regeneracja wału
• Strona 1 z 1
regeneracja wału
czy ktos sie orintuje jakie są koszta regeneracji wału ? i jaki korbowód polecacie ? wiadomo hod rods najlepsza firma ale kosztuje czasem 100 zł więcej niz inne formy chce robic remont dosc niskim kosztem poniewaz czeka mnie wymiana tłoka itp itp wiec chciałem zrobic dosc dobrze a tanio. nie jeżdze wyczynowo wiec jaki polecacie korbowód do zwykłego latania
?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
oooo
no bo w sumie mi stanoł korbowód wiec moze gdy wymienie korobówd nie bedzie trzeba robic regeneracji. mam nadzieje że tylko tyle to będzie kosztowało. a jeszcze spytam bo prawdopodobnie padły mi tez łozyska wału i znalazłem na allegro oryginalne za 210 zł... czemu one są takie drogie ? dlatego że są wytrzymalsze od tych za powiedzmy 100 zł ? czy dlatego że mają tylko firmowy znaczek na opakowaniu ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Często płacimy właśnie za znaczek firmowy a ten produkt niekoniecznie jest lepszy od zamienników a bywa i gorszy. Za połowę tej ceny dostaniesz dobre SKF i powinieneś być z nich zadowolony.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
na takąodpowiedz czekałem. dzięki wielkie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Niech Ci przypadkiem nie przyjdzie do głowy kupowanie tanich zamienników w sklepach z łożyskami! To są łożyska wysokoobrotowe, wytrzymujące dużo większe obciążenia, aniżeli zwykłe łożyska. Jak kupisz gówno, to zapewniam, że po chwili będziesz musiał ponownie rozbierać silnik, bo stare szybko padną...
Ja za All Balls (łożyska + uszczelniacze) płaciłem 191 zł, także radzę nie oszczędzać, bo można tylko stracić.
Pzdr.
Ja za All Balls (łożyska + uszczelniacze) płaciłem 191 zł, także radzę nie oszczędzać, bo można tylko stracić.
Pzdr.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
aha okej rozumiem. noo dobra to zainwestuje i lepsze kupie. wczesniej do moto kupowałem jakies japonskie dałem za 1 łozysko 40 zł. sie trzymało nawet ale zaraz motor sprzedałem. no ale nie ma co wydziwiac jak stac na korbowód tłok itp itp to i na łozyska 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości