Zobacz wątek - Regulacja przepustnic na wtrysku ??? jak i gdzie najlepiej ?
NAS Analytics TAG

Regulacja przepustnic na wtrysku ??? jak i gdzie najlepiej ?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Regulacja przepustnic na wtrysku ??? jak i gdzie najlepiej ?

Postprzez CBRF4i » 6/4/2009, 20:22

witam koledzy
mianowicie zachcialo mi sie czyscic przepustnice w F4i ktora ma najechane 17 tyś km...... na kazdej z przepustnic byl delikatny nalot, postanowilem wyczyscic to plynem do czyszczenia przepustnic (to byl wielki blad) ktory usunal nagar ale zostawil tez bardzo niewielki luz miedzy przepustnica a gardzielą wtrysku na jednym z cylindrow, kiedy silnik pracuje na ssaniu tuz po rozruchu zaczyna dziwnie turkotac(brak plynnej pracy) tak jakby pracowal na 3 garach ale pracuje na wszystkich....... kiedy jednak jedna z tych przepustnic docisne palcem wszystko ucicha i pracuje rowniutko, to jest taki luz ze chyba wlosek by tam nie wszedl a mimo wszystko jest i po docisnieciu wszystko sie normuje i teraz moje pytanie jak wyregulowac ta przepustnice tak aby domykala sie do samego konca ??? czy jest konieczna wizyta w serwisie i ustawianie na wakuometry czy moze wystarczy wyregulowac ta jedna przepustnice??? jesli tak to podpowiedzcie jak to zrobic ??? dzwonilem do jednego z mechanikow ktory wydawal mi sie solidnym gosciem ale powiedzial mi ze nie ustawial nigdy przepustnic na wtrysku tylko na gaznikach.....czy mozecie mi polecic kogos z woj. Łódzkiego co by nie mial z tym problemu ??? lub podpowiedzcie jak sie z tym uporac !!!! bardzo prosze o mozliwie szybka podpowiedz bo serce mi sie kraja jak slysze jak Ona dziwnie turkocze na ssaniu !!!!
CBRF4i
Świeżak

Postprzez PAJĄK1984 » 6/4/2009, 22:27

Ktoś kiedyś pisał o regulacji przepustnic w moto na wtrysku, tam tez cos chodzilo o nierowna prace tyle ze nie na ssaniu tylko na wolnych obrotach, podejrzewam ze problem jest podobny,slyszalem ze regulowac przepustnice mozna za pomoca wakuometrow i nie tylko, ale lepiej by bylo jakby sie wypowiedzial ktos kto lepiej zna sie na regulacji przepustnic
PAJĄK1984
Świeżak

Postprzez numberuno » 6/4/2009, 22:49

Reguluje je się dokładnie tak samo jak przepustnice w gaźnikach, przy pomocy wakuomerów. Nie jedź tylko przypadkiem do tego "speca" który ci powiedział że się tego nie rusza.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
numberuno
Świeżak

Postprzez CBRF4i » 7/4/2009, 07:54

a widze ze czeka mnie najblizszy serwis w Łodzi, lepiej zeby tego nie dotykal pierwszy lepszy mechanior, ktos sie moze orientuje ile moze kosztowac taka regulacja w serwisie i ile czasu moze zajac ????
CBRF4i
Świeżak

Postprzez numberuno » 8/4/2009, 21:39

W uczciwym serwisie nie powinni wziąć za to więcej niż 100zł. Mi mechanik wziął 50
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
numberuno
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 9/4/2009, 21:51

W F4i synchronizacji na przepustnicach nie zrobisz, tam jest inny patent.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa