wysciółke do srodka ale niewiem czy moge dostac gdzies sama wysciolke :D
karolek850
Świeżak

Postprzez MaRRiusz » 28/4/2009, 17:10

Co do wyściółki to z tego co się spotkałem rozmiarami różnią się jedynie policzki. Jedyna rada kupić nowy, dopasowany, spróbuj jeszcze w kominiarce.
MaRRiusz
Świeżak

Postprzez patryk2340 » 28/4/2009, 21:24

Dokładnie, jeśli do tej pory nie jeździłeś w kominiarce to spróbuj. Niby jest cieniutka, ale np w moim przypadku sporo daje- bez niej kask leży ciut luźniej, po jej założeniu jest idealnie :) Jeśli to nie pomoże to pozostaje tylko kupno nowego garnka.. pozdro
patryk2340
Świeżak

Postprzez Pawcio415 » 29/4/2009, 15:28

Tak jak chlopaki mowia.Zobacz jak bedzie w kominiarce ale skoro i tak jest za duzy i przemieszcza sie na glowie to polecam jednak kupic nowy,mniejszy.
Widzisz Kolego...z kaskiem jest tak,ze nie moze on byc ani za duzy ani za maly :)
Jesli jest za duzy tak jak w Twoim przypadku to w momencie wypadku i uderzenia glowa w asfalt kask moze Cie od srodka niezle poranic zdzierajac Ci skore z czola i w skrajnych przypadkach ranic uszy.
Jesli jest za maly to poprostu nie da sie w nim jezdzic bo bol glowy jest na dluzsza mete nie do zniesienia.
Kup kask dobrze dopasowany.Tak zebys mial go ciezko zalozyc ale zeby Cie nie uwieral nigdzie.
Po kilku godzinach uzytkowania dopasuje sie do ksztaltu Twojej glowy i powinno byc ok.
Powodzenia!
Pawcio415
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości

na górê