Jakie rękawice na zimne dni?
• Strona 1 z 1
Jakie rękawice na zimne dni?
Witam.Panowie w jakich rękawicach jeżdzicie jak temperatura spadnie do 5 stopni na plusie?
Czy ktoś używa rękawic
-Alpinestars Vega Drystar lub WR-3 Gore-Tex
-Probiker Arctic 2
-IXS Narwik
lub inne .ProszÄ™ o opinie
Czy ktoś używa rękawic
-Alpinestars Vega Drystar lub WR-3 Gore-Tex
-Probiker Arctic 2
-IXS Narwik
lub inne .ProszÄ™ o opinie
ognisty podmuch
Suzuki Bandit 650 N , Yamaha FZ1,aktualnie Suzuki B-King
- Backdraft
- Świeżak
Ja używam apex drystar. W tych vega drystar materiały ocieplające są takie same jak w moich, więc polecam. Przy 5 stopniach na pewno się sprawdzą. Natomiast WR-3 wyglądają na cieplejsze z tym że nie będą chyba zbyt wygodne, no i są mniej bezpieczne.
781228 <3
- grzybol
- Świeżak
ja uzywam rekawic scotta (niestety nazwy nie pamietam), bardzo dobrze wykonane, ocieplone, i dodatek niezle zaimpregnowane rekawice skorzane... przy czym ocieplenie jest od frontowej czesci rekawicy dzieki czemu bardzo dobrze sie operuje manetka. Teraz wyszedl ten model wyposazony w membrane gore-tex i do tego ostatnio go widzialem za 280 zl... dla mnie hit!
przyczajony tygrys, ukryty smok... zielony smok... Kawasaki

-
Ryba - Świeżak
Dzięki za odpowiedzi.
Pytanie do Grzybol
-Długo już na nich jeżdzisz?Gdzie kupowałeś,czy dobrze czuć manetkę(chodzi odgrubość rękawicy) przy jakich najniższych temp.jeżdziłeś w tych rękawiczkach(podaj wady i zalety tych rękawic -na pewno coś się znajdzie)Przymierzam się do Vega Drystar
Pytanie do Ryba
gdzie mozna zobaczyć te nowe rękawiczki o których piszesz,znasz stronkę z tymi rękawicami?Napisz coś o swoich rękawicach(wady ,zalety)Jeszcze raz
dzięki wszystkim za odpowiedż
Pytanie do Grzybol
-Długo już na nich jeżdzisz?Gdzie kupowałeś,czy dobrze czuć manetkę(chodzi odgrubość rękawicy) przy jakich najniższych temp.jeżdziłeś w tych rękawiczkach(podaj wady i zalety tych rękawic -na pewno coś się znajdzie)Przymierzam się do Vega Drystar
Pytanie do Ryba
gdzie mozna zobaczyć te nowe rękawiczki o których piszesz,znasz stronkę z tymi rękawicami?Napisz coś o swoich rękawicach(wady ,zalety)Jeszcze raz
ognisty podmuch
- Backdraft
- Świeżak
Dzięki za odpowiedzi.
Pytanie do Grzybol
Pytanie do Ryba
Pytanie do Grzybol
Pytanie do Ryba
ognisty podmuch
- Backdraft
- Świeżak
Jeżdżę w nich od ponad miesiąca, zrobiłem prawie 2 tys km. Z obsługą manetki nie ma problemów. Rękawice jak na zimowe leżą bardzo dobrze i nie są jakieś 'rozlazłe'. Nieprzemakalności jeszcze nie sprawdziłem do końca, tzn nie jechałem w jakiejś ulewie, ale w małym deszczu nie przemokły. Jedyna wada to trochę za długi kciuk ale można się przyzwyczaić. Najniższa temperatura w jakiej jeździłem to było 2 stopnie, leciałem trasę przy 120-140 kmh i było już trochę zimno, ale odczuwalna była jakieś -15 więc nie ma co się dziwić
Kupowałem w intermotors. Te rękawice można znaleźć np tutaj
http://4motos.pl/index.php?p472,alpines ... ex-drystar
ja mam czarne

http://4motos.pl/index.php?p472,alpines ... ex-drystar
ja mam czarne
781228 <3
- grzybol
- Świeżak
A czy ktoś może stosował rękawiczek ocieplających do założenia pod zwykłą rękawice? Widziałem takie coś od Oxforda tylko ciekaw jestem czy to wygodne jest, bo ja mam dobrze dopasowane rękawice i nie wiem czy by coś jeszcze weszło pod spód.
-
Kurt - Świeżak
Ja uzywam Alpinestarow model 365 a pod to podrekawiczki jedwabne(bardzo cieniutkie).
W zimie nie marzne a w lecie sie nie poce jakos strasznie.Po kazdej jezdzie wystarczy normalnie pod prysznicem przeplukac te podrekawiczki i zawsze jest swiezo i nic nie smierdoli
A jak juz jest bardzo zimno to ubieram Dainese zimowe i jest wypas
I jakos nie przeszkadzam i specjalnie brac czucia manetki choc rekawice sa naprawde grube.
W zimie nie marzne a w lecie sie nie poce jakos strasznie.Po kazdej jezdzie wystarczy normalnie pod prysznicem przeplukac te podrekawiczki i zawsze jest swiezo i nic nie smierdoli

A jak juz jest bardzo zimno to ubieram Dainese zimowe i jest wypas

I jakos nie przeszkadzam i specjalnie brac czucia manetki choc rekawice sa naprawde grube.
-
Pawcio415 - Świeżak
tu je masz: http://www.jgsport.pl/katalog.php?pierw ... odukt_gora
, kupiłem je w MCS na Prymasa Tysiąclecia w Wawie www.mcs.home.pl , co ciekawe są wpisane jako rękawice na skuter śnieżny... ale to wszystko mówi o ich wlasciwosciach cieplnych...
(jezdzilem w nich do 0 stopni... ponizej juz nie probowalem
)
plusy:
+ocieplenie maja glownie od wierzchu dzięki czemu super czuje sie manetke.
+posiadaja protektory na kostkach i przegubach palcow
+porzadnie ocieplone
+długie mankiety z regulacją obwodu
+skórzane
minusy:
- nie posiadają membrany przeciwdeszczowej (jeszcze mi nigdy nie przemokły, nawet jak padało - porzadnie zaimpregnowane) ale to zostało wyeliminowane w najnowszym modelu - posiada gore-tex
pozdrawiam
, kupiłem je w MCS na Prymasa Tysiąclecia w Wawie www.mcs.home.pl , co ciekawe są wpisane jako rękawice na skuter śnieżny... ale to wszystko mówi o ich wlasciwosciach cieplnych...

plusy:
+ocieplenie maja glownie od wierzchu dzięki czemu super czuje sie manetke.
+posiadaja protektory na kostkach i przegubach palcow
+porzadnie ocieplone
+długie mankiety z regulacją obwodu
+skórzane
minusy:
- nie posiadają membrany przeciwdeszczowej (jeszcze mi nigdy nie przemokły, nawet jak padało - porzadnie zaimpregnowane) ale to zostało wyeliminowane w najnowszym modelu - posiada gore-tex
pozdrawiam
przyczajony tygrys, ukryty smok... zielony smok... Kawasaki

-
Ryba - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości