CO Lepsze?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
SQ napisał(a):no proszę Cię! przykład monsterów to właśnie przestarzała technika. dwa zawory na cylinder, chłodzenie powietrzno olejowe. ok. działa. daje fun z jazdy, ale nikt nie będzie piać z zachwytu nad innowacyjnością tych silników.
No dobra to Monster S4R, chłodzenie cieczą, 4 zawory na cylinder, pojemność 996ccm a moc to zaledwie 110km. To też przestarzała technika? Że silnik ma stosunkowo małą moc co do pojemności to jak mówiłem nie jest wina techniki lecz założenie konstruktorów.
Już nie patrząc na Monstera chodzi mi o to że jeśli silnik ma małą moc to wcale nie znaczy że jest zły i przestarzały konstrukcyjnie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
wnosze iz stwierdzenie nieco stara technika nie odnosilo sie do mocy a do calosci rozwiazan technicznych gdyby prownywac tylko konie mechaniczne to wyszlo by ze taki np gsxr k5 1000 w porownaniu z k9 to juz zabytek ...........trzeba dostrzec iz VFRka z 11 letnia historia sila wiek ma juz nieco starsze rozwiazania i tyle ale czy starsze znaczy zle ??niesadze
Temu Mi Malutki
-
KaszynGSX-r - Świeżak
KaszynGSX-r napisał(a):wnosze iz stwierdzenie nieco stara technika nie odnosilo sie do mocy a do calosci rozwiazan technicznych gdyby prownywac tylko konie mechaniczne to wyszlo by ze taki np gsxr k5 1000 w porownaniu z k9 to juz zabytek ...........trzeba dostrzec iz VFRka z 11 letnia historia sila wiek ma juz nieco starsze rozwiazania i tyle ale czy starsze znaczy zle ??niesadze
i o to mi chodziło. przecież nigdzie nie napisałem, że to badziew. jest fajny, ale lata świetności ma już za sobą

-
SQ - Mieszkaniec forum
Co do mocy silnika, komu jest ona potrzebna???
Jeśli kupować to 1000-kę ze sporym momentem obrotowym.
Jeśli kupować to 1000-kę ze sporym momentem obrotowym.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości