[Skutery Yamaha] Yamaha YP 125 R Majesty
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Skutery Yamaha] Yamaha YP 125 R Majesty
Dyskusja na temat: Yamaha YP 125 R Majesty
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Yamaha YP 125 R Majesty
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Yamaha YP 125 R Majesty
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
Ten skuter to naprawdę dobry sprzęt!!! Mam ją od roku i nie dość, że wozi mnie do pracy (zrobiłem już ok. 7 tys. km), to jadę też gdzie chcę, spalanie 3 l/100 km, więc niewiele! Rok produkcji mojej Majesty to 2000, składana w Hiszpanii. Dzięki temu części są tanie. Musiałem wymienić parę plastików i nowe są w tej cenie co używane, więc... Podsumowując: dobrze jeździ, mało pali, części tanie, wytrzymała, wygodna - czego chcieć więcej? No może lepszego piardnięcia, ale to zależy od doboru przełożenia.<br><hr>bmoto
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam do kupienia majesty 150 z 99r. zarejestrowana na motorower cena jak dla mnie atrakcyjna 1500 pln. jednak boje sie troche wysokiego przebiegu poniewaz jest t ookolo50tys. silnik zapala bez problemu i przyjemnie przyspiesza prosze o radeKomentatorzy napisał(a):Ten skuter to naprawdę dobry sprzęt!!! Mam ją od roku i nie dość, że wozi mnie do pracy (zrobiłem już ok. 7 tys. km), to jadę też gdzie chcę, spalanie 3 l/100 km, więc niewiele! Rok produkcji mojej Majesty to 2000, składana w Hiszpanii. Dzięki temu części są tanie. Musiałem wymienić parę plastików i nowe są w tej cenie co używane, więc... Podsumowując: dobrze jeździ, mało pali, części tanie, wytrzymała, wygodna - czego chcieć więcej? No może lepszego piardnięcia, ale to zależy od doboru przełożenia.<br><hr>bmoto<br>
<br><hr>Krystian
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To nie jest silnik 2t, że rozwali się po 30tys km.Komentatorzy napisał(a):Ten skuter to naprawdę dobry sprzęt!!! Mam ją od roku i nie dość, że wozi mnie do pracy (zrobiłem już ok. 7 tys. km), to jadę też gdzie chcę, spalanie 3 l/100 km, więc niewiele! Rok produkcji mojej Majesty to 2000, składana w Hiszpanii. Dzięki temu części są tanie. Musiałem wymienić parę plastików i nowe są w tej cenie co używane, więc... Podsumowując: dobrze jeździ, mało pali, części tanie, wytrzymała, wygodna - czego chcieć więcej? No może lepszego piardnięcia, ale to zależy od doboru przełożenia.<br><hr>bmoto<br>Komentatorzy napisał(a):mam do kupienia majesty 150 z 99r. zarejestrowana na motorower cena jak dla mnie atrakcyjna 1500 pln. jednak boje sie troche wysokiego przebiegu poniewaz jest t ookolo50tys. silnik zapala bez problemu i przyjemnie przyspiesza prosze o rade
<br><hr>Krystian<br>
Więc się opłaca. Ja mam taką yamahe co ma prawie 27000, dałem ją do żeczoznawcy, a ten powiedział że silnik jest w stanie idealnym.
jeszcze 20000km. na niej byś spokojnie przejechał<br><hr>kulis
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
fajny skuter v-max to około 120km/h dobre przyśpieszenie. zupełnie nie nadaję się na piaszczyste drogi idzie się wywalić wyprodukowana w 2001 roku jeździłem nią nie cały rok i poszła mi jakaś uszczelka (kopcił z wydechu na biało) potem poszedł wał kupiłem używany ale już skuter nie zadziałał na dłużej moge go sprzedać na części<br><hr>Różan000
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
regulator niestety musze co roku kupowac i na dniach znowu mi padł<br><hr>svqKomentatorzy napisał(a):mi juz dwa razy siadł regulator napiecia<br><hr>sq<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kupilem to niby okazje za 1500 zl 125 99r 50 tys przebiegu cosie okazalo calosc byla w oplakanym stanie wydmuchana uszczelka pod glowica gdy zaczalem rozbierac przednie zawieszenie z powodu dziwnego luzu na kierownicy okazalo sie ze sztyca jest peknieta i to cud ze nie rozsypala sie w czasie jazdy w przednim amorze zero oleju przez co bardzo dobijalo. Okazalo sie tez ze do wymiany sa pierscienie i tlok poniewaz skuter jezdzil bez wody dluzszy czas<br><hr>krystekKomentatorzy napisał(a):Ten skuter to naprawdę dobry sprzęt!!! Mam ją od roku i nie dość, że wozi mnie do pracy (zrobiłem już ok. 7 tys. km), to jadę też gdzie chcę, spalanie 3 l/100 km, więc niewiele! Rok produkcji mojej Majesty to 2000, składana w Hiszpanii. Dzięki temu części są tanie. Musiałem wymienić parę plastików i nowe są w tej cenie co używane, więc... Podsumowując: dobrze jeździ, mało pali, części tanie, wytrzymała, wygodna - czego chcieć więcej? No może lepszego piardnięcia, ale to zależy od doboru przełożenia.<br><hr>bmoto<br>Komentatorzy napisał(a):mam do kupienia majesty 150 z 99r. zarejestrowana na motorower cena jak dla mnie atrakcyjna 1500 pln. jednak boje sie troche wysokiego przebiegu poniewaz jest t ookolo50tys. silnik zapala bez problemu i przyjemnie przyspiesza prosze o rade
<br><hr>Krystian<br>Komentatorzy napisał(a):To nie jest silnik 2t, że rozwali się po 30tys km.
Więc się opłaca. Ja mam taką yamahe co ma prawie 27000, dałem ją do żeczoznawcy, a ten powiedział że silnik jest w stanie idealnym.
jeszcze 20000km. na niej byś spokojnie przejechał<br><hr>kulis<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jaka cena taki sprzęt.<br><hr>stiwKomentatorzy napisał(a):Ten skuter to naprawdę dobry sprzęt!!! Mam ją od roku i nie dość, że wozi mnie do pracy (zrobiłem już ok. 7 tys. km), to jadę też gdzie chcę, spalanie 3 l/100 km, więc niewiele! Rok produkcji mojej Majesty to 2000, składana w Hiszpanii. Dzięki temu części są tanie. Musiałem wymienić parę plastików i nowe są w tej cenie co używane, więc... Podsumowując: dobrze jeździ, mało pali, części tanie, wytrzymała, wygodna - czego chcieć więcej? No może lepszego piardnięcia, ale to zależy od doboru przełożenia.<br><hr>bmoto<br>Komentatorzy napisał(a):mam do kupienia majesty 150 z 99r. zarejestrowana na motorower cena jak dla mnie atrakcyjna 1500 pln. jednak boje sie troche wysokiego przebiegu poniewaz jest t ookolo50tys. silnik zapala bez problemu i przyjemnie przyspiesza prosze o rade
<br><hr>Krystian<br>Komentatorzy napisał(a):To nie jest silnik 2t, że rozwali się po 30tys km.
jeszcze 20000km. na niej byś spokojnie przejechał<br><hr>kulis<br>Komentatorzy napisał(a):Kupilem to niby okazje za 1500 zl 125 99r 50 tys przebiegu cosie okazalo calosc byla w oplakanym stanie wydmuchana uszczelka pod glowica gdy zaczalem rozbierac przednie zawieszenie z powodu dziwnego luzu na kierownicy okazalo sie ze sztyca jest peknieta i to cud ze nie rozsypala sie w czasie jazdy w przednim amorze zero oleju przez co bardzo dobijalo. Okazalo sie tez ze do wymiany sa pierscienie i tlok poniewaz skuter jezdzil bez wody dluzszy czas<br><hr>krystek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
skuterek rozebrałem na czynniki pierwsze. Wszystko co było zużyte wymieniłem tj: pierścienie tlok wał korbowy nowa głowica i zawory cieńsza uszczelka pod głowice=wyższa kompresja nowe klocki,nowe amorki i reszta wrtaz ze sztycą, swieca przewod, plyny;hamulcowy chłodnica olej motul na owiewki nowy lakier zamiast orginalnych swiateł ktore są słabe wstawilem chinski ale dobrej jakosci xenon w lewym oku wstawilem alarm motocyklowy kanapa w nowej skorze. Całkowity koszt okolo 5500. Fakt to dużo ale moto ma nowe żeycie i lata dużo lepiej niż oryginał<br><hr>krystekKomentatorzy napisał(a):Ten skuter to naprawdę dobry sprzęt!!! Mam ją od roku i nie dość, że wozi mnie do pracy (zrobiłem już ok. 7 tys. km), to jadę też gdzie chcę, spalanie 3 l/100 km, więc niewiele! Rok produkcji mojej Majesty to 2000, składana w Hiszpanii. Dzięki temu części są tanie. Musiałem wymienić parę plastików i nowe są w tej cenie co używane, więc... Podsumowując: dobrze jeździ, mało pali, części tanie, wytrzymała, wygodna - czego chcieć więcej? No może lepszego piardnięcia, ale to zależy od doboru przełożenia.<br><hr>bmoto<br>Komentatorzy napisał(a):mam do kupienia majesty 150 z 99r. zarejestrowana na motorower cena jak dla mnie atrakcyjna 1500 pln. jednak boje sie troche wysokiego przebiegu poniewaz jest t ookolo50tys. silnik zapala bez problemu i przyjemnie przyspiesza prosze o rade
jeszcze 20000km. na niej byś spokojnie przejechał<br><hr>kulis<br>Komentatorzy napisał(a):Kupilem to niby okazje za 1500 zl 125 99r 50 tys przebiegu cosie okazalo calosc byla w oplakanym stanie wydmuchana uszczelka pod glowica gdy zaczalem rozbierac przednie zawieszenie z powodu dziwnego luzu na kierownicy okazalo sie ze sztyca jest peknieta i to cud ze nie rozsypala sie w czasie jazdy w przednim amorze zero oleju przez co bardzo dobijalo. Okazalo sie tez ze do wymiany sa pierscienie i tlok poniewaz skuter jezdzil bez wody dluzszy czas<br><hr>krystek<br>Komentatorzy napisał(a):jaka cena taki sprzęt.<br><hr>stiw<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moja yamaha majesty jest z 2000 roku sprowadziłem ją ze Szwajcarii dałem 3400 rok temu. Mogę powiedzieć tyle jest za****** super dostałem orginalny kufer yamaha i dużą szybę turystyczną/ zrobiłem na niej już około 2000 km a motorek ma ponad 4500 tys kiloetrów i nadal cudownie chodzi bez żadnych przecieków jedynie co wyieniłem to żarówki ale to praktycznie bez znaczenia ... Polecam gorąco ten motorek jak ktoś nie lubi przy tym grzebać.<br><hr>Majesty125
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam pytanko wie ktos co oznacza mała niebieska diodz w lewym gurnym rogu niewiem doczego to jest????
<br><hr>kaskader119711
<br><hr>kaskader119711
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam mam pytanie. kupilem skuter majesty 125 2000r i mam okazje zmienic owiewki z majesty 2004. Orietuje sie ktos czy beda pasowaly owiewki z 2004 na 2000 pozdrawiam narka
<br><hr>pawellb

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
MAM PROBLEM Z ŁADOWANIEM CO TO MOŻE BYĆ PO ODEPNIĘCIU AKUMLATORA ŚILNIK PRACUJE CZY TAK MA BYĆ<br><hr>MARTI
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam serdecznie!!!Prośba o pomoc,czy ktoś ma pojęcie gdzie mogę znalezć schemat ustawienia rozrządu do tego silnika tj.yp125r
Przeszukałem już chyba cały internet i nic!!!<br><hr>Bercik
Przeszukałem już chyba cały internet i nic!!!<br><hr>Bercik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
DIODA-informuje o niskim stanie oleju w śilniku,jak sie zaświeci to oznacza zbyt mało oleju,badz wyciek...i zarazem ubytek oleju w śilniku.Pozdrawiam<br><hr>PIOTRKomentatorzy napisał(a):e mam pytanko co ocnacza mała dioda w lewum gurnym roku licznika???<br><hr>kaskader119711<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
krystek
Napisz jak najprościej wymienić uszczelniacze zaworów i jakie są oryginalne ( chrom czy zwykłe żeliwne) pierścienie tłokowe w tym sprzęcie ?
Napisz jak najprościej wymienić uszczelniacze zaworów i jakie są oryginalne ( chrom czy zwykłe żeliwne) pierścienie tłokowe w tym sprzęcie ?
- rudiszubert
- Świeżak
Ta dioda jest w niektórych modelach od alarmu <br><hr>kaczor1505Komentatorzy napisał(a):e mam pytanko co ocnacza mała dioda w lewum gurnym roku licznika???<br><hr>kaskader119711<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To nie jest problem do znaczy że masz ładowanie ale nie rób tego często bo możesz spalić regulator napięcia i wtedy nie będziesz miał ładowania <br><hr>kaczor1505Komentatorzy napisał(a):MAM PROBLEM Z ŁADOWANIEM CO TO MOŻE BYĆ PO ODEPNIĘCIU AKUMLATORA ŚILNIK PRACUJE CZY TAK MA BYĆ<br><hr>MARTI<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl