Yamaha yz 426f - nowa tuleja, tłok, szybko sie grzeje
• Strona 1 z 1
Yamaha yz 426f - nowa tuleja, tłok, szybko sie grzeje
witam, mam problem z moją yz426f, ostatnio wbiłem tuleje nową i wymieniłem naturalnie tłok, pozłozeniu okazało sie ze mimo iz rozrząd jest ustawiony odpowiednio grzeje sie po jakis 2-3 minutach wolnej jazdy, próbowałem zmienic ustawienia rozrzadu w szelaki sposób, począwszy od jednego zeba do przodu, do tyłu, konczac az na dwóch zebach w obie strony, efekty były zawsze identyczne, wykluczam błąd w mieszance paliwowo-powietrznej, również pompka chłodzenia jest sprawna, naprawde juz nie mam pomysłu co jest nie tak, oczywiscie biore pod uwage ze jest na dotarciu ale mimo tego nie ma mozliwości zeby az taksie grzał. Prosze o wypowiedz kogos kto juz miał taki przypadek, i jakos sobie z tym poradził
- wicek_wiele
- Świeżak
boshe.. człowieku skrzywdziłeś ją jak tylko można.. wykastrowałeś i wsadziłeś banana!!
nigdy nigdy nie wkładać tulei !!
sprawdź czy pompa wodna dobrze działa, czy nie ma wycieków, czy jest obieg, czy ma dostateczną ilosc płynu chłodniczego

nigdy nigdy nie wkładać tulei !!
sprawdź czy pompa wodna dobrze działa, czy nie ma wycieków, czy jest obieg, czy ma dostateczną ilosc płynu chłodniczego
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
to nie pierwsza tuleja w tego typu motorze u mnie, ale natomiast pierwszy taki numer. pompka działa dobrze, ale niepokoi mnie ze po kilku minutach wywala wode
- wicek_wiele
- Świeżak
- wicek_wiele
- Świeżak
Dzesiu10 napisał(a):Tuleje do yzf 426? ehh no jak juz tak jest to po czym sugerujesz ze sie tak moocno grzeje?
u mnie w wr 400f kolanko po 15 sekundach na ssaniu jest czerwone
a wywala Ci wode? czy jezdzisz normalnie?
- wicek_wiele
- Świeżak
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
jhezeli wywala wode wiem co to moze byc. tak samo miałem jak miałem złą uszczelke wsadzoną pod cylinder. tam ida takie 2 dziurki które "wstrzykują" wode do cylka i miałem je zaslepione <sam wycinałem uszczelki xD > noo i wtedy cisnienie dawało ale wida nie bardzo chciała isc przez tą uszczelke choc porobiły sie dziurki. no ale przez odpływ mi woda uciekała a jak otworzyłem korek to sie do 0 wypruzniało. wiec moze cos z uszczelkami. moze tez pod głowicą za małą srednice mają otwory albo cos. gdzies moze cos blokowac i wida gdzies łapie cisnienie i ci ją wywala
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- wicek_wiele
- Świeżak
moze jeszcze przepatrz czy nie masz chłodnicy pozalepianej czyms w srodku
odkręc przewody i wlej wody i zobacz czy swobodnie wypłynie węzykiem na koncu układu

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):moze jeszcze przepatrz czy nie masz chłodnicy pozalepianej czyms w srodkuodkręc przewody i wlej wody i zobacz czy swobodnie wypłynie węzykiem na koncu układu
chłodnicy nie mam "pozalepianej"
wymieniłem takze uszczelki i nic to nie pomogło. Grzeje sie nadal.
- wicek_wiele
- Świeżak
Dzesiu10 napisał(a):a zobacz czy jak dajesz gazu to z tyłu w zbiorniczku na płyn płyn buzuje ? Może pompa siadła?
pompa jest sprawna, teraz jeszcze linka od odpreznika mi peka...

- wicek_wiele
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości