Zolw Dainese - prosba o opinie
• Strona 2 z 2 • 1, 2
ven napisał(a):pytanie w kwestii żółwia Dainese BACK SHIELD 7-8 AIR
tak się składa, ze ledwo mieści mi się pod skórzaną kurtką
można nosić go na zewnątrz, czy raczej taka opcja odpada z pewnych względów ?
proszÄ™ o radÄ™
kurtka nowa jest? jak tak to sie dopasuje

-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
kurtka stara niestety
generalnie żółw jest spory i wygodny, na ciuchach nosi mi się go bardzo dobrze będąc ciasno założonym i jeżeli w ten sposób dalej będzie spełniał swoją funkcję to mnie pasuje i taka wersja
chodzi mi o to, czy sÄ… jakieÅ› konkretne przeciwskazania w takim wypadku
generalnie żółw jest spory i wygodny, na ciuchach nosi mi się go bardzo dobrze będąc ciasno założonym i jeżeli w ten sposób dalej będzie spełniał swoją funkcję to mnie pasuje i taka wersja
chodzi mi o to, czy sÄ… jakieÅ› konkretne przeciwskazania w takim wypadku
- ven
- Świeżak
odkopię nieco temat, mam nadzieję że mnie nie zjecie...
Zastanawiam się nad wykorzystaniem zbroi Dainese Wave Neck na stoku narciarskim. Dainese przewiduje inne ciuchy do tych celów, ale wiadomo- kaski szkoda.
Czy ktoś z Was wykorzystywał zbroję do jazdy na nartach?
Czy może ona w skutek jakichś lekkich gleb na nartach, lub wilgoci na stoku stracić swoje właściwości związane z absorpcją uderzeń?
Zapewne najlepiej byłoby zapytać u źródła- importera Dainese, ale może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia...
kosta napisał(a):widać że nie dokładnie czytasz o tych żółwiach dainese bo gdybyś poświęcił na to więcej czasu to znalazłbyś informacje mówiące o tym że na tym właśnie polega cała konstrukcja tego protectora jak i większości asortymentu mającego nas chronić. podczas uderzenia protector czy kombi ma sie rozpaść pochałaniejąc siłę zderzenia i chronić twoje niewyedukowane dupsko hehe
Zastanawiam się nad wykorzystaniem zbroi Dainese Wave Neck na stoku narciarskim. Dainese przewiduje inne ciuchy do tych celów, ale wiadomo- kaski szkoda.
Czy ktoś z Was wykorzystywał zbroję do jazdy na nartach?
Czy może ona w skutek jakichś lekkich gleb na nartach, lub wilgoci na stoku stracić swoje właściwości związane z absorpcją uderzeń?
Zapewne najlepiej byłoby zapytać u źródła- importera Dainese, ale może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia...
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
dzisiaj widzialem fajna zbroje dainese wlasnie na narty/snowboard i powiem Ci ze myslalem ze to rowniez na moto
- xede
- Świeżak
Mam pytanie, bo przymierzam się do zakupu żółwia;) Wybór padł po dużej ilości przeczytanych postów na Dainese;) tylko mam pytanie czy ktoś może zna sklepy gdzie ceny żółwików dainese są najniższe 

-
chachurka - Świeżak
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, bo wiadomo ochrona kręgosłupa to podstawa. Znalazłem dwa modele dainese:
http://moto.allegro.pl/item914197363_oc ... ol_1s.html
http://moto.allegro.pl/item914207677_oc ... iar_l.html
i teraz jest pytanie czy dopłacać 200 zł, żeby mieć jeszcze ochronę na łopatki czy ten tańszy w 100% wystarczy ?
http://moto.allegro.pl/item914197363_oc ... ol_1s.html
http://moto.allegro.pl/item914207677_oc ... iar_l.html
i teraz jest pytanie czy dopłacać 200 zł, żeby mieć jeszcze ochronę na łopatki czy ten tańszy w 100% wystarczy ?
-
chachurka - Świeżak
A zastanawiałeś się nad Knox Aegis bardzo ciekawy ochraniacz przynajmniej tak mi się wydaje, co prawda nie przymierzałem żadnych z tych ochraniaczy, lecz miałem je w dłoni i z tego, co zauważyłem to Dainese jest bardzo sztywny i wydaje mi się, że będzie kiepsko przylegał do pleców, co może się odbić na komforcie użytkowania tegoż ochraniacza a Knox bardzo dobrze przylega do ciała, bo nie jest zbudowany z sztywnych płyt tylko z termoplastycznej gumy był na wystawie w Warszawie i zwróciłem na niego uwagę.
Tu masz linki to sklepu (otwórz link), który oferuje Knox i film z youtube (otwórz link) czasami trzeba parę razy odświeżyć stronę zanim załapie
Tu masz linki to sklepu (otwórz link), który oferuje Knox i film z youtube (otwórz link) czasami trzeba parę razy odświeżyć stronę zanim załapie

- seban
- Świeżak
u mnie, a co do tematu to w tym roku testowałem wszystko co mam (a jest tego troche) dainese na stoku w austrii, każdy z ochraniaczy łącznie ze zbroja zdał egzamin podczas upadku, jedynie kasku nie testowałem gdyz go nie wziołem a by sie przydałchachurka napisał(a):tylko mam pytanie czy ktoś może zna sklepy gdzie ceny żółwików dainese są najniższe
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości