Crash pady czy klatka????
• Strona 1 z 1
Crash pady czy klatka????
Witam mam problem chciałbym sie nauczyc kilku ewolucji jak wheelie czy stoppie.
wiec tak mam CBR 600f2 z roku 91 nie myślę o stuntsie tylko po prostu takie dwie ewolucje chciałbym umieć i co jest lepsze crash pady czy klatka.
Dalej nie chce ściągać plastików czy można jedno i drugie zamontować bez problemu czy trzeba coś porobić w sensie wywiercić dziurkę w plastikach czy jest na to miejsce itp.
Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii.
wiec tak mam CBR 600f2 z roku 91 nie myślę o stuntsie tylko po prostu takie dwie ewolucje chciałbym umieć i co jest lepsze crash pady czy klatka.
Dalej nie chce ściągać plastików czy można jedno i drugie zamontować bez problemu czy trzeba coś porobić w sensie wywiercić dziurkę w plastikach czy jest na to miejsce itp.
Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii.
"Na podstawie tego, kogo masz koło siebie, wiesz, kim naprawde jesteś"...
-
CrossFire - Świeżak
jesli masz za duzo kasy, to crash pady. Za duzo kasy, bo starcza Ci one na jedna, no moze dwie wywrotki.
Klatka starczy Ci na uhuhu i jeszcze wiecej
Jakbys sie uparl, to mozesz sobie sam ja zrobic, ale chyba lepiej dac komus moto, zeby ladnie wyprofilowal.
Jelsi chodzi o cene to z tego co sie orientuje to kolo 300zl jest.
A sam montaz-niestety nie wiem.
Klatka starczy Ci na uhuhu i jeszcze wiecej

Jakbys sie uparl, to mozesz sobie sam ja zrobic, ale chyba lepiej dac komus moto, zeby ladnie wyprofilowal.
Jelsi chodzi o cene to z tego co sie orientuje to kolo 300zl jest.
A sam montaz-niestety nie wiem.
herbatkowy napisał(a):To wazne, motocykl to nie jest 100koni i plastiki, to cos wiecej. 100koni + plastiki staje sie motocyklem dopiero wtedy, gdy wsiadzie na niego zapalony i zakochany MŁODY CHŁOPAK, ktory z czasem staje sie motocyklista.
-
emils - Świeżak
a powiedzcie mi jeszcze wiem już klatka ale jak się ja montuje na śrubach czy spawana do ramy będzie i czy plastiki będą całe czy będzie jakaś przeróbka w sensie wywiercenie dziur itp.
"Na podstawie tego, kogo masz koło siebie, wiesz, kim naprawde jesteś"...
-
CrossFire - Świeżak
To zalezy jak jezdzisz.
Jesli jezdzisz tylko do przodu i planujesz z wheelie przeskakiwac do stoppie i nic wiecej to klatka.
Ale jesli planujesz skrecac to crash-pady. Na pewno nie daja takiej ochrony jak klatka, ale przynajmniej nie bedziesz nimi zahaczal przy byle zakrecie.
Jesli jezdzisz tylko do przodu i planujesz z wheelie przeskakiwac do stoppie i nic wiecej to klatka.
Ale jesli planujesz skrecac to crash-pady. Na pewno nie daja takiej ochrony jak klatka, ale przynajmniej nie bedziesz nimi zahaczal przy byle zakrecie.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Ścigacz.pl
sama stalowa klatka lipnie się zachowuje przy glebach (sprawdzone na fajerze kumpla) najlepiej jak masz klatkę z crash padami, które pochłaniają energię uderzenia, nie tak jak metal który przenosi siłę na elementy gdzie zamocowana jest klatka.
do F2 z tego co pamiętam trzeba wiercić w owiewkach bo moto jest praktycznie całe zabudowane...
ogólnie do nauki tricków najlepiej byłoby wywalić plastiki bo tak czy iunaczej dostaną, zwłaszcza przy nauce stopali.
do F2 z tego co pamiętam trzeba wiercić w owiewkach bo moto jest praktycznie całe zabudowane...
ogólnie do nauki tricków najlepiej byłoby wywalić plastiki bo tak czy iunaczej dostaną, zwłaszcza przy nauce stopali.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Klatka spawana do ramy??
jeszcze o takim czymś nie słyszałem xD obczaj gdzie masz miejsce gdzie można przykręcić ale w F2 tak jak mówi Melvin musisz wywiercić dziury w owiewkach... przy stopalu jak polecisz na morde to klatka i tak ci nie wiele pomoże xD

>Patol< 

-
HANS - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1