problem z suzuki rm 125
• Strona 1 z 1
problem z suzuki rm 125
witam mam problem z suzuki rm 125 z 97 r.
prawdopodobnie jest to kwestja regulacji ale nie zabardzo jestem w to wtajemniczony gdyż jest to moja pierwsza crossówka.
a więc odpala ładnie po przejechaniu ok. 3 do 5 km zaczyna się dławioć traci moc i gaśnie. po postoju i ostygnięciu znowu jedzie bez zarzutu parę km i sytuacja się powtarza
jakie mogą być tego powody??
wymieniłem modół i cewke gaźnik i świece podobno z wysokoą ciepłotą ale nadal bez zmian
prawdopodobnie jest to kwestja regulacji ale nie zabardzo jestem w to wtajemniczony gdyż jest to moja pierwsza crossówka.
a więc odpala ładnie po przejechaniu ok. 3 do 5 km zaczyna się dławioć traci moc i gaśnie. po postoju i ostygnięciu znowu jedzie bez zarzutu parę km i sytuacja się powtarza
jakie mogą być tego powody??
wymieniłem modół i cewke gaźnik i świece podobno z wysokoą ciepłotą ale nadal bez zmian
- siwszybiker
- Świeżak
hmm trudna sprawa skoro jestes pewien że gaźnik i swieca są wyregulowane to cos dziwnego. zapłon tez moze sie grzac i blokowac iskre. zobacz co słychac pod dekielkiem od zapłonu moze sie cos poluzowało. kumplowi np sie poluzowal stojan cały i mu przerywało
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
własnie wpadlem na pomysł
przejedz sie rozgrzej jak zacznie przerywac wykręc swiece i sprawdz iskre czy jest stała czy przerywa

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- siwszybiker
- Świeżak
a czy sprawdzanie świecy nie uszkodzi modułu lub cewki ??? a w ogóle jaką swiece najlepiej i najleprzą kupić ?? bo u mnie w mieście niema za bardzo profesjonalnych sklepów do crossówek i każdy wciska że ta jest dobra że to powinno być to a w rezultacie kosztuje do 10 zł
- siwszybiker
- Świeżak
i jak tez nie wiem jaka najlepsza aby nie była to swieca iskry czy innych firm najlepiej NGK poszukaj czy mają gdzies irydowe swiece one są najelpszym rozwiązaniem do wysokoobrotowych sprzętów. co do regulacji to chyba nie ma regulacji w full crossach nie mówie tu o regulacji wolnych obrotach która w RM z reguły jest w ssaniu. a sprawdzenie iskry czyli wykrecenie swiecy zetknięciu koncówki z metalowyn elementem najlepiej cylindrem i kopnięcie napewno nie przepali ani niczego nie uszkodzi
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
czy ktoś może podpowiedzieć model świecy zastępczej w umiarkowanej cenie bo dobierałem z katalogu ngk i ta świeca do rm ki kosztuje 168 zł a jak narazie to niezlokalizowałem usterki tak więc niewiem czy warto kupować tak drogą świece
- siwszybiker
- Świeżak
moim zdaniem nie warto. najlepiej aby irydowa była najlepiej coo do modelu to nie wiem
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
witam mam problem z suzuki rm 125 z roku 05,prubowalem motor postawic na kolo kilka krotnie bvez skutku asz nagle szczelil glosno z wydechu zgas i nie moge go odpalic przy kopaniu szczela i cieknie od spodu paliwo nie mam zielonego pojecia co sie spieprzylo czekam na wasze opinie pozdro
- roman25
- Świeżak
po 1 pisz po polskiemu. co ci tam tak "szczela" ? da się w ogóle kopac ? zdejmij wydech i zobacz przez tą dziurkę w jakim stanie jest tłok i nicasil (powłoka cylindra)
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
grunder napisał(a):szczelac to ja moge z kijany:D:D
ogarnij siÄ™ chopie...
Heniuś nie pisz 1 po 2gim postów
a co do twojego problemu z rmkÄ…
od dawna masz sprzęt??
jak to ostygnie i mozesz jechac dalej?? czy po tym ostygnięciu masz problemy z odpaleniem czy od razu zaskakuje?
jezeli mial bys problem z gaźnikiem moto by kopcilo, smierdzialo mocniej paliwem, dusilo sie,, prychalo
tak samo jezeli f.powietrza nie jest czysty
regulacji silnika dokonuje mechanik o ile siÄ™ nie znasz
wydaje mi się że moze puchnąc tloczek jeżeli nagrzewa sie, zdycha, następnie stygnie i znowu jedzie
sprawdź swiece czy jest czarna od paliwa z olejem czy w miare czysta, czy f.pow jest czysty, air box jest czysty, nie ma w nim piachu i innego gówna, i gaźnik ropą czy tam benzyną wymyj, nic nie rozkrecaj, tylko wyjmij iglice, pomocz pędzelkiem a następnie kompresorem przedmuchaj
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości