jezdzicie po Opolszczyznie ? polskie miasta niemieckie nazwy
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
no i dla naszyn z Londynu
żeby mogli legalnie mówić gdzie mieszkają, jak wrócą z UK
PS ja uważam kosmopolitan i wszystko na ten temat xD

PS ja uważam kosmopolitan i wszystko na ten temat xD
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
A ja napisalem, chcesz pogadac, gg/pm - tyle w temacie, nie bede sie uzeral z ludzmi ktorzy rozumieja mniej niz 30% tego co pisze. Zreszta na forum nie przedstawiam _swoich_ pogladow tylko wiele pogladow i zmuszam do myslenia i refleksji. Forum to wirtualny Simon/AlliSS ktory nic nie ma do mojej realnej osobowosci - a ze bardzo cenie sobie swoja prywatnosc, udzielam jedynie szczatkowych informacji o mojej osobie.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Jak pierwszy raz przyjechałem do Niemiec, krążyło o nas powiedzenie: "Jedź do Polski-twoje auto już tam czeka".
Zastanawiałem się o co im chodzi, o mnie czy o moich znajomych którzy tutaj mieszkają z całymi rodzinami ? Nie, ale co mieli myśleć o swoich sąsiadach Niemcy, skoro razem z otwarciem granicy opróżniły się ich wszystkie sklepy sportowe i perfumerie i to nie dlatego że wyprzedaż była ? Później jak już wszyscy przy granicy w dresach Nike w pole chodzili, to niemieckie firmy ubezpieczeniowe mało nie zbankrutowały, tak się auta zaczęły gubić ! Kto wyrobił mi i kilku tysiącom polaków opinie ?
Teraz w temacie samochodowym krąży powiedzenie: "Jedź do Polski-wrócisz nowym autem z euro w portfelu" i wszyscy lecą na łeb na szyje auta kupować tak, że dealerzy z zach. mają pełne place aut sprzedanych i palce przygryzają że nowych jeszce nie ma ! Jak to się pozmieniało...
Nie można zapomnieć o historii, przeciwnie, trzeba ją przekazywać nowym pokoleniom, ale czas wojny i piekła z nią związanego, które dotknęło chyba każdą polską rodzinę, już minął. Żyjemy w takich czasach, gdzie najważniejszy jest dialog, a nie ciągłe otwieranie starych ran i dolewanie oliwy do ognia.
Mój kolega Niemiec z którym jeżdżę po winklach ma być odpowiedzialny za spalenie wioski moich dziadków z poznańskiego ? A może i nawet jego pra jest, ale już dawno pewnie odpowiedział przed kimś innym... A moja rodzina pamięta.
Ja mam być złodziejem i oszustem tylko dlatego bo jestem z Polski ? Na szczęście nie, bo światopogląd zdążył się zmienić. I jak to mówią najstarsi górale, długo jeszcze wody w Wiśle upłynie zanim wszystko będzie normalnie.
A nazwy miast powinny być polskie. Były niemieckie jak ziemie były niemieckie, analogicznie też nie mamy prawa żądać by na naszych dawnych ziemiach wschodnich były nazwy polskie. Takie jest moje zdanie.
Zastanawiałem się o co im chodzi, o mnie czy o moich znajomych którzy tutaj mieszkają z całymi rodzinami ? Nie, ale co mieli myśleć o swoich sąsiadach Niemcy, skoro razem z otwarciem granicy opróżniły się ich wszystkie sklepy sportowe i perfumerie i to nie dlatego że wyprzedaż była ? Później jak już wszyscy przy granicy w dresach Nike w pole chodzili, to niemieckie firmy ubezpieczeniowe mało nie zbankrutowały, tak się auta zaczęły gubić ! Kto wyrobił mi i kilku tysiącom polaków opinie ?
Teraz w temacie samochodowym krąży powiedzenie: "Jedź do Polski-wrócisz nowym autem z euro w portfelu" i wszyscy lecą na łeb na szyje auta kupować tak, że dealerzy z zach. mają pełne place aut sprzedanych i palce przygryzają że nowych jeszce nie ma ! Jak to się pozmieniało...
Nie można zapomnieć o historii, przeciwnie, trzeba ją przekazywać nowym pokoleniom, ale czas wojny i piekła z nią związanego, które dotknęło chyba każdą polską rodzinę, już minął. Żyjemy w takich czasach, gdzie najważniejszy jest dialog, a nie ciągłe otwieranie starych ran i dolewanie oliwy do ognia.
Mój kolega Niemiec z którym jeżdżę po winklach ma być odpowiedzialny za spalenie wioski moich dziadków z poznańskiego ? A może i nawet jego pra jest, ale już dawno pewnie odpowiedział przed kimś innym... A moja rodzina pamięta.
Ja mam być złodziejem i oszustem tylko dlatego bo jestem z Polski ? Na szczęście nie, bo światopogląd zdążył się zmienić. I jak to mówią najstarsi górale, długo jeszcze wody w Wiśle upłynie zanim wszystko będzie normalnie.
A nazwy miast powinny być polskie. Były niemieckie jak ziemie były niemieckie, analogicznie też nie mamy prawa żądać by na naszych dawnych ziemiach wschodnich były nazwy polskie. Takie jest moje zdanie.
<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
-
mikun - Świeżak
http://picasaweb.google.pl/stachoods/Ge ... TC0OONtAE#
Prawie jak Deutschland
Prawie jak Deutschland
- Stachoo
- Świeżak
-
Redd - Świeżak
bast napisał(a):madrzysz sie bo Radomia nie da sie przerobic na faszystowski
Boli mnie to bo nie lubie niemcow i nie widze powodu zeby specjalnie dla nich pisac nazwy polskich miast w jezyku w ktorym kazde slowo brzmi jak rozkaz wykonania egzekucji
Bast no teraz troche pojechales....wnerwia mnie to ze narodowa cecha Polakow jest jakas taka wrodzona nienawisc do niemcow, ruskich, praktycznie wszystkich naszych sasiadow, a co my jestesmy idealni. Jakos inne narody potrafily sie pogodzic z historia i bez potrzeby do tego nie wracaja tylko patrza w przyszlosc, a u nas sie wywleka jakies stare akta i co jakis czas media maja wyzerke, albo to zamknac albo udostepnic wszystkim a nie robienie takiego burdelu. Poprostu sto lat za murzynami.
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat

-
Taser - Bywalec
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości