Dziwne numery bite na ramie
• Strona 1 z 1
Dziwne numery bite na ramie
Witam
Planuje kupić Triumpha Bonnevilla rocznik 2003. Przy oględzinach motocykla wszystko wydawało się być w porządku. Jednak kolega zwrócił uwagę, że numer nabity na ramie jest dziwnie nabity, tak jakby ręcznie. Załączam fotę:
http://www.me.com/ix/mateusz.zareba/Pub ... 8345499329
Zwrócił uwagę, że motocykl mógłbyć po wypadku i potem przód domontowany. Czy ktoś mógłby zerknąć na załączone zdjęcie i stwierdzić czy ten numer jest ręcznie nabity, czy poprostu jestem przewrażliwiony.
Dziękuję za szybką odpowiedź wszystkich fachowców na forum i pozdrawiam
Mateo
Planuje kupić Triumpha Bonnevilla rocznik 2003. Przy oględzinach motocykla wszystko wydawało się być w porządku. Jednak kolega zwrócił uwagę, że numer nabity na ramie jest dziwnie nabity, tak jakby ręcznie. Załączam fotę:
http://www.me.com/ix/mateusz.zareba/Pub ... 8345499329
Zwrócił uwagę, że motocykl mógłbyć po wypadku i potem przód domontowany. Czy ktoś mógłby zerknąć na załączone zdjęcie i stwierdzić czy ten numer jest ręcznie nabity, czy poprostu jestem przewrażliwiony.
Dziękuję za szybką odpowiedź wszystkich fachowców na forum i pozdrawiam
Mateo
-
mateo3 - Świeżak
Jak dla mnie wygląda trochę dziwnie, w porównaniu do numeru na moim motocyklu (honda CB500).
Najlepiej jakbyś się dowiedział jak mają inne motocykle Triumpha wybijane numery, bo może ta firma po prostu tak ma.
Najlepiej jakbyś się dowiedział jak mają inne motocykle Triumpha wybijane numery, bo może ta firma po prostu tak ma.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
szukałem jakiś numerów w necie na bonnevillu ale nigdzie nie znalazłem. Krydka to normalne że ty będziesz miał inaczej nabite... musimy znaleźć drugiego bonnevilla. I zrobimy tak że ja sie w tygodniu przejadę (środa) do Triumpha i zobaczę czy triumph używa takich matryc czy to jakaś samoróbka. strzele foto zamieszczę i będzie czarno na białym. 

Ostatnio edytowano 30/3/2009, 14:29 przez YZF R1, łącznie edytowano 1 raz
-
YZF R1 - Moderator
Myślę, że jak ktoś by podrabiał to zrobiłby to porządniej. zawsze mozna sprawdzic na stacji diagnostycznej.
Niech w księgach wiedzy szpera rabin Nauka to jest wymysł diabli Mądrością moją jest karabin I klinga ukochanej szabli
- przemol21
- Świeżak
No faktycznie na pierwszy rzut oka te numery są jakieś dziwne, ale nie wiadomo jakie Triumph ma matryce-tak jak napisał o tym YZF!
Zawsze można podskoczyć do dealera i sprawdzić, bo na tej stacji diagnostycznej to raczej nie pomogą
Zawsze można podskoczyć do dealera i sprawdzić, bo na tej stacji diagnostycznej to raczej nie pomogą

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Chyba potrafiÄ… to sprawdzic na stacji, dwa lata temu kupowalem samochod, w dowodzie zamiast 2 bylo Z, stacja diagnostyczna wystawila papier ze numery sa w pozadku i ze to numer w dowodzie zostal pomylony.
Niech w księgach wiedzy szpera rabin Nauka to jest wymysł diabli Mądrością moją jest karabin I klinga ukochanej szabli
- przemol21
- Świeżak
Sprawdzą poprawność, a koledze chodzi o wyeliminowanie możliwości wkręcenia go w jakieś szambo.Chodziło mu o to czy nie było nic kombinowane z moto, a nie o to czy są numery ok czy nie.
Samemu może sprawdzić czy są ok!Po co mu do tego stacja diagnostyczna?
Ty kolego- PRZEMOL- mówisz o sytuacji, gdy numery sie nie zgadzają.
Samemu może sprawdzić czy są ok!Po co mu do tego stacja diagnostyczna?
Ty kolego- PRZEMOL- mówisz o sytuacji, gdy numery sie nie zgadzają.
-
Nie wiem jak w podanym modelu powinny wyglądać numery, ale dla mnie wyglądają na oryginał.
W Speed Four też są nabijane podobnie.
W Yamahah też są inne niż wszędzie numery ramy (ponoć wypalane laserowo).
W tym Triumphie numery wyglÄ…dajÄ… podobnie jak we Francuskich samochodach.
W Speed Four też są nabijane podobnie.
W Yamahah też są inne niż wszędzie numery ramy (ponoć wypalane laserowo).
W tym Triumphie numery wyglÄ…dajÄ… podobnie jak we Francuskich samochodach.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
limak14, chodzi mu o to czy numery nie były nabite ręcznie. bo moze moto kradzione a papiery z rozbitego sprzeta np. Na dobrej stacji powini potrafic to sprawdzic, nie kloc sie dopoki nie pytales. Ja nie mowie ze na bank, ale mozna zapytac.
- przemol21
- Świeżak
-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
YZF R1 napisał(a):szukałem jakiś numerów w necie na bonnevillu ale nigdzie nie znalazłem. Krydka to normalne że ty będziesz miał inaczej nabite... musimy znaleźć drugiego bonnevilla. I zrobimy tak że ja sie w tygodniu przejadę (środa) do Triumpha i zobaczę czy triumph używa takich matryc czy to jakaś samoróbka. strzele foto zamieszczę i będzie czarno na białym.
No z góry dziękuję za pomoc. Bo byłem w Krakowie w salonie i nowe Triumphy mają inaczej, ale mi powiedzieli, że stare były inne. Natomiast nie rozwiali ostatecznie moich wątpliwości.
Ogólnie to nie boję się że jest kradziony bo sprawdzałem w systemie informatycznym Triumpha i tam numer ramy, silnika i papiery się zgadzają. Natomiast boję się że mogłobyć tak, że motocykl był puknięty i potem spawany, a numery na ramie nabite do papierów.
-
mateo3 - Świeżak
przemol21 napisał(a):limak14, chodzi mu o to czy numery nie były nabite ręcznie. bo moze moto kradzione a papiery z rozbitego sprzeta np. Na dobrej stacji powini potrafic to sprawdzic, nie kloc sie dopoki nie pytales. Ja nie mowie ze na bank, ale mozna zapytac.
wiem o co mu chodzi
sorry ale do polskich stacji diagnostycznych mam uprzedzenia, i chyba nie tylko ja
-
Z tego co wiem zdarza się na SKP że nawet numerów ramy nie sprawdzają, a co dopiero autentyczność.
Jak chcesz mieć pewność że numery są 100% nabijane fabrycznie, jedź do ASO danej marki, najlepiej z motocyklem, w tym przypadku do Triumpha.
Ewentualnie dobrzy rzeczoznawca opisujÄ…cy motocykle.
Jak chcesz mieć pewność że numery są 100% nabijane fabrycznie, jedź do ASO danej marki, najlepiej z motocyklem, w tym przypadku do Triumpha.
Ewentualnie dobrzy rzeczoznawca opisujÄ…cy motocykle.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Raczek_6 napisał(a):Z tego co wiem zdarza się na SKP że nawet numerów ramy nie sprawdzają, a co dopiero autentyczność.
Dokładnie o tym samym mówię
Raz jak znajomy opowiadał to zrobili mu "zerowy" przegląd i nawet moto nie widzieli

-
Nie no mi sprawdzili tylko numery ramy xD Reszte sobie darowali...a ja nie musilem zdejmowac moto z przyczepy
Tak wiec jedyne miejsce w ktorym ktos Ci jest w stanie pomoc to ASO Triumpha.

http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
RozwiÄ…zanie
Dostałem zdjęcie numerów bonnevilla z tamtego okresu. Są nabijane również kropkami ale:
- kształt z kropek bardzo regularny - maszynowy
- kropki nabite o wiele równiej
- kształt liter inny - np. zero wygląda kompletnie inaczej
- gwiazdki osłaniające numer innej wielkości
RezygnujÄ™ z zakupu tego modelu
Dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam
Mateo
- kształt z kropek bardzo regularny - maszynowy
- kropki nabite o wiele równiej
- kształt liter inny - np. zero wygląda kompletnie inaczej
- gwiazdki osłaniające numer innej wielkości
RezygnujÄ™ z zakupu tego modelu
Dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam
Mateo
-
mateo3 - Świeżak
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości