Zobacz wątek - Kurs mechanika motocyklowego... Serwisówki, manuale...
NAS Analytics TAG

Kurs mechanika motocyklowego... Serwisówki, manuale...

O wszystkim
_________

Kurs mechanika motocyklowego... Serwisówki, manuale...

Postprzez HWC » 29/3/2009, 00:09

Witam interesuje mnie gdzie można zrobić kurs mechanika motocyklowego? Takie uprawnienia jakie mają np ludzie pracujący w serwisach autoryzowanych...

Interesuje mnie też skąd dostać całe sterty Service Manual ???

I czy w takich książeczkach jest absolutnie wszystko napisane do danego motcykla? Nawet nr katalogowe części?, schemat instalacji?

pzdr i czekam na konkretne info...

Btw mam zamiar otworzyć sobie warsztat motocyklowy. Ale musze się bardziej podszkolić np. w obsłudze użadzeń diagnostycznych bo nawet nie wiem na tą chwilę co miał bym nimi sprawdzić :) mi się wydaje że to coś ala power commander do każdego moto.
cztery w rzędzie wjedzie wszędzie
HWC
Świeżak

Postprzez Ryjek » 29/3/2009, 11:51

Serwisówki absolutnie wszystkie do najmniejszej pierdoły znajdziesz na necie. Rozkładówki elementów itp. Na forum jest temat w którym nawet coś możesz znaleźć (ale nie wszystko). Oficjalnie dostajesz lub kupujesz je od serwisu centralnego na Polske lub Europe danej marki (ale po co).
Autoryzacje żeby dostać, skoro pytasz gdzie można kurs zrobić, to zapomnij. Autoryzacje to rozdaje dealer lub serwis krajowy, różne marki mają różnie. Ale pamiętaj że nie wystarczy mieć prasę i wiertarkę w garażu. Musisz spełniać odpowiednie wymogi zależne od tego czyją chcesz autoryzacje (sprzęt, lokalizacja, powierzchnia etc.). Taniej, prościej i pewniej jest kupić istniejący serwis i załatwić procedurę przejęcia autoryzacji niż dostać dla nowo otwartego. Poza tym załatwiasz sprawę konkurencji w regionie.
Jak nie myślisz o tym na tyle poważnie i nie posiadasz na tyle buły na ten cel, bądź dysponujesz na to tylko garażem przydomowym. To otwórz sobie po prostu warsztacik motocyklowy i daj spokój autoryzacją.
Powodzenia życzę
tylko cebra
dcsport.pl (otwórz link)
Ryjek
Świeżak

Postprzez HWC » 29/3/2009, 15:04

Jeśli chodzi o autoryzację to nic tu nie wspomniałem:) chodzi mi o profesjonalny kurs mechanika a nie autoryzację swojego serwisu. Taki jaki kończą ci co robią w autoryzowanym serwisie. (raczej tak jest) Wiesz wiem tyle co rozebrać motor ustawić conieco ale napewno w serwisie robią to lepiej. Czemu Bo mają wiekszą wiedzę. Skąd ją mają ? Ze szkoleń. Gdzie je zrobić? Nie wiem. Nie chce robić maniany dlatego chcę się doszkolić w tych dziedzinach.
cztery w rzędzie wjedzie wszędzie
HWC
Świeżak

Postprzez carma » 29/3/2009, 18:15

A moze poszedł byś na praktyki do serwsu ? Nauczysz się więcej miz na kursach a i pieniądze zawsze jakieś wpadną . A one w biznesie będą ci potrzebne w dużych ilościach
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 ;)
carma
Świeżak

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê