Kreci ale nie pali PROSZE Pomocy :(
• Strona 1 z 1
Kreci ale nie pali PROSZE Pomocy :(
Witam serdecznie , chciałbym prosic o pomoc i wyrozumiałość iż jestem zielony
, chodzi o to że kupiłem sobie skuter keeway hurricane 2006r.
Przy zakupie poinformowali mnie ze musze wymienić akomulator, wiec kupiłem żelowy i wszystko było si:) , chodziło jak igła , lecz po przejechaniu ok 100 km szlak trafił pasek;/ zaznaczam iz odkreciłem pokrywe silnika, odkreciłem go i silnik chodził bez zarzutów lecz tylko w miejscu bo nie było paska dzis zamontowałem pasek i chciałem uruchomic skuter lecz sie nie dało kreci sie rozrusznik ale nie pali ;/ wszystko wyglaa tak jak by chodził , kiedy dymek idzie z tłumika ale nie taki jak przy normalnym chodzeniu a kiedy puszcze gasnie , co to moze byc? prosze bardzo o pomoc
iz zblizaja sie ładne pogody chciałbym sobie pojezdzic , paliwo jest akomulator w 100% sprawny iskra pewnie też jest chociaz tego nie spradze bo zębatka od kopniaka juz wczesniej poszła i pale na starter i pilota.
9.07.2008 zostały wymienione nizej wymienone częsci :
-Klakson qt50
-rozrusznik HURRICANE
-Castrol air filter oil 0,4l
-Dysza głowna gaznika
-Tłok keeway 60cm
-Akomulator T YT4L-bs ( lecz juz wymieniłem na nowy bo był dojechany przez zimę przez poprzedniego własciciela )
-Szlif cylindra motorower
-+ prace mechaniczne
oraz 7.06.2008r zostały wymienione takie czesci jak :
-Opaska zaciskowa
-Wolne koło rozrusznika
-Wałek z segm. rozruszn. hunnricane
-Łożysko wolnego koła
-prace mechaniczne.
+ to co ja zakupiłem czyli ten akomulator , pasek:)
odam ze nic nie grzebałem przy gazniku, ale przy filtrze powietrza chciałem poprawic osiagi i wyciagnełem rurke w filtrze powietrza nic wiecej , pasek był wymieniany na warsztacie dzis moze mechanik cos spieprzył? kiedy przecinakiem stuknoł w srobe od sprzegła zeby odkrecic i pasek nałozyc??z góry Dziekuje i pozdrawiam

Przy zakupie poinformowali mnie ze musze wymienić akomulator, wiec kupiłem żelowy i wszystko było si:) , chodziło jak igła , lecz po przejechaniu ok 100 km szlak trafił pasek;/ zaznaczam iz odkreciłem pokrywe silnika, odkreciłem go i silnik chodził bez zarzutów lecz tylko w miejscu bo nie było paska dzis zamontowałem pasek i chciałem uruchomic skuter lecz sie nie dało kreci sie rozrusznik ale nie pali ;/ wszystko wyglaa tak jak by chodził , kiedy dymek idzie z tłumika ale nie taki jak przy normalnym chodzeniu a kiedy puszcze gasnie , co to moze byc? prosze bardzo o pomoc

9.07.2008 zostały wymienione nizej wymienone częsci :
-Klakson qt50
-rozrusznik HURRICANE
-Castrol air filter oil 0,4l
-Dysza głowna gaznika
-Tłok keeway 60cm
-Akomulator T YT4L-bs ( lecz juz wymieniłem na nowy bo był dojechany przez zimę przez poprzedniego własciciela )
-Szlif cylindra motorower
-+ prace mechaniczne
oraz 7.06.2008r zostały wymienione takie czesci jak :
-Opaska zaciskowa
-Wolne koło rozrusznika
-Wałek z segm. rozruszn. hunnricane
-Łożysko wolnego koła
-prace mechaniczne.
+ to co ja zakupiłem czyli ten akomulator , pasek:)
odam ze nic nie grzebałem przy gazniku, ale przy filtrze powietrza chciałem poprawic osiagi i wyciagnełem rurke w filtrze powietrza nic wiecej , pasek był wymieniany na warsztacie dzis moze mechanik cos spieprzył? kiedy przecinakiem stuknoł w srobe od sprzegła zeby odkrecic i pasek nałozyc??z góry Dziekuje i pozdrawiam

Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
Jaki tam jest cylinder?? Bo cylindrów aluminiowych do szlifu sie nie daje... Z tego względu że warstwa jest pokryta nicasilem a po szlifie ta warstwa sie zmiejsza i bardzo możliwe że po prostu masz za małe sprężanie.
Peugeot Speed 1 AC, Honda CBR 600F2, Yamaha R1 RN19 

- rumian_1989
- Świeżak
Hmm, powiem ze co do ładowania akomulatora to raczej nic niee da bo po pierwsze miałem 3 sprawne aku i nic , i nastepnie jeszcze miałem podłaczone na klamry do samochou i również nic.. 

Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
rumian_1989 napisał(a):Jaki tam jest cylinder?? Bo cylindrów aluminiowych do szlifu sie nie daje... Z tego względu że warstwa jest pokryta nicasilem a po szlifie ta warstwa sie zmiejsza i bardzo możliwe że po prostu masz za małe sprężanie.
Nie wiem, ponieważ kupiłem ten skuter ok 2 tygodnie temu tak jak napisałem, wszystko było dobrze zaczeło sie od paska, wczoraj aby go wymienic byłem w warsztacie by odkrecic sprzegło i koles wyciagnoł sprzegło nałozył pasek i wtedy jakoś naciognoł na wariator , co o cylindra to nie wiem bo nie znam się za bardzo, napisalem to co pisze na karcie gwarancyjnej co zostało wymienione... , może gaznik jest brudny?? bo widziałem ze na nim jest troszke piasku... zaznaczam ze jeszcze 2 dni temu było wszystko dobrze, dopiero po tym pasku , a moze to być przyczyna tego ze pasek jest zle załozony?? albo ze koles uszkodził dzwon sprzegła?? bo stuknoł młotkiem w srube zeby poluzowac...
Dziś zrobie zdjecia i wstawie na forum zobaczycie Panowie

Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
a dyszy czasem na wiekszej nie zmieniłes?
Romet ogar 50ccm~~> Aprilia Rally 50 ccm~~> Aprilia RS 125ccm~~~> Suzuki RF 600R ~~> Honda VTR 1000F..... moja pasja nigdy się nie kończy;]
- dominik1215
- Świeżak
dominik1215 napisał(a):a dyszy czasem na wiekszej nie zmieniłes?
Niee nic nie zmieniałem, to co robiłem to napisałem wyżej...
Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
Zaraz lece do apteki po strzykawke, może mam kraniki zapchane?? albo filter paliwa? naleje minimalnie strzykawka do cylka i sie zobaczy... , jeszcze raz błagam o pomoooooc !
Heeeeeelp mE

Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
Sprawdź układ paliwowy i jak to nie pomoże to dalej będziemy myśleć 

Peugeot Speed 1 AC, Honda CBR 600F2, Yamaha R1 RN19 

- rumian_1989
- Świeżak
Co masz na mysli pisząc ' Sprawdz' ? czyli Gaznik, kraniki itp? , jakie czyności mam po kolei wykonać?:) prosze o wskazówki i zaraz lece próbować 

Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
wsk175ccm napisał(a):zapłon ci się przestawił ustaw dobrze na strzelinomierzu i będzi SI:)
Kolega mi doradził abym umył gaznik octem potem przemył benzyną , co masz na mysli ustawic na strzelnimierzu?? pisałem ze jestem zielony:) , umyje gaznik i lece regulować tylko wskazówki luzie wskazówkii !!!! HELP
Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
A więc tak, gaznik umyłem i dalej tak jak jest tak było , na dzis sobie dam spokoj juz bo juz 7 godzin bez przerwy przy nim grzebałem , bez rezultatu przy obrotach rownież grzebałem i bez rezultatu ;/ zastanawiam sie czy pasek nie blokuje rozrusznika?? tzn wariatora?? bo kiey chce dodac gazu odrazu gasnie;/ odkrece pokrywe, wyciagne pasek i zobacze czy odpali bez paska , pozrawiam
czekam na wasze odpowiedzi...

Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
A i jeszcze dodam że wężyki nie sa zapchane... ,iskra jest dobra ,paliwo-olej jest kabelki wszystkie są lecz nie wiem na 100% , no i to co wymieniłem wczesniej, nadal mnie zastanawia kwestia paska napędowego na 80% coś blokuje, Panowie wypowiadac się i mam jeszcze takie pytanie odnosnie tego paska czy on musi być na koncu wariatora?? chodzi o to czy musi być tak umieszczony jak na dzwonie sprzęgła?? bo tam jest wepchniety az na sam koniec tzn wał czy oś nie wiem jak się to nazywa, a na wariatorze jest na samej górze
Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
- pudzian152
- Świeżak
Witam
m wina lezała po stronie zle założonego paska
, i klinował wariator
, kosztowało mnie to 5 dyszek w serwisie
, pozdrawiam i dziekuje za pomoc ! ! !:)

Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa