Maksymalny przebieg chińskiego 4-T
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Maksymalny przebieg chińskiego 4-T
Witam.
Chciałem się was spytać ile taki cylek w takim chińskim 4-T maksymalnie pociągnie (chodzi o maksymalny przebieg) ???
Chciałem się was spytać ile taki cylek w takim chińskim 4-T maksymalnie pociągnie (chodzi o maksymalny przebieg) ???
-
Rockstein - Świeżak
pajro93 napisał(a):1 kilometr
Nie znasz, nie masz pojęcia to się nie odzywaj bo tylko śmietnik robisz.
Co do przebiegu to zależy od tego jak on był używany czy ktoś dbał o niego. Mi się wydaje, że taki zadbany 17tyś zrobi chodź mogę się mylić.
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
Znam przypadek pewnego Boatiana, którego licznik przekroczył już 50tys.km. "Chińska" ybr125 odnotowała przebieg ponad 90tys.km.
- Tmek
- Świeżak
deyna napisał(a):pajro93 napisał(a):1 kilometr
Nie znasz, nie masz pojęcia to się nie odzywaj bo tylko śmietnik robisz.
Co do przebiegu to zależy od tego jak on był używany czy ktoś dbał o niego. Mi się wydaje, że taki zadbany 17tyś zrobi chodź mogę się mylić.
Niebierz tego na powznie to byl zart.
Ja mam kumpla co ma 4t to ma 23 tys km przejechane
Ma ktos spowalnieacz do przyspieszacza
nie wiek, ale doświadczenie/objeżdzenie; ja zwał tak zwał. najpierw trzeba nauczyc sie chodzic, potem biegac, a na końcu zapierda..ć;)
-
pajro93 - Świeżak
Kapitalki nie było, jedynie eksploatacyjne drobiazgi. Prawdą jest, że poważniejszy remont by się już przydał ( mowa o Boatianie ). Przyznam, że sam byłem zdziwiony tym przebiegiem, znając wcześniejsze opinie innych "ekspertów". Widać egzemplarz egzemplarzowi nierówny... Zaś przebieg ybr znam ze strony obieżyświata http://re-moto.com (otwórz link) Przebieg odnotowany Rometa K-125 sięga prawie 30tys.km.
- Tmek
- Świeżak
Rico z kąt ty to wymyślasz? Posty piszesz tylko na liczbę nie na sens. 4t przejedzie więcej od 2t. np quantum 2t przejedzie 20k bez żadnego problemu, oczywiście jak ktoś ma pojęcie o jeździe. 4T około 30k-40k może się zdarzyć i 50, wszystko zależy jak użytkujesz. Motobi znajomego ma nakręcone 30k oś koło tego
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
moj simson ma 25 tys i chodzi jak nowy tylko gaznik musze wyregulowac, dac nowa uszczelke pod glowice i kupic porzadny filtr powietrza co prawda mial remont ale japoniec tylko 20tys km to 2Tczy4T? wydaje mi sie ze cztery bo wiekszosc choperow to 4 ale czekam na dpowiedz 

- talta
- Mieszkaniec forum
Nie ma zasady na to ile moto przejedzie. Czy to 4t czy 2t. Niejeden dwusuw zrobi dużo więcej niż 4t. To wszystko zależy od tego jak sprzęt jest użytkowany. Bardzo duży wpływ ma dotarcie potem sam styl jazdy i jakość płynów jakich używamy.
Ta dyskusja nie ma sensu. Jedno motobi czy coś innego zrobi 20-30tyś a Yamaha czy Honda padnie po 15.
Ta dyskusja nie ma sensu. Jedno motobi czy coś innego zrobi 20-30tyś a Yamaha czy Honda padnie po 15.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Jeżeli w/w zasady zastosujemy, to jeszcze o jednej zasadzie należy pamiętać- obciążamy silnik dopiero po rozgrzaniu Jak ktoś na zimnym silniku daje w palnik, długo nie pojeździ. Jeszcze jedno: nie przegrzewamy 

- Tmek
- Świeżak
Dandi93 napisał(a):Rico z kąt ty to wymyślasz? Posty piszesz tylko na liczbę nie na sens. 4t przejedzie więcej od 2t. np quantum 2t przejedzie 20k bez żadnego problemu, oczywiście jak ktoś ma pojęcie o jeździe. 4T około 30k-40k może się zdarzyć i 50, wszystko zależy jak użytkujesz. Motobi znajomego ma nakręcone 30k oś koło tego
To jest chinol moj przyjacielu pozatym po co mi ilośćpostów

rico63
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
-
rico63 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm