Zobacz wątek - <i>[używane]</i> Wspomnień czar – MZ ETZ 125/150
NAS Analytics TAG

[używane] Wspomnień czar – MZ ETZ 125/150

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Snajper » 5/4/2008, 10:22

Komentatorzy napisał(a):
Komentatorzy napisał(a):Witam ! oddalem mz etz 150 do znajomego mechanika. Silnik po kapitalnym remoncie duzo nowych czesci . Po złorzeniu wszystkiego w kupe moto nie zapali za nic gaznik tez jest nowy , paliwo dochodzi do gaznika ale juz z niego nie wychodzi swieca jest suchutka nie zalewa jej wogule nie wiem co jest . Myslałem ze się cos zatkało w gazniku wiec go rozebrałem przeczysciłem i dalej nic nie mam juz sił . Ratujcie ! prosze odpowiedzi (gg: 8318184) . Z góry dziękuję !!<br><hr>Snajper<br>
Komentatorzy napisał(a):Doradzil bym zebys zdja cylinder i zobaczyl czy w dobra strone jest zalozony tlok.
Chodzi o to ze jak beda zlaczenia pierscionkow w droga strone to nie bedzie zaciagac paliwa z gaznika,a nawet moze je wypychac do filtra.<br><hr>Kortez<br>
Heh. Gdyby miał tłok na odwrót to bardzo szybko szlag by wszystko trafił bo pierścionki mogłyby wejść w kanały płuczace. Też tak przez przypadek zrobiłem i cały komplet do wymiany... Przyczyną może być jakaś nieszczelnośc prawdopodobne<br><hr>Baranek

Witam , to znowu ja . Przedstawie ten problem nieco blizej bo od ostatniej wizyty nic sie nie zmieniło tzn. morocykl dalej nie pali . Postanowiłęm zrobić kolejny remont w celu sprawdzenia co morze być tą przyczyną ze nie zapali , przy okazji wymieniłem simeringi , i wszystkie uszczelki , mechanik powiedział ze silnik był w porządku , ze posprawdzał wszystko i poskładał spowrotem bo nic złego tam nie było . Załorzyłem silnik , podpiełem całą elektrykę i prubuje zapalic , moyocykl zapalił , pochodził ok 10sec i zgasł , po wykreceniu swiecy okazało sie ze jest zalana , przeczysciłem ją i włorzyłem motocykl zalpalił i chodził ok 5 sec , i zgasł , potem juz wogole nie chciał zapalic. Postawiłęm ze moze cos z elektryką (mam elektroniczny zapłon) przyjechał elektryk wysprawdzał wszystko i stwierdził ze elektryka jest w porządku !! Więc nie wiem co sie dzieje , motocykl od czasu do czasu zapali ale po krótkiej chwili gasnie i po wykreceniu swiecy okazuje sie ze jest zalana. pomóżcie . pozdrawiam

ps. motocykl jest po 2 szlifie , nowe pierscionki , tłok , gaznik , filter powietrza , cewka , akumnator , wszystkie łozyska w silniku , uszczelki , simeringi , swieca , nowa instalacja i całą elektryka .
Snajper
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 5/4/2008, 19:04

Komentatorzy napisał(a):nie no luzik ale szkoda że nie ma tu mojej pieknej etki!!! gg 5537910<br><hr>mz 150<br>
Siemka.Czy wie ktos jak odpalić mz 150 bez akumulatora.<br><hr>szajbus138
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/4/2008, 11:20

Komentatorzy napisał(a):Witam mam problem z moją mz , cięzko odpala a jak już odpali to musi byc na prostowniku po odłączeniu prostownika gsnie , druga sprawa to to ze jak dodam gazu na biegu jałowym i ogólnie to ją dusi na maxa jak dodam gazu jest tylko beeeee i gaśnie , 3 sprawa to ze z tłumika mi strzela tak jak petardy i nie wiem co to jest . Moto miał generalny remont i odpalił od 1 kopa A TERAZ IM BLIŻEJ WIOSNY TYM Są WIĘKSZE PROBLEMY A AKUMALTOR JEST DOBRY ! Proszę pomóżcie bo się załamc można dam jeszcze gg 6479055 czekam na odpoowiedz<br><hr>spojler333<br>
jeśli masz problem z odpaleniem to wyjmij gażnik i wyczysc i dolej wody destylowanej do akumulatora a jesli strzela to pewnie masz wode w paliwie albo zaplon ci sie przestawil i bedziesz musial iskrownik obrocic<br><hr>Seba olecko
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/4/2008, 20:10

czy 12latek ujechał by na jawie175 i jaka ma wysokosć siedzenia i ile jedzie max<br><hr>motor
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/4/2008, 20:14

czy 12latek ujechał by na jawie 175cm albo na mz 150cm i mz 250 i ile one wazą i jaką mają prętkość max<br><hr>kolega
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2008, 11:06

Komentatorzy napisał(a):mam 3 sztuki mz kazda 150 na zadno nie nażekam dobre sprzenty
<br><hr>koziełło<br>
a masz może prawy boczek do 150-tki? bo nie moge nigdzie dostać<br><hr>kamil
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/4/2008, 13:43

Komentatorzy napisał(a):mam 3 sztuki mz kazda 150 na zadno nie nażekam dobre sprzenty
<br><hr>koziełło<br>
ja chcemtaka kupic<br><hr>artur15
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/5/2008, 18:01

Komentatorzy napisał(a):czy 12latek ujechał by na jawie 175cm albo na mz 150cm i mz 250 i ile one wazą i jaką mają prętkość max<br><hr>kolega<br>
ja w wieku 12 lat brykałem takimi motorkami<br><hr>etz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/5/2008, 10:40

Komentatorzy napisał(a):Witam ! oddalem mz etz 150 do znajomego mechanika. Silnik po kapitalnym remoncie duzo nowych czesci . Po złorzeniu wszystkiego w kupe moto nie zapali za nic gaznik tez jest nowy , paliwo dochodzi do gaznika ale juz z niego nie wychodzi swieca jest suchutka nie zalewa jej wogule nie wiem co jest . Myslałem ze się cos zatkało w gazniku wiec go rozebrałem przeczysciłem i dalej nic nie mam juz sił . Ratujcie ! prosze odpowiedzi (gg: 8318184) . Z góry dziękuję !!<br><hr>Snajper<br>
Komentatorzy napisał(a):Doradzil bym zebys zdja cylinder i zobaczyl czy w dobra strone jest zalozony tlok.
Chodzi o to ze jak beda zlaczenia pierscionkow w droga strone to nie bedzie zaciagac paliwa z gaznika,a nawet moze je wypychac do filtra.<br><hr>Kortez<br>
Komentatorzy napisał(a):Heh. Gdyby miał tłok na odwrót to bardzo szybko szlag by wszystko trafił bo pierścionki mogłyby wejść w kanały płuczace. Też tak przez przypadek zrobiłem i cały komplet do wymiany... Przyczyną może być jakaś nieszczelnośc prawdopodobne<br><hr>Baranek<br>
Komentatorzy napisał(a): Witam , to znowu ja . Przedstawie ten problem nieco blizej bo od ostatniej wizyty nic sie nie zmieniło tzn. morocykl dalej nie pali . Postanowiłęm zrobić kolejny remont w celu sprawdzenia co morze być tą przyczyną ze nie zapali , przy okazji wymieniłem simeringi , i wszystkie uszczelki , mechanik powiedział ze silnik był w porządku , ze posprawdzał wszystko i poskładał spowrotem bo nic złego tam nie było . Załorzyłem silnik , podpiełem całą elektrykę i prubuje zapalic , moyocykl zapalił , pochodził ok 10sec i zgasł , po wykreceniu swiecy okazało sie ze jest zalana , przeczysciłem ją i włorzyłem motocykl zalpalił i chodził ok 5 sec , i zgasł , potem juz wogole nie chciał zapalic. Postawiłęm ze moze cos z elektryką (mam elektroniczny zapłon) przyjechał elektryk wysprawdzał wszystko i stwierdził ze elektryka jest w porządku !! Więc nie wiem co sie dzieje , motocykl od czasu do czasu zapali ale po krótkiej chwili gasnie i po wykreceniu swiecy okazuje sie ze jest zalana. pomóżcie . pozdrawiam ps. motocykl jest po 2 szlifie , nowe pierscionki , tłok , gaznik , filter powietrza , cewka , akumnator , wszystkie łozyska w silniku , uszczelki , simeringi , swieca , nowa instalacja i całą elektryka . <br><hr>Snajper<br>
Witam
Czy może kolega się uporał z problemem. Mam dokładnie taki sam.
MZ ETZ 150, silnik przed remontem zapalał bez problemu. Po remoncie nie odpowiada. Gaźnik nie jest zapchany, zapłon sprawdzany, wymieniany był na wszelki wypadek kondensator i cewka. Świeca sucha. Silnik pracował poprzednio na tych samych elementach. Czy jest może jakiś haczyk przy remontowaniu silnika?<br><hr>Andrzej
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Snajper » 22/5/2008, 20:58

Nie niestety nie uporałem sie z tym problemem ! I chyba najlepszym wyjściem będzie sprzedanie tego starego trupa I NIGDY WIECEJ JUZ MZ-etek !!!!!!!!!!! . Chyba ze znajdę troszkę czasu i części to spróbuje zmienić cylinder , a jeżeli to nie pomorze to może być jakaś nieszczelność w obudowie , wiec kratery do wymiany ! jeżeli to nie , to zakończy swoją karierę w moim garażu !! Bo tylko miejsce zajmuje.
Snajper
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 23/5/2008, 07:11

Komentatorzy napisał(a):Nie niestety nie uporałem sie z tym problemem ! I chyba najlepszym wyjściem będzie sprzedanie tego starego trupa I NIGDY WIECEJ JUZ MZ-etek !!!!!!!!!!! . Chyba ze znajdę troszkę czasu i części to spróbuje zmienić cylinder , a jeżeli to nie pomorze to może być jakaś nieszczelność w obudowie , wiec kratery do wymiany ! jeżeli to nie , to zakończy swoją karierę w moim garażu !! Bo tylko miejsce zajmuje.<br><hr>Snajper<br>
Dziękuję za odpowiedź.
Ja jeszcze powalczę z problemem, jak coś znajdę to napiszę.

<br><hr>Andrzej
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Snajper » 23/5/2008, 18:25

ja tez spróbuje jeszcze cos pogrzebać (cylinder , kratery) . Ale powiem ze moja mz stoi juz kilka ładnych miesięcy , i było juz tyle mechaników ze szkoda gadać !!
Snajper
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 27/5/2008, 19:21

niesa takie dobre szybko sie sypia <br><hr>rafal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez fifi00 » 28/5/2008, 09:08

ja jeździłem mz 250 i dobrze się jeździło moto jest niedrogi więc można go kupić szybciej niż jakiegoś japońca
fifi00
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 31/5/2008, 12:29

Witajcie, jezdze tym moto juz od 4 lat a mam ich 15 motor dosc zadko sie psuje, buja sie mi do 120kmh i zajebi***e zbiera tyle co w niej robiłem to sam wymiałem tarcze sprzęgłowe.. tłumik bo był zapchany.. i przeczyszczałem gaznik. :) Tłuke sie nim po lesie i drogach polnych czasami po zadko zaludnionych drogach.. :> Moj ojciec kupił go nowego w 1989r przyznał mi sie ze nigdy nie zdejmywał gara! Moja emzetka jest na tyle mocna ze biore spokojnie inne z sąsiedztwa z pasarzerem ;D Moim zdaniem jest to wypierdzielony motor w kosmos jezeli chodzi o drogi polne tylna opona 16'nastka przednia 18'nastka podniesione zawieszenie bardzo dobrze sie prowadzi! Mało wywrotna wski 175 wąchają dym z mojego tłumika :> To tyle wiem ze jestem jeszcze w hu młody i pewnie pomyslicie ze nieznam sie na tym motorze... ale jest on naprawde spoko i nie oddał bym go za nic ;] Cya.. :D<br><hr>Hubi93
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/5/2008, 12:41

Ludzie wy naprawde macie tu banalne problemy!! Powiem wam jedno nie opłaca sie kupywac czesci zamiennikow!! Są takie tandetne poprostu robione z gazety!! Moj ojciec jezdził na tylnej zębatce 18 lat ja na zamienniku rok ;/// W dodatku są takie drogie :// Najlepiej jak by były orginalne albo uzywane w dobrym stanie :)<br><hr>Hubi93
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/6/2008, 16:25

wy na rowery po waszych komentarzach to się jedynie chce śmiać.
mz to dla normalnych , trzezwych umysłowo.a nie dla gnoji 11 letnich.!<br><hr>janek, bolo z pieniężna
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Snajper » 5/6/2008, 12:30

jezeli ta twoja głupia wypowiedz tyczy sie do mnie , to sobie daruj , jak bys chciał wiedziec to mam 17 lat i w tym roku zdaje na prawko ! jezeli masz pisac takie bzdury to lepiej nic nie pisz !!
Snajper
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 12/6/2008, 14:09

JESLI KTOS WIE O JAKIEJS MZ 150 DO REMONTU TO PISAC PONIEWAZ ZOSTAŁO MI DURZO CZĘSCI OD ETKI TO BYM JOM SOBIE WYREMONTOWAŁ PISZCIE (WOJTAS8346@VP.PL)<br><hr>WOJTAS
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/7/2008, 23:02

Komentatorzy napisał(a):ej mam pytanie mam 11 lat i chce sie dowiedziec czy ujade mz 150<br><hr>michal <br>
spoko, ja jak mialem 11 lat to smigalem na 150 mojego ojca<br><hr>fanmz150
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl