Zobacz wÄ…tek - Jaki kask na chopera?
NAS Analytics TAG

Jaki kask na chopera?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez kosta » 28/4/2009, 14:16

dobrze gada dać mu wódki 8)
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez palma » 29/4/2009, 09:41

Moze i tez jestem swiezak, ale w zyciu nie kupilabym kasku za 100 czy 200zł. ladnych pare lat temu zlecialam z motoru jadac jako pasazer, majac na sobie kask z bazru, jakies byle co za 50 zł, kask podczas uderzenia pekl i rozlecial sie na dwie polowki, chyba tylko opatrznosc boska uchronila mnie przed wiekszymi konsekwencjami i obrazeniami. Od tamtej pory kupuje dobre kaski, bo maja mnie chronic, chocbym nawet miala na niego dlugo oszczedzac i kupic za 1000 czy 2000zł. Zycie jest najwazniejsze, a skoro stac cie na motor to i zainwestuj w odziez ochronna. chyba ze chcesz miec motor po to by go postawic w garazu czy pokoju i go podziwiac;p pozdrawiam
palma
Świeżak

Postprzez Motocyklista na motocyklu » 3/5/2009, 18:27

DawiD2_2007 napisał(a):Widze że tu wszyscy przywiązują uwage do kasy. g.... się znacie, a piszecie pierdoły. Kask chodźby jaki nie był dobry w większości przypadków nie uratuje wam życia, dlatego jeździ się z rozsądkiem. A nie tak jak większość myśli- ja mam airoha za 1000 zł to moge zapierdalać bo nic mi nie bedzie

Rozsądek przydaje się zawsze, ale jeśli kupuje się kask to ma on czemuś służyć. Psikus polega na tym, że niestety te tańsze modele są z jakichś powodów tańsze...
Jeżdząc jeszcze motorowerem miałem tani (i jeden z niewielu dostępnych wtedy kasków) zrobiony z włókna szklanego i wyściełany gąbką... Zaliczając lekki szlif najzwyczajniej odpadła od niego szczęka... a moja na szczęście tylko pękła:)
Choć nie mam ochoty już testować żadnego kasku, to staram się kupować względnie dobry model, nawet jeśli oznacza to trochę wyrzeczeń.
Motocyklista na motocyklu
Świeżak

Postprzez woody_alen » 14/6/2015, 15:21

A co sÄ…dzicie o kasku BELL ROGUE BLACK
http://allegro.pl/bell-rogue-black-kask ... 40383.html
nadaje się na choppera? Jest warty takiej ceny czy raczej nie bo widzę ze inne kaski typu orzeszek kosztują 200-300 ale mam wątpliwości co do bezpieczeństwa w tych kaskach.
woody_alen
Świeżak

Postprzez Rura » 14/6/2015, 22:33

Ogólnie to tak:
- na dzień dobry
Obrazek
:)

- Kaski Bell to dobre (bardzo), z naciskiem na bardzo i dość drogie (jak na nasz rynek) kaski.
- Nadaje siÄ™ na czopra, dlaczego nie?

- możesz "po taniości" szarpnąć się na Sharka RAW - bardzo fajny kasior,
- albo Osbe Tornado - też fajny kask http://www.osbe.otwarte24.pl/46,Kask-TO ... sierskuter
Daytona, MW, GT... byle latało ;-).
Rura
Świeżak

Postprzez lagiboy » 15/6/2015, 01:46

kosta napisał(a):dobrze gada dać mu wódki 8)

temu można polać dobrej wódki.
temu drugiemu jabola z 3 zeta, co za różnica.
black matt=grey (color by honda)
lagiboy
Moderator

Postprzez woody_alen » 15/6/2015, 13:50

@Rura
tego bella wdziałem na ebay'u za ~700zł nowy, wiec tylko na allegro maja cenę z kosmosu
woody_alen
Świeżak

Postprzez Rura » 16/6/2015, 21:04

Pisałem o takich bardziej "legalnych" źródłach zakupu ;-). Pewnie, że zdarzają się do kupienia taniej, szczególnie z jakimś wycofywanym malowaniem, czy starszym modelem... jak każde kaski innych marek. Nowy Bell to drogi kask i tyle.
Poza tym, trzeba mierzyć, to są kaski na amerykański rynek robione.
Daytona, MW, GT... byle latało ;-).
Rura
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê