Jaki olej do SUZUKI RM125
• Strona 1 z 1
Jaki olej do SUZUKI RM125
Kupiłem suzuki rm 125 i chciałbym wymienić w nim wszystkie płyny,ale prawdę mówiąc nie wiem jakie zastosować.Czy ktoś mógł by mi coś doradzić? Jaki olej,jaki i jak wymienić płyn chłodniczy bo jestem w tym nowy
- lukaszrodzinski
- Świeżak
aha czy moge go zalac CASTROLEM POWER1 GPS 4T bo taki własnie podaja na stronie castrol do rm 250 2T pomuszcie prosze
- lukaszrodzinski
- Świeżak
kup motul transoil 2t do przekładni. ja taki sam bede lał niedługo do siebie sporo dobrego o nim słyszałem. do chłodnicy obojętne borygo petrygo i tak raczej na mrozie go nie będziesz stawiał
kazdy mysle tak samo oddaje ciepło. jakies jeszcze płyny cie interesują ? do zawieszenia ? benzyny? do benzyny ja leje castrola ale takiego w PL nie kupisz, wiec nie wiem z polskich jaki ci doradzic

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- lukaszrodzinski
- Świeżak
hmm potem zedytuje posta to ci napisze bo olej gdzies w garazu lezy a nie pamętam co to za olej. ale byc moze to samo jakies podobne wiem że kumpel uzywa tez takiego samego i ma prawie ten sam zapach co i mój wiec moze ja mam po prostu butelke inną niz te sprzedawane w PL.
co do wymiany płynu chłodnicy nic prostrzego nie ma
masz węże idące z chłodnicy do pompy wody <po prawej stronie> masz tam opaske zaciskową lub cos takiego odkręcasz lub sciągasz opaske zlatuje ci całą woda. pobujaj motorem na prawo i lewo żeby wszystko zleciało. potem zakładasz węza i wlewasz przez korek wlewy wody <to na chłodnicy> swiezy płyn potem odpalasz motor kilka metrów musisz sie przejechac i potem zapewne bedzie troche płynu trzeba dolac bo od razu wszędzie moze sie nie napełnic i gotowe
co do wymiany płynu chłodnicy nic prostrzego nie ma

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości