Rozwalona przekłądnia...
• Strona 1 z 1
Rozwalona przekłądnia...
Wczoraj jak mój kumpel wracał z przejażdżki coś mu zaczeło walić , najpierw piszczało potem to już chodziło głośniej od tłumika i tak po zrobieniu 30 km dotarł do domu, po odpaleniu moto i przejechaniu się padło odrazu na przekładnie dzisiaj ją rozebrałem i okazało się że tryby są do wywalanie połówka silnika jest też do wyrzucenia, wykruszyła się i to dość poważnie i po niej. Zdecydował się na remont i w związku z tym pytam czy lepiej założyć nowe pierscienie czy mogą być te stare? w sumie nie trzeba by było silnika tyle docierać bo był by luźno spasowany, spotkał się ktoś z takim czymś?
-
KAPELA911 - Bywalec
Post napisałeś trochę chaotycznie.
Padła mu przekładnia?
Bo przekładnia to przełożenie napędu ze sprzęgła na tylne koło.
A co silnika to wywal cały cylinder i tłok i wymien na nowe częsci ,
żadnych starych części nieuzywaj.
A pozatym pisz w postach o jaki skuter ci chodzi .
Padła mu przekładnia?
Bo przekładnia to przełożenie napędu ze sprzęgła na tylne koło.
A co silnika to wywal cały cylinder i tłok i wymien na nowe częsci ,
żadnych starych części nieuzywaj.
A pozatym pisz w postach o jaki skuter ci chodzi .
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Zgadzam się z przedmówcą "wywal cały cylinder i tłok"
Nie jeździj na żadnych używanych częściach po kimś
Fakt że nówki sztuki są BARDZO drogie ale za to lepszy efekt i do tego na tym więcej polatasz
Pozdrawiam.

-
rico63 - Świeżak
wiesz clico jestem dzieckiem neo i nie wiem od czego jest sprzegło i co ma wspólnego z przekładnia. A przekładnia poszła dlatego że lozysko się posypało.
Juz rozwiązałem problem wał zostaje bo był kupywany nie dawno MHR, reszte kupuje nową. Apka SR miała swój przebieg 60 tysi wkońcu, a przy poprzednim remoncie luzów nie można było stwierdzić bo przekładnia nie była rozbierana . A tak dla informacji ogólnej (poczytałem pare książek) pierscienie wymienia się po tym jak kompresja spodnie poniżej 10%-15% kompresji początkowej, a tu już były ryski na cylku, nawet głebokie.
Juz rozwiązałem problem wał zostaje bo był kupywany nie dawno MHR, reszte kupuje nową. Apka SR miała swój przebieg 60 tysi wkońcu, a przy poprzednim remoncie luzów nie można było stwierdzić bo przekładnia nie była rozbierana . A tak dla informacji ogólnej (poczytałem pare książek) pierscienie wymienia się po tym jak kompresja spodnie poniżej 10%-15% kompresji początkowej, a tu już były ryski na cylku, nawet głebokie.
-
KAPELA911 - Bywalec
Nie mój tylko kolegi troche nim jeździł ale spisywał się bez problemu, potem był remoncik i się rozpadła ta przekładnia i silnik musiałem rozpołowić, juz zamówił czesci tylko nie wiem jakiej firmy ale troche wyłożył, nie badź zdziwiony to jest porzadna firma a nie jakiś szajs z dużym napisem made in china.
-
KAPELA911 - Bywalec
Jak się dba tak sie ma, nie powiem czasami dostawała w piz*de i to porządnie, ale zawsze była rozgrzewana przed jazdą a przynajmniej z poczatku nie była pałowana no i płyny najwyższa półka i wszystko wymieniane na czas.
-
KAPELA911 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości