Kawasaki kx 125
• Strona 1 z 1
Kawasaki kx 125
Siema!
jestem kuba i chce przed wakacjami kupis sobie pierwszego crossa.
wiem ze kawa 125 bedzie troche za mocna na początek ale dam se rade.nie chodzi mi o rieprzenie o jakichs innych motorach typu"ja bym ci polecił dt 50"
tylko chce usłyszec opinie osób które miały jakiś kontakt z tymi maszynkami.
Chodzi mi o jakosc tych motorków koszty eksplatacji,części zamiennych i czy są usterkowe.
zgóry dzięki
Kuba
jestem kuba i chce przed wakacjami kupis sobie pierwszego crossa.
wiem ze kawa 125 bedzie troche za mocna na początek ale dam se rade.nie chodzi mi o rieprzenie o jakichs innych motorach typu"ja bym ci polecił dt 50"
tylko chce usłyszec opinie osób które miały jakiś kontakt z tymi maszynkami.
Chodzi mi o jakosc tych motorków koszty eksplatacji,części zamiennych i czy są usterkowe.
zgóry dzięki
Kuba
Ostatnio edytowano 24/4/2009, 19:15 przez kuba1995, łącznie edytowano 1 raz
- kuba1995
- Świeżak
ja tez słyszałem że starsze sie sypiągłownie skrzynie że starsze najlepsze to yz i CRki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
proponuje ci yamaha yz dobre sprzęty i te starsze tez są dobre ale nie mówię o roczniku poniżej 2000r bo dalsze roczniki jak kupisz to juz są tak wyżyłowane ze sie części nie dokupisz no i musisz kupić naprawdę dobrego żeby nie zbankrutować wiec lepiej sie zastanów czy nie lepiej kupić enduro nie mówię ze dt50 ale np dt 125 lub kmx 125 są to sprzęty wytrzymałe i mało palące a nie ja wyczynówki po 10 litrów to lekko ci spali a różnice mocy są nie wielkie yz 125 ma gdzieś 35/37koni a kmx 27/30 i to co pisza ze wyczynówki w 125cm maja po 45 lub 40 to większych bzdur nie słyszałem musiał by być dobry tunning żeby mieć 45 kucy wiec na to nie patrz ale to twój wybór
-
woj2900 - Świeżak
na necie większość yz ma 40 koni to one są jakieś cyganione? a dt są po 30-28 a taki gostek jak ma to mówi że naprawde ma 20 a odblokowana 25 a na google jak szukam to calkiem odblokowane mają po 30 raz zpotkałem co 32 miała to nie wiem o co chodzi od rocznika czy co ale nie chce tematu zmieniać
- tokarz144
- Świeżak
Po prostu każdy inaczej podaje a tak naprawdę realnej mocy nikt nie zna (chyba że był na hamowni ale to rzadkość).
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
to bierz jak najmłodsze ale uprzedzam z własnego doświadczenia że zanim kupisz moto albo weś ze sobą mechanika albo zaprowadź moto do niego aby obejrzał go i stwierdził czy aby na pewno wszystko jest tak jak powinno
bo wymienią pierścienie, ty pojeździsz z 15 minut u sprzedawcy i trochę w domu a następnego dnia Ci serducho stanie
u mnie następnego dnia poszła korba i łożyska na wale i inne pierdoły przy okazji trzeba wymienic i łączna suma naprawy z robocizną co prawda będzie wiadoma jutro ale muszę szykowac pewnie grubo ponad 2000zł
tak więc nigdy nie kupuj pod wpływem presji
tylko sprawdzaj dokładnie co do szczegółu wszystko
bo wymienią pierścienie, ty pojeździsz z 15 minut u sprzedawcy i trochę w domu a następnego dnia Ci serducho stanie
u mnie następnego dnia poszła korba i łożyska na wale i inne pierdoły przy okazji trzeba wymienic i łączna suma naprawy z robocizną co prawda będzie wiadoma jutro ale muszę szykowac pewnie grubo ponad 2000zł
tak więc nigdy nie kupuj pod wpływem presji
tylko sprawdzaj dokładnie co do szczegółu wszystko
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Nie da się powiedzieć który lepszy. Na używane moto nie ma zasady. Lepszy jest ten który jest bardziej zadbany. Marka ma niewielkie znaczenie, liczy się tylko stan.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1