Jak stawiać moto na centralna?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak stawiać moto na centralna?
czesc mam kawasaki er5 i przewaznie stawiam na bocznej podpórce ale jak zostawiam gdzies na piachu motocykl to boczna nozka wbija sie w ziemie.
ale od czego jest centralna podstkawka
problem w tym ze kiepsko mi to wyczodzi, po prostu motocykl jest za ciezki i nie daje sobie rady z tym, i musze kogos prosic zeby mnie popchnął za lagi do tyłu
moze mam zlą technike i sobie z tym nie radze, po prostu mam motocykl miedzy nogami ale na nim nie siedze i jedna noga dusze na nóżke od centralnej i ciągne za kierownice zeby wskoczylo na centralna , problem zaczyna sie w momencie kiedy moto jest w polowie na centralnej i w tym momencie brakuje mi sily
poradzcie cos chlopaki
ale od czego jest centralna podstkawka

problem w tym ze kiepsko mi to wyczodzi, po prostu motocykl jest za ciezki i nie daje sobie rady z tym, i musze kogos prosic zeby mnie popchnął za lagi do tyłu
moze mam zlą technike i sobie z tym nie radze, po prostu mam motocykl miedzy nogami ale na nim nie siedze i jedna noga dusze na nóżke od centralnej i ciągne za kierownice zeby wskoczylo na centralna , problem zaczyna sie w momencie kiedy moto jest w polowie na centralnej i w tym momencie brakuje mi sily

poradzcie cos chlopaki

- karolek850
- Świeżak
hehe jak ostatnio sobie podniosłem tył w bandicie to wystarczy nadepnąć troszkę mocniej na centralkę i sam wskoczy 

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
Bo to trzeba techniki a nie siły, nawet kobiety które potrafią się do tego zabrać dają radę.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Mi też to łatwo nie wychodzi
, ale daję radę. Robię tak:
- nie siedzę na motocyklu w trakcie
- "rozpędzam" trochę motocykl do tyłu
- gdy się porusza, wciskam na tą stopkę
- hop siup już stoi!

- nie siedzę na motocyklu w trakcie
- "rozpędzam" trochę motocykl do tyłu
- gdy się porusza, wciskam na tą stopkę
- hop siup już stoi!
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum

za cholere nie moge postawic moto na centralna

widze, ze takich oferm jest wiecej jak ja

Motorbikes are everywhere, especially in my heart.
So others may live...

So others may live...
-
mokuso - Świeżak
Mokuso jestes czlowiekiem slabej wiary,hehe...napewno dasz rade tylko sprobuj kilka razy...to tak samo jak obracam motocykl na bocznej stopce o 180 stopni w miejscu
Niby ciezko ale jak zlapiesz trick to samo idzie
Powodzenia!

Niby ciezko ale jak zlapiesz trick to samo idzie

Powodzenia!
-
Pawcio415 - Świeżak
Bandita 600 stawiałem jednocześnie naciskając nogą na centrala i chwytałem za podnóżek pasażera ciągnąc do tyłu motocykl. Każdy w ten sposób go postawi.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Mi na przykald o wiele latwiej wychodzi kiedy kiera jest skrecona w lewo ( przy zalozeniu ze jestem z lewej strony) Ale glownie to technika sie liczy a nie sila 

http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
Bandit ważył 220-230kg a problemów nie miałem.
Nie próbuj cisnąć nogą na centralny bo szkoda sił... poprostu stań na nim.
Stajesz na centralnym i jednocześnie ciągniesz lewą ręką lewą manetke a prawą odpychasz uchwyt na zadupku.
Nie próbuj cisnąć nogą na centralny bo szkoda sił... poprostu stań na nim.
Stajesz na centralnym i jednocześnie ciągniesz lewą ręką lewą manetke a prawą odpychasz uchwyt na zadupku.
-
turboponczek - MEGA TROLL
Heh też kiedyś miałem problem i myślałem że coś ze mną nie tak że innym tak łatwo wychodzi a mi nie
Najważniejsza zasada to: nie ciągniemy do tyłu a w górę (jedna ręka trzyma kierę dla równowagi a ta bliższa moto łapie gdzieś po środku maszyny) jednocześnie stojąc nogą na centralu..

http://bikepics.com/members/reddie/ (otwórz link)
-
Redd - Świeżak
W moim Tcacie niestety nie ma 'problemu' centralki
Ale mój tata i jego Yamaha Venture '86 (340kg) to dowód, że do stawiania moto na centralkę potrzeba bardziej techniki niż siły fizycznej

Ale mój tata i jego Yamaha Venture '86 (340kg) to dowód, że do stawiania moto na centralkę potrzeba bardziej techniki niż siły fizycznej

-
---Corleone--- - Świeżak
Przyznam szczerze, że sam miałem stracha przed postawieniem motoru na centralne stopce (bałem się, że go przewrócę) dopóki znajomy mechanik nie powiedział mi co i jak. Sposób okazał się być prosty:
1. Prawą stopą nacisnąć na centralnej i wyczuć tak żeby motor stał na niej równo.
2. Lewą ręką chwycić lewą część kierownicy, a prawą w okolicy lewego końca maszyny.
3. Ciężar ciała przełożyć na stopę naciskającą podnóżek i gdyby ktoś był za lekki to lekko pociągnąć kierownicę w swoją stronę.
4. Motor powinien sam wskoczyć na centralną (-:
1. Prawą stopą nacisnąć na centralnej i wyczuć tak żeby motor stał na niej równo.
2. Lewą ręką chwycić lewą część kierownicy, a prawą w okolicy lewego końca maszyny.
3. Ciężar ciała przełożyć na stopę naciskającą podnóżek i gdyby ktoś był za lekki to lekko pociągnąć kierownicę w swoją stronę.
4. Motor powinien sam wskoczyć na centralną (-:
- Vaxon
- Świeżak
Tez miałem problem z postawieniem moto na centralną nogę... Ale dzięki forum, zastosowałem się do porad - czyli staję całym ciężarem na nóżce i ciągnę za uchwyt dla pasażera do góry. Moto wchodzi bez najmniejszych problemów, a moto swoje waży (gsxf).
Bardzo ważne jest żeby ciągnąć za uchwyt do GÓRY. Nie do tyłu. Zauważyłem też, że nie ma znaczenia czy ciągnę za kierownicę, czy nie.
Bardzo ważne jest żeby ciągnąć za uchwyt do GÓRY. Nie do tyłu. Zauważyłem też, że nie ma znaczenia czy ciągnę za kierownicę, czy nie.
- Michal_ts
- Świeżak
Na początku zanim ktoś mi powiedział co i jak to było siłowanie się. Na szczęście już po kilku godzinach na moto dowiedziałem się to co tu powyżej już pisano: noga na centralkę, ręką za kierę i druga za zadupek, nacisnąć nogą (stanąć na niej) i leciutko pociągnąć do góry. Bez siły, delikatnie moto samo wskakuje grzecznie
.

SV 650 N
-
Qba_Zeus - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2