Temperatura
• Strona 1 z 1
Temperatura
Posiadam Yamahe r6 00 przy odpaleniu zimnego motocykla i po zgasnieciu na wyswietlaczu LO od jakiej temperatury mozna ruszyc w droge?
- bombel6622
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
jak sie spiesze to ruszam przy 40, ale i tak zanim wyjade na droge mam 50, pozniej jeszcze chwile spokojnie... i rura:P
a jak sie nie spiesze to do jakichs 50... jak kolega wyżej;)
a jak sie nie spiesze to do jakichs 50... jak kolega wyżej;)
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
Ruszyć możesz zaraz po uruchomieniu silnika nawet gdy świeci się LO ale wiadomo, że lepiej nie katować sprzętu i chwilkę odczekać a jeśli już ruszysz to bez gwałtownych przyspieszeń. W instrukcji opisane jest tak:
0-40 stopni (świeci się LO) -> OK, możesz jechać
41-117 stopni -> OK, możesz jechać
118-140 stopni (temperatura i kontrolka zacznie mrugać) -> zatrzymaj motocykl i pozwól aby tempeatura płynu spadła. Jeśli temperatura nie spada wyłącz silnik.
141 i więcej (pojawi się HI które będzie mrugało wraz z kontrolką) -> natychmiast wyłącz silnik i pozwól mu ostygnąć.
W trzecim i czwartym przypadku jest odesłanie na koniec instrukcji gdzie opisane są ewentualne powody przegrzewania i wskazówki jak się z tym uporać.
0-40 stopni (świeci się LO) -> OK, możesz jechać
41-117 stopni -> OK, możesz jechać
118-140 stopni (temperatura i kontrolka zacznie mrugać) -> zatrzymaj motocykl i pozwól aby tempeatura płynu spadła. Jeśli temperatura nie spada wyłącz silnik.
141 i więcej (pojawi się HI które będzie mrugało wraz z kontrolką) -> natychmiast wyłącz silnik i pozwól mu ostygnąć.
W trzecim i czwartym przypadku jest odesłanie na koniec instrukcji gdzie opisane są ewentualne powody przegrzewania i wskazówki jak się z tym uporać.
- fool
- Świeżak
U mnie pojawia się temp 40stopni , wcześniej mam "--" . Ale i tak muszę jechać do serwisu bo żeby nie zgasł musi sie rozgrzać do 90stopni
.
@A tu link do mojego tematu , może ktoś pomoże
viewtopic.php?p=370877#370877

@A tu link do mojego tematu , może ktoś pomoże

- hab
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości