Suszareczki i łapanie :D do jakiej predkosci ?gdyby.......
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Suszareczki i łapanie :D do jakiej predkosci ?gdyby.......
czysto teoretycznie
jesli jechal bym motorem ok 230-250 i po drugiej stronie ulicy lapali by na suszarke a ja bym sie nie zatrzymal to mandat przyjdzie poczta ? a moze bylaby szansa ze nie zobaczyli tablicy rejestracyjnej przy takiej predkosci ? po prostu jestem ciekawe z punktu czysto teoretycnego tak ciekawy ze az spac niemoege z tej ciekawosci
dodam ze np. dla utrudnienia motor by niemial podgietej tablicy np. bylo by 2 policjantow np. jeszcze dluga prosta przedemna zeby mieli czas na przygladanie sie
i do jakiej predkosci lapie suszarka ?
np. jakie konsekwecje za niezatrzymanie sie ?
trapia mnie te czysto teoretyczne pytania "gdyby gdyby"
moze mi pomozecie
jakies przypadki z zycia ?
jesli jechal bym motorem ok 230-250 i po drugiej stronie ulicy lapali by na suszarke a ja bym sie nie zatrzymal to mandat przyjdzie poczta ? a moze bylaby szansa ze nie zobaczyli tablicy rejestracyjnej przy takiej predkosci ? po prostu jestem ciekawe z punktu czysto teoretycnego tak ciekawy ze az spac niemoege z tej ciekawosci
dodam ze np. dla utrudnienia motor by niemial podgietej tablicy np. bylo by 2 policjantow np. jeszcze dluga prosta przedemna zeby mieli czas na przygladanie sie

i do jakiej predkosci lapie suszarka ?
np. jakie konsekwecje za niezatrzymanie sie ?
trapia mnie te czysto teoretyczne pytania "gdyby gdyby"
moze mi pomozecie

jakies przypadki z zycia ?
CBR F4i 2001r. :/ moje dwa kalosze 

- okoloko123
- Świeżak
Suszarki zmierzą każdą prędkość. Policjanci bardzo często stoją z lornetką więc na długiej prostej mogą spisać numery i przysłać mandacik. Chociaż z drugiej strony patrząc nie wiem czy nawet z lornetką zdąża spisać numery.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Numery to nie wszystko, musieli by udowodnić w sądzie, że przekroczyłeś, a ze względu na prędkość pewnie łatwo to można podważyć.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Landryss25 to mi chodzi o prosta w ktorej zniknelem (czysto teoretycznie gdybym uciekal) zniknelem po 5sekundach dobrze by lornetki do oczu nie przylozyl :/
mysle ze by sobie odpuscili
tylko jedna rzecz mnie trapi czy przy tej predkosci mozna zauwazyc ta tablice
mysle ze by sobie odpuscili
tylko jedna rzecz mnie trapi czy przy tej predkosci mozna zauwazyc ta tablice

- okoloko123
- Świeżak
Wiesz lornetkę może przyłożyć jak zauważy i usłyszy Cię wcześniej
Bo trzeba jeździć przepisowo i tyle w temacie.

Bo trzeba jeździć przepisowo i tyle w temacie.
-
Kiedyś ktoś znajomy mówił mi że suszarki starszego typu do 180km/h pokazywały prędkość.
Jak nie zatrzymasz się do kontroli to będą ścigać do upadłego, co prawda nie powinni ale to jest Polska ...
Jak nie zatrzymasz się do kontroli to będą ścigać do upadłego, co prawda nie powinni ale to jest Polska ...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
- okoloko123
- Świeżak
W pogromcach mitów na discovery był taki test i suszarka łapała chyba nawet powyżej 300.
-
W TopGear był test fotoradarów, powyżej 270km/h (ale to też zależy od modelu) nie łapały.
Tu ciekawy link, parę modeli:
http://www.kmh24.pl/kmh24_newsWiecej_21 ... wiata.html
Tu ciekawy link, parę modeli:
http://www.kmh24.pl/kmh24_newsWiecej_21 ... wiata.html
-
puff - Świeżak
gnat80 napisał(a):Myślę że nie ma szans na to że dojrzy Cię pan policjant,z resztą z opowiadań znajomych motocyklistów w większości przypadków nawet nie podejmują jakiejkolwiek próby.
nie podejmują proby bo im chyba nie wolno bo jak sie wyglebisz moga miec przesrane
- Gizmi7
- Świeżak
To nie tak.
Nie jest zabronione sciganie, ale jest ciche przyzwolenie na unikanie poscigow piratow drogowych na dwoch kolkach, poniewaz moze to byc przyczyna ew wypadkow badz uszczerbku na zdrowiu niewinnych ludzi wywolanych ucieczka i brawurową jazda idioty
Nie jest zabronione sciganie, ale jest ciche przyzwolenie na unikanie poscigow piratow drogowych na dwoch kolkach, poniewaz moze to byc przyczyna ew wypadkow badz uszczerbku na zdrowiu niewinnych ludzi wywolanych ucieczka i brawurową jazda idioty
- mineque
- Świeżak
Racja!
Prawda jest taka, że policja nie może gonić motocyklistów, a zatrzymanie - czyli złapanie (złapanie nie w sensie pościgu, tylko lizaka) na gorącym uczynku jest podstawą do wystawiania mandatów. Koniec i kropka.
Prawda jest taka, że policja nie może gonić motocyklistów, a zatrzymanie - czyli złapanie (złapanie nie w sensie pościgu, tylko lizaka) na gorącym uczynku jest podstawą do wystawiania mandatów. Koniec i kropka.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
jak narazie pytanie mnie przestalo dreczyc w moim snie ,jednak nie zobaczyli rejestracji
czyli wychodzi wniosek ze nie warto sie zatrzymywac ( po mandat ) po prostu lepiej smigac dalej i cieszyc sie nie wydanymi pieniedzmi na kare

czyli wychodzi wniosek ze nie warto sie zatrzymywac ( po mandat ) po prostu lepiej smigac dalej i cieszyc sie nie wydanymi pieniedzmi na kare

- okoloko123
- Świeżak
Do czasu kolego...do czasu.
Nie lepiej po prostu latać"w miarę" przepisowo?
- żółf
- Świeżak
Landryss25 napisał(a):W pogromcach mitów na discovery był taki test i suszarka łapała chyba nawet powyżej 300.
łapała każdą prędkość kolego

Pal gumę, ale miej serce...
- firma_90
- Świeżak
Co do pytania tematu w niedziele miałem taką przygode, jechałem gierkówką na odcinku częstochowa - radomsko na liczniku jakieś 170 km/h nagle patrze a tu policjanci z suszarą, ale albo nie zauważyli (co jest mało prawdopodobne) albo im się nie chciało nawet suszarki wyciągnąć w moim kierunku. Po minięciu ich zerkałem w lusterka czy czasem nie ruszą
a z 5 minut wcześniej policjantów mijał Cycek tyle, że z prędkością ok 200 km/h i też mówi, że żadnej reakcji ze stronów milicjantów.

-
adam_89 - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2