Simson - brak mocy, przerywanie, dwojka
• Strona 1 z 1
Simson - brak mocy, przerywanie, dwojka
Witam.
Zakladam ten temat po nic podobnego nie znalazlem, a teraz do rzeczy.
Nie dawno kupilem simsona i mam pewnien problem.
Jedynka- moc staje deba
Dwojka- brak mocy turlanie sie na wolnych obrotach, potem przyplyw mocy v-max 50km/h
Trojka- moc od poczatku do konca v-max 75km/h , z gorki 80km/h
Chodzi o to, ze na dwojce ma duzy brak mocy. Jade sobie na jedynce wszystko OK daje na dwojke brak mocy i trzeba sie rozkulac, potem jak sie rozkula to trojka i duza moc czyli tak jak powinno byc. Na jedynce po chwli mam 30km/h zaczyna lekko wyc daj dwojke i brak mocy. Co to moze byc? Gaznik, swieca? Zaznaczam, ze cylek jest nowy swiezo dotarty. Poprzedni wlasciciel jezdzil na mixolu
czy to moglo zaszkodzic ? Simek zapala od kopa, ladnie pracuje tylko ta dwojka.
Druga sprawa, czesto jak redukuje z trzeciego biegu na drugi to wchodzi luz. Czy zebatka moze byc wyrobiona? i dlatego tak sie dzieje.
Trzecia sprawa, jezdzilem sobie po okolicy i nagle pyrli,pyrli i stanal
nie wiadomo dlaczego, pomyslalem ze wacha sie skonczyla wiec dalem na rezerwe i nic
poczekalem chwile kopie nic i nic, wylaczylem doplyw paliwa, wlaczylem na normalke ( w dol ) i zapalil na kopa.
Czwarta sprawa, czasami jade i zaczyna przerywac, podejrzewam gaznik, ze daje za duzo paliwa i sie dlawi albo swiece.
Swiece kupie w poniedzialek (sklep zamkniety) na regulacje moze podjade jutro bo chce to zrobic porzadnie i sam nie bede robi dam do znajomego mechanika jesli nie to w najblizszym czasie.
Poprzedni wlasciciel dal nowy cylek (caly zestaw) ale chyba stara uszczelke bo przecieka, tez kupie w poniedzialek bo sklep zamkniety.
Zadzwonil do mnie ojciec i pojechalem do domu, jade pod gorke, moj ojciec stoi ja dojerzdzam i taki koles sie zatrzymuje pyta czy simson nie jest na sprzedaz
( ten koles pracuje w automaxie czyli w jedynym motocyklowym sklepie w moim miescie, nazwa mylaca) dawal 1800zl od reki ja za simka dalem 1200zl czyli grosze ale wymaga malej kosmetyki. Co zrobic ? Sprzedac czy robic dla siebie ? Wydaje mi sie, ze sa to nie wielkie usterki. Dodam, ze bardzo wygodnie sie nim jezdzi (mimo, ze mam 170cm wzrostu i 60 kg wagi) tylko ta dwoja
Prosze pomozcie i poradzcie.
Z gory dziex i pzdr.
Talta
Zakladam ten temat po nic podobnego nie znalazlem, a teraz do rzeczy.
Nie dawno kupilem simsona i mam pewnien problem.
Jedynka- moc staje deba
Dwojka- brak mocy turlanie sie na wolnych obrotach, potem przyplyw mocy v-max 50km/h
Trojka- moc od poczatku do konca v-max 75km/h , z gorki 80km/h

Chodzi o to, ze na dwojce ma duzy brak mocy. Jade sobie na jedynce wszystko OK daje na dwojke brak mocy i trzeba sie rozkulac, potem jak sie rozkula to trojka i duza moc czyli tak jak powinno byc. Na jedynce po chwli mam 30km/h zaczyna lekko wyc daj dwojke i brak mocy. Co to moze byc? Gaznik, swieca? Zaznaczam, ze cylek jest nowy swiezo dotarty. Poprzedni wlasciciel jezdzil na mixolu

Druga sprawa, czesto jak redukuje z trzeciego biegu na drugi to wchodzi luz. Czy zebatka moze byc wyrobiona? i dlatego tak sie dzieje.
Trzecia sprawa, jezdzilem sobie po okolicy i nagle pyrli,pyrli i stanal

Czwarta sprawa, czasami jade i zaczyna przerywac, podejrzewam gaznik, ze daje za duzo paliwa i sie dlawi albo swiece.
Swiece kupie w poniedzialek (sklep zamkniety) na regulacje moze podjade jutro bo chce to zrobic porzadnie i sam nie bede robi dam do znajomego mechanika jesli nie to w najblizszym czasie.
Poprzedni wlasciciel dal nowy cylek (caly zestaw) ale chyba stara uszczelke bo przecieka, tez kupie w poniedzialek bo sklep zamkniety.
Zadzwonil do mnie ojciec i pojechalem do domu, jade pod gorke, moj ojciec stoi ja dojerzdzam i taki koles sie zatrzymuje pyta czy simson nie jest na sprzedaz

Prosze pomozcie i poradzcie.
Z gory dziex i pzdr.
Talta
- talta
- Mieszkaniec forum
to najtanszy olej, docierac na mixolu? no nie wiem nie wiem
jeszcze na mixolu ale mam resztke tej wachy w baku i kupilem castrola do 2T, do mieszanki, do motorowerow i go bede lac
czy pomieszamie olejow tz. jak ma w baku benzyne z mixolem i wlece benzyne z castrolem to moze sie cos stac?
mi wydaje sie, ze nie ale nie jestem pewny
jeszcze na mixolu ale mam resztke tej wachy w baku i kupilem castrola do 2T, do mieszanki, do motorowerow i go bede lac
czy pomieszamie olejow tz. jak ma w baku benzyne z mixolem i wlece benzyne z castrolem to moze sie cos stac?
mi wydaje sie, ze nie ale nie jestem pewny
- talta
- Mieszkaniec forum
Jeśli wcześniej jeździł na mixolu a teraz zalejesz półsyntetyka to może czekać Cię remont. Chyba że ten castrol jest mineralny. Przeczyść gaźnik, filtr powietrza, wymień świecę i powinno być ok. Tylko nie przechodź z mineralnego na półsyntetyczny czy syntetyczny.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
cylek nowka, dopiero dotarty
ma moc tylko na dwojce na wolnych obrotach nie ma ducha wydaje mi sie, ze gaznik i trzeba dac dobry filtr powietrza bo zajrzalem pod 'klape' i sie przerazilem jakas szmata i jeszcze nie da sie zdjac :O mysle o kupnie tego http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 9e53623689
cena dosyc niska, opinie pozytywne, pasuje do simka (jeden kolega kolesia wstawial)
co wy myslicie?
ma moc tylko na dwojce na wolnych obrotach nie ma ducha wydaje mi sie, ze gaznik i trzeba dac dobry filtr powietrza bo zajrzalem pod 'klape' i sie przerazilem jakas szmata i jeszcze nie da sie zdjac :O mysle o kupnie tego http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 9e53623689
cena dosyc niska, opinie pozytywne, pasuje do simka (jeden kolega kolesia wstawial)
co wy myslicie?
- talta
- Mieszkaniec forum
talta napisał(a):dysza 5 zeta
co mam zrobic zeby przejsc na syntetyka ?
wystarczy wypalic calego mixola do konca?
co do dyszy to jaki rozmiar dac ?
Lanie syntetyka do simsona nie ma sensu. Połsyntetyk byłby git, ale jak chcesz. Mówisz że świeżo po remoncie to dużo nie najeździłeś na mixolu, po prostu nalej benzyny z innym jak zacznie Ci się kończyć.
-
No to sporo... Ale nie powinno się nic stać. Gorzej jakby to było 10tyś.
-
też tak miałem wymieniłem cylinder , tłok , wyczyściłem gażnik i zapłon dobrze ustawiłem i było git
dawid33332
- dawid33332
- Świeżak
czyli gaznik i zaplon i bedzie git ? gaznik musze wyregulowac ale to jak kupie filtr powietrza i wieksza dysze wtedy zrobie za jednym zamachem i narazie sie wstrzymam
zaplon chyba dobrze ustawiony pali od kopa ale dzisiaj wyczyscilem swiece i sprawdzilem po jezdzie ze byla zalana (moto palilo) ale swieca byla cala uje.ba.na paliwem moze to przez ta uszczelke?
zaplon chyba dobrze ustawiony pali od kopa ale dzisiaj wyczyscilem swiece i sprawdzilem po jezdzie ze byla zalana (moto palilo) ale swieca byla cala uje.ba.na paliwem moze to przez ta uszczelke?
- talta
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości