Chiński skuter - parę pytań co do blokad.
• Strona 1 z 1
Chiński skuter - parę pytań co do blokad.
Witam, od razu mówię że jestem nowy na forum. : )
Niedawno kupiłem sobie chiński skuter JMStar Solana (Media Expert). Po 300 km na razie zero usterek, ale mam parę problemów z blokadami.
Szukałem blokad w filtrze powietrza, na przekładni, i "ślepej kiszki" w tłumiku (nie jestem fachowcem, więc w gaźniku ani w CDI wolałem na razie nie grzebać). Więc, w filtrze powietrza nic nie było. Dziwna sytuacja jest na tłumiku - nie ma metalowej ślepej kichy, jest za to gumowa rurka, dążąca do jakiegoś urządzonka (pokazane na zdjęciach). Nie mam pojęcia do czego to może słuzyć.
A z przekładnią też mam problem - nie wiem co mam odkręcić, aby pozbyć się tej tulei, jeśli ona w ogóle tam jest.
Jeśli nie ma blokad w tych miejcach, to czy w chińskim skuterze mogą być jeszcze gdzieś indziej? Wątpię żeby żóltkom chciało się tak bardzo komplikować sytuację... Czy jest też możliwość, że sprzedano mi motor bez blokad?
Najlepiej, jakby znalazł się inny użytkownik tego skutera, który problem blokad ma juz za sobą : )
Z góry dzięki ![/img]
Niedawno kupiłem sobie chiński skuter JMStar Solana (Media Expert). Po 300 km na razie zero usterek, ale mam parę problemów z blokadami.
Szukałem blokad w filtrze powietrza, na przekładni, i "ślepej kiszki" w tłumiku (nie jestem fachowcem, więc w gaźniku ani w CDI wolałem na razie nie grzebać). Więc, w filtrze powietrza nic nie było. Dziwna sytuacja jest na tłumiku - nie ma metalowej ślepej kichy, jest za to gumowa rurka, dążąca do jakiegoś urządzonka (pokazane na zdjęciach). Nie mam pojęcia do czego to może słuzyć.

A z przekładnią też mam problem - nie wiem co mam odkręcić, aby pozbyć się tej tulei, jeśli ona w ogóle tam jest.

Jeśli nie ma blokad w tych miejcach, to czy w chińskim skuterze mogą być jeszcze gdzieś indziej? Wątpię żeby żóltkom chciało się tak bardzo komplikować sytuację... Czy jest też możliwość, że sprzedano mi motor bez blokad?
Najlepiej, jakby znalazł się inny użytkownik tego skutera, który problem blokad ma juz za sobą : )
Z góry dzięki ![/img]
- kuki1992
- Świeżak
http://www.scigacz.pl/Blokady,w,skutera ... ,4581.html
Tu masz wszystkie blokady występujące w skuterach.
A ta rurka jest potrzebna bo ona coÅ› tam odprowadza.
I następnym razem użyj opcji "szukaj" bo już było parę tematów o blokadach...
Tu masz wszystkie blokady występujące w skuterach.
A ta rurka jest potrzebna bo ona coÅ› tam odprowadza.
I następnym razem użyj opcji "szukaj" bo już było parę tematów o blokadach...
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
Oczywiście tą stronę czytałem już wcześniej. Tyle że na przekładni blokady jednak nie ma, w filtrze powietrza też, i na tłumiku też : / Chyba będę musiał oddać skuter do warsztatu, bo niebardzo wiem jak doszukać się reszty (jeszcze coś się skisi po drodze... ).
- kuki1992
- Świeżak
A gaznik sprawdziles i moduł cdi jak ci silnik nie idzie powyzej ok5500 obrotow to masz zablokowane cdi.
Postaw na nozce centralnej i przegazuj silnik jak bedzie rozgrzany tak najlatwiej.
Postaw na nozce centralnej i przegazuj silnik jak bedzie rozgrzany tak najlatwiej.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Kup odblokowany moduł,zdejmij ta rurkę i kup grubsze kolanko
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
[: Jedyna taka :]
[: Jedyna taka :]
-
mastero33 - Bywalec
teraz do chińczyków wsadzaja tłoki które maja zły odlew i nie będą jechał wiecej niz 45km/h..
- Marcin_dudek3
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości