naprawa amortyzatorow (honda cr)
• Strona 1 z 1
naprawa amortyzatorow (honda cr)
siema czy ktos mi powie jak dolac olej do amortyzatorow w hondzie cr ???????
- robak32
- Świeżak
-
henio12323 - Moderator
Pytał JAK a nie jaki
Jesli chcesz tylko dolac oleju to odkręcasz dwie śruby ktore są na samej gorze kazdego z lagów, nad pułkami. Jesli chcesz wymienic przy tym uszczelniacze tak jak ja to robiłem to niestety ale musisz zdjąc półki, wygrecic ta srube na główce ramy, wyjąc obydwie lagi z przednim kołem... Tylko uważaj na łozyska w główce
JEsli chodzi o samo dolanie oleju to nie ma problemu, tak jak pisałem wyżej. Tylko uważaj jak bedziesz dokręcał ta srube do gory bo ona jest cała aluminiowa (gwint aluminiowy tez) i mozna łatwo przekręcic to. Jak uszczelka docisnie to nie dokręcaj wiecej, pozniej pojezdzic troche i jak bedzie sie (pocic), moze byc wilgotne okolice tej sruby to dokrec jeszcze z czuciem mocniej. Ja tak robiłem i jest Gitara. Pozdro 

Jesli chcesz tylko dolac oleju to odkręcasz dwie śruby ktore są na samej gorze kazdego z lagów, nad pułkami. Jesli chcesz wymienic przy tym uszczelniacze tak jak ja to robiłem to niestety ale musisz zdjąc półki, wygrecic ta srube na główce ramy, wyjąc obydwie lagi z przednim kołem... Tylko uważaj na łozyska w główce

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
ooo kurde xD sorki wczoraj miałem cięzki dzien i mi sie pomieszało 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości