motocykl z Anglii brak umowy kupna sprzedazy
• Strona 1 z 1
motocykl z Anglii brak umowy kupna sprzedazy
Witam mam motorek z Anglii juz stoi u mnie w garazu. mam pytanie co do rejestracji? Dokument v5c mam ale...
Jak jest z ta umowa kupna sprzedazy:
Jezeli nie mam serii i nr dowodu osobistego, peselu poprzedniego wlasciciela motocykla tylko adres i miejsce zamieszkania to moge juz na podstawie tych danych zarejestrowac moto ?
Poprzednim wlascicielem byl polak, ale i tak tego nie posiadam bo ktos jak go kupywal stwierdzil ze jakos to bedzie. Teraz ja kupilem ten motocykl no i co dalej?
Jak jest z ta umowa kupna sprzedazy:
Jezeli nie mam serii i nr dowodu osobistego, peselu poprzedniego wlasciciela motocykla tylko adres i miejsce zamieszkania to moge juz na podstawie tych danych zarejestrowac moto ?
Poprzednim wlascicielem byl polak, ale i tak tego nie posiadam bo ktos jak go kupywal stwierdzil ze jakos to bedzie. Teraz ja kupilem ten motocykl no i co dalej?
- hipishipis
- Świeżak
We wrześniu rejestrowałem swoje moto z anglii, umowe napisałem sam, dane sprzedającego ograniczały sie wyłącznie do imiona nazwiska i adresu tak samo moje dane. Zarejestrowałem bez problemu
- Załączniki
-
IMG_0001.jpg
- :)
- (43.68 KiB) Pobrane 73 razy
-
adam_89 - Stały bywalec
mam pytanko kupiłem motor z angli i niemam umowy naoisze sobie ją sam tylko niewiem z jaką tatą ją zapisać bo na kartce z ang dowodu jest tamten rok czerwiec czy mam taką wpisać czy wogule nie trzeba daty wpisywać prosze o szybką odpowiedz
- BARRNI82
- Świeżak
witak zakupilem motocykl yamaha R1 w uk okolo 8 miesiecy temu ... motocykl w dvla zarejstrowany jest na mnie. jakis czas temu sprowadzilem motocykl do Polski jakie dokumety potrzebne sa mi do Rejstracji motocykla w PL ... posiadam registration certificate . czy ten dokumet wystarczy ? bo w sumie jestem wlascicielem . nie posiadam zadnej umowy kupna bo jak wiadomo w Uk nie wypisuje sie takiego dokumentu . przy zakupi dostalem tylko new keper supplement . stary wlasciciel wyslal papiery do dvla i po jakims czasie nowe papiery przyszly na moj Angielski adres . jakie czynnosci powinienem wykonac by nie bylo problemow z rejstracja w PL . ??
- jelonekkc2
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości