Rs 50 Pływajace koło.....
• Strona 1 z 1
Rs 50 Pływajace koło.....
Witam po swietach, mam nadzieje ze wszyscy wypoczeci
Problem jest taki ze jadac rs 50 z 1996 r wjezdzajac w jakas dziure lub koleine czuc jak by tyl motoru plynal (co synowi sprawia problem), nie jest ciezko nad tym zapanowac ale syn ma sie nauczyc na tym jezdzic i nie chce wypadku co moze byc przyczyna. Przed zakupem sprzetu rama byla sprawdzana i jest prosta.
Wiem ze jest osobny temat o rs 50 ale tak szybciej dostane odpowiedz dzieki...

Problem jest taki ze jadac rs 50 z 1996 r wjezdzajac w jakas dziure lub koleine czuc jak by tyl motoru plynal (co synowi sprawia problem), nie jest ciezko nad tym zapanowac ale syn ma sie nauczyc na tym jezdzic i nie chce wypadku co moze byc przyczyna. Przed zakupem sprzetu rama byla sprawdzana i jest prosta.
Wiem ze jest osobny temat o rs 50 ale tak szybciej dostane odpowiedz dzieki...
pozdro
- Senior
- Świeżak
Ja tez nie. Wydaje mi sie ze poprostu motor sie uslizguje ? Tak.. ? Sprawdz ogumienie, moze trzeba wymienic ;]
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
-
maciek.046 - Bywalec
Postaw na czyms stabilnym i sprawdz czy kolo ma luzy boczne.
Jezeli niema luzów to znaczy że to niewina samego koła.
Ciśnienie tyl ok 2 atmosferylub 2,2 chyba ze masz w instrukcji inaczej napisane.
Jeżeli sprawdzeniu cisnienia dzieje sie to samo i niema luzów bocznych to czas wymienić opone moze po prostu stara opona i sklad opony juz nieten.
Jezeli niema luzów to znaczy że to niewina samego koła.
Ciśnienie tyl ok 2 atmosferylub 2,2 chyba ze masz w instrukcji inaczej napisane.
Jeżeli sprawdzeniu cisnienia dzieje sie to samo i niema luzów bocznych to czas wymienić opone moze po prostu stara opona i sklad opony juz nieten.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Dokladnie. Rs ma bardzo lekki tyl ;] Nie ma sie co dziwic. Kwestia przyzwyczajenia
A sprawdziles czy opona jest w dobrym stanie ?

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Szczerze,to chyba w rs to normalne.Mi tez czasami tyl zabuja na prostej,ale nie robi to strachu.De facto ma przylysawa opone na tyle,ale po zakretach i wogóle jest stabilna wiec co sie przejmowac.Jedyne co mozesz zrobic to sprawdzic luzy na wachaczu,piaście,ewentualnie zmienic laczka 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości