Zobacz wÄ…tek - Zassany filtr oleju...
NAS Analytics TAG

Zassany filtr oleju...

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Zassany filtr oleju...

Postprzez indor » 4/4/2009, 08:26

Szukałem ale wyszukiwarka scigacza jest strasznie gowniana albo ja nie umiem z niej korzystac...

Mam problem z odkreceniem filtra oleju od mojej SevenFifty... mowia mi zeby przedziurawic od boku srubokretem zeby sie oddessal no i wykorzystac przy okazji ten srubokret jako dzwignie do odkrecenia filtra... mam klucz do odkrecenia filtra taki z paskiem ale dojscie do filtra nie pozwala go wykorzystac... :( ... jakies rady panowie ?
"Bo każdy inny motocykl jest tylko PRAWIE tak dobry jak HONDA"
"Sezon trwa cały rok, tylko czasami pogoda nie dopisuje"

Album mojej CB750 (otwórz link)
indor
Świeżak

Postprzez Maro » 4/4/2009, 08:59

Przedziurawić też można, ja w swoim moto tak robię nie mam problemu.
Tylko czy jak przedziurawisz to czy będziesz miał wystarczająco miejsca żeby odkręcić filtr śrubokrętem?

Jeżeli nie bym proponował podjechać do pierwszego lepszego warsztatu samochodowego, niech pożyczą (sami może zruszą) chodzi tylko o to żeby filterek drgnął, jak zruszą możesz spokojnie wrócić do domu i sam odkręcić.
W warsztacie powinni mieć różne wielkości kluczy do dokręcania :)
Maro
Świeżak

Postprzez indor » 4/4/2009, 18:33

Wbiłem śrubokręta od boku na przewylot i użyłem go jako dźwigni do odkręcenia filtra... ciężko było ruszyc ale jakoś poszło :) ... odkręciłem go po spuszczeniu oleju... a nadal z dziury od filtra wyleciało jeszcze mnóstwo oleju... strasznie ciężko jest wyjąc stary i włożyc nowy filtr przez kolektory. Dojście tragiczne.
"Bo każdy inny motocykl jest tylko PRAWIE tak dobry jak HONDA"
"Sezon trwa cały rok, tylko czasami pogoda nie dopisuje"

Album mojej CB750 (otwórz link)
indor
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê