yamaha r6 2006 nie działa kierunkowskaz i awaryjne
• Strona 1 z 1
yamaha r6 2006 nie działa kierunkowskaz i awaryjne
Problem pojawił się przy podłączaniu nowych kierunków. Połączyłem wszystkie kabelki "tak jak być powinno" i włączyłem zapłon. Po uruchomieniu kierunkowskazu coś strzeliło w okolicy kierownicy. Światła awaryjne i kierunki przestały działać reszta jest ok. Mógłby mi ktoś pomóc w zdiagnozowaniu problemu ew poradzić jak to naprawić ?
- darekszc
- Świeżak
nie ten dzial
ten strzał to pewnie bezpiecznik, znaczy to ze coś jednak zle podlaczyles i jakies zwarcie jest i bezpiecznik wywalilo. albo sam rozbierasz wszystko i szukasz albo jedziesz do elektryka i on znajduje Ci zwarcie
ten strzał to pewnie bezpiecznik, znaczy to ze coś jednak zle podlaczyles i jakies zwarcie jest i bezpiecznik wywalilo. albo sam rozbierasz wszystko i szukasz albo jedziesz do elektryka i on znajduje Ci zwarcie

-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
re:
sorry za dział
A co do rozbierania skrzynka z bezpiecznikami jest po lewej stronie kierownicy otwarłem ją i nie bardzo wiem który bezpiecznik odpowiada ze awaryjne i kierunki ? możne te bezpieczniki są w innym miejscu ? ew jak sprawdzić który bezpiecznik wywaliło?

A co do rozbierania skrzynka z bezpiecznikami jest po lewej stronie kierownicy otwarłem ją i nie bardzo wiem który bezpiecznik odpowiada ze awaryjne i kierunki ? możne te bezpieczniki są w innym miejscu ? ew jak sprawdzić który bezpiecznik wywaliło?
- darekszc
- Świeżak
Re: re:
darekszc napisał(a):hmm wypinać je po kolei ;]?

powinienes mieć tabliczke gdzieś z opisem wszystkich bezpieczników, a jak nie to serwisówka
4ty bezpiecznik (w rzędzie masz 6) licząc od manetki jest od kierunkow

-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
dzięki wielkie wymieniłem bezpiecznik wszystko śmiga, pojawił sie kolejny problem, kierunki i wszystko elegancko działa (na zapłonie) problem z awaryjnymi się pojawił gdy silnik nie pracuje swiatła awaryjne się nie włączają natomiast po odpaleniu silnika wszystko działa. Słabe zasilanie ? czy znowu coś źle zrobiłem ?
- darekszc
- Świeżak
W R6 oryginalnie są żarówki 10W, zmieniając kierunkowskazy prawdopodobnie zamontowałeś takie z żarówkami 21W, w tym przypadku awaryjne mogą nie działać w ogóle - zły opór żarówek.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości