Zobacz wÄ…tek - szumy na biegu jalowym -moze ktos zna ten temat?
NAS Analytics TAG

szumy na biegu jalowym -moze ktos zna ten temat?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

szumy na biegu jalowym -moze ktos zna ten temat?

Postprzez bismarek » 20/11/2006, 21:28

witam,od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem CBR F2,wszyciutko dziala jak powinno,tylko martwia mnie odglosy dochodzace z silnika.Silniczek chodzi pieknie ale na luzie slychac odglos przypominajacy zuzyte lozysko dociskowe sprzegla w samochodzie(szum,takie ciche hurgotanie-ktore ustepuje jak sie nacisnie klamke...).Sprzeglo dziala jak najbardziej poprawnie,biegi wchodza OK.Pozatym im wyzszy bieg tym glosniejsze wycie slychac-to tylko jak dodam gazu ,nie jest to jakos bardzo dokuczliwe jak wycie tylnego mostu w fiacie 125p:) ale na 6-tym biegu troszke to przypomina.
Moze ktos sie orientuje co moze byc przyczyna tych odglosow i w jaki sposob mozna by to zlikwidowac...
Bede bardzo wdzieczny za jakakolwiek pomoc
z gory dzieki
a i jeszcze jedno:po jakim przebiegu moze sie to robic?bo moto ma na liczniku ok 25 000km i nic innego nie wskazuje na to aby mial wiecej
czy to mozliwe?
Pozdro dla wszystkich
Ostatnio edytowano 23/11/2006, 19:48 przez bismarek, łącznie edytowano 1 raz
bismarek
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 22/11/2006, 22:16

nie wiem jak dokladnie w cbr moze poprostu to taki charakterystyczny odglos tak jak w moim gsxf chrabliwy odglos silnika... mialem podobnie w etz ponoc to bylo lozysko sprzegla ale glowy nie dam pozdro
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez bismarek » 23/11/2006, 19:45

dzieki za odp. ale wydaje mi sie ze cos jest ze sprzeglem,tylko niebardzo wiem od czego zaczac szukanie i czy jest sie czym przejmowac... Bo najgozej jak to skrzynia chalasuje to nawet niebede sie za to zabieral:)

ps. 1,5 roku temu rozwalilem sie na identycznym moto jak twoj,nawet tak samo malowany,poszed na czesci:))
bismarek
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości

na górê