Uszczelnienie opony bezdętkowej domowym sposobem
• Strona 1 z 1
Uszczelnienie opony bezdętkowej domowym sposobem
witam
Miałem nieszczelność w kole w skuterku yamaha axis .
Nieszczelność była na połączeniu opony z felgą , spuściłem powietrze
odchyliłem oponę od felgi z jednej strony wyczyściłem cały syf na połączeniach i przetarłem felgę od wewnątrz papierem ściernym .
Z powrotem połączyłem zakończenie opony z rantem felgi trzymając koło pionowo naciskając na oponę miejsce przy miejscu dookoła aż przestanie syczeć .
Napompowałem i jeszcze w jednym miejscu było lekko nieszczelne więc
jeb****m kołem o ziemie w tym miejscu gdzie przepuszczało no i przestało
Opona po prostu musi się ułożyć nie wiem czy lepiej napompować na "kamień" i tak zostawić czy najpierw słabiej i jak sie ułoży to dopompować ?
Jakie powinno być ciśnienie w oponach 10 cali ?
Zdarzył wam się wystrzał z powody zbyt wysokiego ciśnienia ?
Jakiekolwiek koło pompując zastanawiam sie czy zaraz nie strzeli
Miałem nieszczelność w kole w skuterku yamaha axis .
Nieszczelność była na połączeniu opony z felgą , spuściłem powietrze
odchyliłem oponę od felgi z jednej strony wyczyściłem cały syf na połączeniach i przetarłem felgę od wewnątrz papierem ściernym .
Z powrotem połączyłem zakończenie opony z rantem felgi trzymając koło pionowo naciskając na oponę miejsce przy miejscu dookoła aż przestanie syczeć .
Napompowałem i jeszcze w jednym miejscu było lekko nieszczelne więc
jeb****m kołem o ziemie w tym miejscu gdzie przepuszczało no i przestało

Opona po prostu musi się ułożyć nie wiem czy lepiej napompować na "kamień" i tak zostawić czy najpierw słabiej i jak sie ułoży to dopompować ?
Jakie powinno być ciśnienie w oponach 10 cali ?
Zdarzył wam się wystrzał z powody zbyt wysokiego ciśnienia ?
Jakiekolwiek koło pompując zastanawiam sie czy zaraz nie strzeli

Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Wystrzelić Ci nie powino nigdy mi się nie zdażyło choć miałem bardzo nabite opony i ja na twoim mjejscu najpierw bym dopompował i poczekał jak napsałeś jak się ułoży potem do fulla co znaczy do fulla ile uznasz za właściwe. z tyłu powinno być trochę mniej niż z przodu tak bardzo też ich nie pompuj bo to się przekłada na jazdę a jakie ciśnienie powinno być to nigdy do końca nie wiadomo na to pytanie Ci nie odpowiem zrób jak uważasz
Zwycięstwo jest rzeczą ważną, lecz najważniejszą
jest udział w walce.
jest udział w walce.
- Kai321
- Świeżak
Człowieku przesmaruj rant opony normalnym smarem i ten zewnętrzny i ten który styka się z felgą a jak nie to przesamruj i felge i sobie wtedy pompuj normalnie, i nie musi być na kamień czy jakoś tak. Tak się robi w zakadach wulkanizacyjnych, wiem bo troche robiłem (tam używa się pasty uszczelniajacej jak by co ).
-
KAPELA911 - Bywalec
moj wujek ma te urzadzenia do wulkanizacji i jak zaklejal dziure to widzialem jak to zrobil
od wewnetrznej strony posmarował czym i przykleil kawalek czegos takiego jak detka , potem posmarował ranty napompowal, spuscil powietrze i znow napompował i koniec
od wewnetrznej strony posmarował czym i przykleil kawalek czegos takiego jak detka , potem posmarował ranty napompowal, spuscil powietrze i znow napompował i koniec

- Gizmi7
- Świeżak
Chyba dam sobie spokój z tym , przyjrzałem sie oponom i na środku jest bieżnik ok 1 mm ,opony są zrobione na styl szosowy czyli długie poprzeczne nacięcia .
Policja może się przyczepić chyba je zmienie .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
krzysieg napisał(a):Chyba dam sobie spokój z tym , przyjrzałem sie oponom i na środku jest bieżnik ok 1 mm ,opony są zrobione na styl szosowy czyli długie poprzeczne nacięcia .
Dopuki ci z boku nitka niewystaje to wolno ci jeżdzić to fabryczne oznaczenie producenta.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości