Przerejestrowanie - ważne OC i przeglad ex-właściciela.
• Strona 1 z 1
Przerejestrowanie - ważne OC i przeglad ex-właściciela.
Witam.
Mam pytanko czy przerejestruje motocykl na siebie okazując ważny jeszcze przegląd zrobiony przez byłego właściciela i ważne OC też wykupione przez niego?
( Szczególnie mnie interesuje kwestia OC bo jeśli da się zarejestrować na OC to przynajmniej przełoże ten wydatek w czasie a teraz wydatki to cichy morderca
Pozdr.
Mam pytanko czy przerejestruje motocykl na siebie okazując ważny jeszcze przegląd zrobiony przez byłego właściciela i ważne OC też wykupione przez niego?
( Szczególnie mnie interesuje kwestia OC bo jeśli da się zarejestrować na OC to przynajmniej przełoże ten wydatek w czasie a teraz wydatki to cichy morderca

Pozdr.
- Plomien
- Świeżak
no to może ogólnie jeszcze raz wyjaśnie o co mi biega
Chodzi o to że kupiłem moto, chce przerejestrować, dostałem z nim ważne OC i niekoniecznie chce w tej chwili wykupywać nowe OC i czy przy przerejestrowywaniu uznają mi te OC które dostałem z moto

Chodzi o to że kupiłem moto, chce przerejestrować, dostałem z nim ważne OC i niekoniecznie chce w tej chwili wykupywać nowe OC i czy przy przerejestrowywaniu uznają mi te OC które dostałem z moto

- Plomien
- Świeżak
Nie do końca. Ubezpieczenie OC jest ważne.... ale..... do czasu przerejestrowania. Później z niego możesz częściowo korzystać. Dokładniej jest to tak: Zanim przerejestrujesz musisz iść do ubezpieczyciela i poddać się procesowi rekalkulacji. Pani wylicza ile byś płacił ty za pozostały czas ubezpieczenia i jeśli jest to więcej niż poprzedni właściciel to dopłacasz różnicę. Ale są to grosze.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Ścigacz.pl
Grubas napisał(a):Nie do końca. Ubezpieczenie OC jest ważne.... ale..... do czasu przerejestrowania. Później z niego możesz częściowo korzystać. Dokładniej jest to tak: Zanim przerejestrujesz musisz iść do ubezpieczyciela i poddać się procesowi rekalkulacji. Pani wylicza ile byś płacił ty za pozostały czas ubezpieczenia i jeśli jest to więcej niż poprzedni właściciel to dopłacasz różnicę. Ale są to grosze.
Jest tak najczęściej, ale zależy jakie dana firma ubezpieczeniowa ma zasady. Kupiłem samochód poszedłem po pewnym czasie do firmy ubezpieczeniowej (Inter Risk) w której był ubezpieczony samochód i babeczka powiedziała, że nie musze nic płacić i do końca trwania ubezpieczenia moge spokojnie jeździć.
Dodam też, ze samochód posiadam już 6 miesięcy nie przerejestrowałem go i nie zamierzam

-
adam_89 - Stały bywalec
witam!
ja ostatnio zakupiłem motor i przegląd normalnie zachowywał swoją ważność.
w PZU z reguły po prostu przepisują polisę na Twoje dane (składka i ważność polisy zostaje z poprzedniego właściciela) ale musiał byś się dowiedzieć jak jest w Twoim mieście bo jak to mówią "co kraj to obyczaj" różne miasta różne stawki różne przepisy
pozdrawiam
ja ostatnio zakupiłem motor i przegląd normalnie zachowywał swoją ważność.
w PZU z reguły po prostu przepisują polisę na Twoje dane (składka i ważność polisy zostaje z poprzedniego właściciela) ale musiał byś się dowiedzieć jak jest w Twoim mieście bo jak to mówią "co kraj to obyczaj" różne miasta różne stawki różne przepisy
pozdrawiam
- qcin
- Świeżak
Grubas oc nie jest potrzebne, więc się nie kłuć, ostatnio przerejestrowywałem a oc leżało w domu, przegląd musi być ważny.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
No to teraz relacja z przerejestrowywania.
Miejsce akcji Wydział komunikacji Warszawa - Mokotów.
Zdałem tablice, kartę pojazdu, dowód rejestracyjny, wypełniony wniosek.
Opłaty : 40 za nowa tablice, 43 za nowy dowód rejestracyjny, około 30 chyba za "dar sympatii" urzędników czy tam inne opłaty urzędowe. Łącznie 112.5 PLN.
I tu sprawa ubezpieczenia. Po odbiór stałego dowodu mam się zgłosić z OC!
Na szczęście miałem przy sobie to podłączyli już teraz kserokopie.
Także chyba co urząd to obyczaj.
A z OC to bym musiał dopłacić różnice za czas do wygaśnięcia ale żeby sie co chwile nie pier.... to od razu wziąłem nowe na Siebie a tamto muszę wymówić.
Miejsce akcji Wydział komunikacji Warszawa - Mokotów.
Zdałem tablice, kartę pojazdu, dowód rejestracyjny, wypełniony wniosek.
Opłaty : 40 za nowa tablice, 43 za nowy dowód rejestracyjny, około 30 chyba za "dar sympatii" urzędników czy tam inne opłaty urzędowe. Łącznie 112.5 PLN.
I tu sprawa ubezpieczenia. Po odbiór stałego dowodu mam się zgłosić z OC!
Na szczęście miałem przy sobie to podłączyli już teraz kserokopie.
Także chyba co urząd to obyczaj.
A z OC to bym musiał dopłacić różnice za czas do wygaśnięcia ale żeby sie co chwile nie pier.... to od razu wziąłem nowe na Siebie a tamto muszę wymówić.
- Plomien
- Świeżak
• Strona 1 z 1