Zobacz wÄ…tek - Ciuchy z membranÄ… - pytanie
NAS Analytics TAG

Ciuchy z membranÄ… - pytanie

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Ciuchy z membranÄ… - pytanie

Postprzez emzeta » 6/4/2009, 19:24

czesc, chcialbym sobie sprawic kurtke na lato zebym sie w niej nie gotował zbytnio.

mam na oku kurtke modeka shield pro ale ona jest z membrana a slyszalem ze jak zalozymy kurtke z membrana na zwykly podkoszulek albo bluze to spocimy sie a zwlaszcza w goracy dzien przy jezdzie na miescie.

czytalem tez w gazecie motocykl ze stosowanie kurtki z membrana na zwykle ubranie mija sie z celem, ze jak mamy kurtke z membrana to pod niÄ… trzeba zakladac bielizne termoaktywna czy jakaÅ› tam...

wiec moje pytanie jest takie czy wybrac kurtke z membrana (np. modeka shield pro) czy moze z jakiegoÅ› siateksu w ocieplajaca podpinkÄ… na chlodniejsze dni

dodam ze chce zakladac kurtke na zwykle ciuchy poniewaz motocykl chce uzywac na dojazdy do pracy uczelni itp
emzeta
Świeżak

Postprzez Kaja » 6/4/2009, 20:45

shield jest mało przewiewny, także jak zalezy Ci na wentylacji szukaj czegoś innego.

Membrana czesto jest wypinana, wiec moze czegos takiego poszukaj,
a jak chcesz naprawde letnia kurtke bierz siatkowana jakas.
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez SQ » 8/4/2009, 21:12

modeka roma
SQ
Mieszkaniec forum

Postprzez mikun » 9/4/2009, 12:22

Membrana ma za zadanie odprowadzanie wilgoci na zewnątrz, która pojawia się tak przy bawełnianej bieliźnie jak i termoaktywnej, tyle tylko że ta druga ją odprowadza, a w bawełne wszystko wsiąka.

Jeśli chcesz jeździć w normalnym ubraniu np do pracy, to raczej poszukaj czegoś przewiewnego z dobrą wentylacją.
<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
mikun
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 10/4/2009, 22:58

Kaja napisał(a):shield jest mało przewiewny, także jak zalezy Ci na wentylacji szukaj czegoś innego.

Membrana czesto jest wypinana, wiec moze czegos takiego poszukaj,
a jak chcesz naprawde letnia kurtke bierz siatkowana jakas.

chyba rczej podpinka jest wypinanaa nie mambrana kota jest odpowiedzialna zaoldprowadzenie ciepla potu itp.. a nie przepuszczenbia wiatru i deszczu....
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez SQ » 10/4/2009, 23:17

hugo2003 napisał(a): kota jest odpowiedzialna zaoldprowadzenie ciepla potu itp..

taaaa. w katalogu na papierze. chyba, że wydasz 2000PLN za rukke.
membranę też można wypiąć w niektórych ciuchach i jest to dobre rozwiązanie na gorące dni.
SQ
Mieszkaniec forum

Postprzez kuptel » 11/4/2009, 14:16

Osobiście mogę polecić kurtkę firmy BF Desert. ma trzy warstwy, w tym wypinaną podpinkę i membranę. Wywietrzniki na plecach, na klacie i rękawach. W lato wypinam membranę i robi się bardzo przyjemnie. Jeżdżę w niej drugi sezon, miałem dwa małe ślizgi po których leciutko nadtarły się rękawy, tak więc jest wytrzymała. Jeżeli zależy Ci na uniwerslaności to polecam. No chyba że chcesz na typowy skwar to kup buzer :)

Pozdrawiam
piotr
kuptel
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości

na górê