porady SUZUKI GSX 750 INAZUMA
• Strona 1 z 1
porady SUZUKI GSX 750 INAZUMA
Mam go od niedawna ,co byście mi poradzili ,na co mam uważać co doglądać .Może ma ktoś więcej danych serwisowych jak eksploatacyjnych i wymieni się ze mną swoimi spostrzeżeniami .Na razie zauważyłem ,że falują mu wolne obroty i trzeba będzie wyczyścić i wyregulować gaźniki ,Czy jest jakiś dobry specjalista z okolic Piaseczna-od razu zapytam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- czwarek
- Świeżak
Polecam
http://www.motorakowski.pl/
serwisuje u niego swój motocykl i nigdy nie miałem problemów.
http://www.motorakowski.pl/
serwisuje u niego swój motocykl i nigdy nie miałem problemów.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Znajoma jeździ takim GSX 750, ma go już 4-ty sezon i żadnych problemów po za kilkoma przewrotkami.
Ogólnie jest zadowolona, jedyny problem to wymieniała zbiornik paliwa - stary pordzewiał i ciekła jak sito, powód w zbiorniku była woda.
Po za tym sprzęt bezproblemowy. I niestety nie jeździ tego zbyt dużo po naszych drogach.
Ogólnie jest zadowolona, jedyny problem to wymieniała zbiornik paliwa - stary pordzewiał i ciekła jak sito, powód w zbiorniku była woda.
Po za tym sprzęt bezproblemowy. I niestety nie jeździ tego zbyt dużo po naszych drogach.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Dzięki wielkie Raczek_6 nigdy bym się nie spodziewał,że bak w moto może przerdzewieć.Kolejne doświadczenie jak zacznie walić paliwem gdzie zacząć szukać.
Już zdążyłem zauważyć,że nie ma tego dużo,najgorsze chyba będzie zaopatrzyć się w części do niego.Chyba,że pasują od innych modeli,czego ja jeszcze nie wiem.Pozdrawiam
Już zdążyłem zauważyć,że nie ma tego dużo,najgorsze chyba będzie zaopatrzyć się w części do niego.Chyba,że pasują od innych modeli,czego ja jeszcze nie wiem.Pozdrawiam
SUZUKI GSX 750 INAZUMA
SUZUKI GSF 650S
SUZUKI GSF 650S
- czwarek
- Świeżak
U mnie też po 2 sezonach przerdzewiał zbiornik (maleń ka dziurka po prawej stronie baku w okolicach kolana kierowcy). Widać ten typ tak ma. Zbiornika nie mogłem nigdzie dorwać, więc polutowałem i pomalowałem stary. Poza tym moto bardzo przyjazne użytkownikowi i bezawaryjne. Prosta, sprawdzona budowa pozwala praktycznie wszystko przy nim zrobić samemu za pomocą zwyczajnych narzędzi.
- PoPe_1
- Świeżak
Wcale się nie dziwię,że baki przerdzewiały jak tyle korozji w środku jest,dzięki wam zwróciłem uwagę na to i czeka mnie czyszczenie i odrdzewienie baku. Przy okazji użytkownicy takiego motorka powiedzcie mi jakie są wymiary emblematów na boczkach długość szerokość odległość od krawędzi,znalazłem człowieka który mi takie dorobi a nie jest pewny wzoru jaki posiada
SUZUKI GSX 750 INAZUMA
SUZUKI GSF 650S
SUZUKI GSF 650S
- czwarek
- Świeżak
Na zbiorniku mam,może źle się wyraziłem ale szukam tych co są na plastikowych boczkach z napisem GSX 750 i pod spodem pure motorcycle concept.One są tak samo wytłoczone jak te ze zbiornika.PozdrawiamRaczek_6 napisał(a):Podjedź lub zadzwoń do Juliusza z moto rakowski, z tego co się orientuję powinien mieć oryginalne znaczki na zbiornik do tego modelu.
SUZUKI GSX 750 INAZUMA
SUZUKI GSF 650S
SUZUKI GSF 650S
- czwarek
- Świeżak
Wracając do tematu potwierdziły się wypowiedzi kolegów,więc będzie to wskazówką dla następnych posiadaczy "INAZUMY" właśnie jestem po wymianie baku w swoim sprzęcie.Korozja wewnątrz zbiornika nie do opanowania widać taka wada fabryczna na co trzeba zwracać uwagę przed zakupem.Teraz to wiem.Pozdrawiam i zachęcam posiadaczy do pisania ,na co trzeba zwrócić uwagę w tym motorku i czego w szczególności doglądać.
SUZUKI GSX 750 INAZUMA
SUZUKI GSF 650S
SUZUKI GSF 650S
- czwarek
- Świeżak
Witam. Właśnie noszę się z zamiarem kupna Inazumy
http://moto.allegro.pl/item799009977_suzuki_gsx_750_gsx750_inazuma_2000_jarex.html (otwórz link)
Może ktoś z kolegów "motórzystów" mógłby sprawdzić sprzęt będąc w pobliżu albo powiedzieć coś na temat tego komisu. Cena jest dość atrakcyjna + dodatkowo kufry niezłej firmy. Zaniepokoił mnie tylko fakt braku jakichkolwiek emblematów na motocyklu - wysłałem zapytanie czy motocykl był po szlifie i malowaniu. W mailu zwrotnym otrzymałem odpowiedź, że nie był po żadnym szlifie ani malowaniu tylko to taka wersja - występowały 2 wersje i jedna nie miała emblematów - czy to prawda?? Czy w ogóle suzuki wypuszczało takie wersje motocykli bez emblematów?? Mało jest informacji o Inazumie w sieci, więc proszę o pomoc.
Pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/item799009977_suzuki_gsx_750_gsx750_inazuma_2000_jarex.html (otwórz link)
Może ktoś z kolegów "motórzystów" mógłby sprawdzić sprzęt będąc w pobliżu albo powiedzieć coś na temat tego komisu. Cena jest dość atrakcyjna + dodatkowo kufry niezłej firmy. Zaniepokoił mnie tylko fakt braku jakichkolwiek emblematów na motocyklu - wysłałem zapytanie czy motocykl był po szlifie i malowaniu. W mailu zwrotnym otrzymałem odpowiedź, że nie był po żadnym szlifie ani malowaniu tylko to taka wersja - występowały 2 wersje i jedna nie miała emblematów - czy to prawda?? Czy w ogóle suzuki wypuszczało takie wersje motocykli bez emblematów?? Mało jest informacji o Inazumie w sieci, więc proszę o pomoc.
Pozdrawiam
- qbus1500
- Świeżak
Nie wierz że były 2 wersje - ja w to nie wierze.
Zawsze możesz zadzwonić do Suzuki i zapytać się czy i na kiedy można umówić się na oględziny przed zakupowe motocykla, jaki to koszt oraz czy orientuje się pan-i czy Suzuki GSX 750 inazuma występowało w wersji bez emblematów ...
Sprzedający zawsze coś wymyśli.
Wszystkie inazumy które widziałem miały emblematy suzuki na zbiorniku oraz GSX 750 na lewej i prawej osłonce (tzw trapezie) pod kanapą.
Warto wysłać kogoś kto zna się na o2o i lakierowaniu, wtedy oceni.
Zawsze możesz zadzwonić do Suzuki i zapytać się czy i na kiedy można umówić się na oględziny przed zakupowe motocykla, jaki to koszt oraz czy orientuje się pan-i czy Suzuki GSX 750 inazuma występowało w wersji bez emblematów ...
Sprzedający zawsze coś wymyśli.
Wszystkie inazumy które widziałem miały emblematy suzuki na zbiorniku oraz GSX 750 na lewej i prawej osłonce (tzw trapezie) pod kanapą.
Warto wysłać kogoś kto zna się na o2o i lakierowaniu, wtedy oceni.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Czyli co - dać sobie spokój z tym motórem?? Też mi się nie chce w to wierzyć, że były bez emblematów (wszystkie, które widziałem miały takowe ale faktem jest, że jedne zwykłą naklejkę a inne taką jakby chromowaną - wypukłą) Nie znam niestety nikogo z tamtych okolic kto mógłby ocenić wstępnie ten motocykl. Z chęcią sam bym tam pojechał (zabrał ze sobą jakiegoś doktora od motórów) ale to prawie 500km w jedną:/ Dzięki
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- qbus1500
- Świeżak
-
Artur 666 - Bywalec
W tym modelu750/1200 były produkowane dwa rodzaje baków jeden miał dodatkowy otwór na czujnik rezerwy paliwa a drugi nie,czyli z trzema otworami pod spodem lub z dwoma.Wszystkie baki miały malowane logo lub naklejane emblematy też dwa wzory (osobno każda literka albo wszystkie razem na czarnym podkładzie)Te ładniejsze raczej spotykane w modelu 1200.Pozdrawiamqbus1500 napisał(a):Czyli co - dać sobie spokój z tym motórem?? Też mi się nie chce w to wierzyć, że były bez emblematów (wszystkie, które widziałem miały takowe ale faktem jest, że jedne zwykłą naklejkę a inne taką jakby chromowaną - wypukłą) Nie znam niestety nikogo z tamtych okolic kto mógłby ocenić wstępnie ten motocykl. Z chęcią sam bym tam pojechał (zabrał ze sobą jakiegoś doktora od motórów) ale to prawie 500km w jedną:/ Dzięki
Pozdrawiam
SUZUKI GSX 750 INAZUMA
SUZUKI GSF 650S
SUZUKI GSF 650S
- czwarek
- Świeżak
Jeżeli ktoś by miał problem z znalezieniem kompletu naprawczego do kranika paliwa to jest taki sam jak w GSX-R 600-750(97-00) w Larssonie mają Kod towaru:3400078.Sprawdzony pasuje.
SUZUKI GSX 750 INAZUMA
SUZUKI GSF 650S
SUZUKI GSF 650S
- czwarek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości