Jakie rolki do Speedfight 2!!!!!!!
• Strona 1 z 1
Jakie rolki do Speedfight 2!!!!!!!
Witam.Mam pytanie chcę zmienić rolki w Speedzie i chciałbym zasięgnąć rady jakiej firmy i ile gram
.Tak żeby było dobre przyspieszenie i V-max. Proszę o dobre rady i z góry DZIĘKI... 

- Tomek1616
- Świeżak
Niestety ale nie mozna zwiekszyc przyspieszenia i jednoczesnie v-maxu wymieniajac jedynie rolki, mozesz go ustawic tak, ze bedzie lepiej przyspieszal dajac lzejsze rolki(co spowoduje spadek v-max) albo dajac mu ciezsze co poprawi v-max(analogicznie obnizajac przyspieszenie)
W Speedfightach o ile mi wiadomo, seryjnie montuja rolki o wadze 9g(wiec sa dosc ciezkie)
A jesli chodzi o firme rolek, to polecam wiodacych producentow takich jak: Polini, Malossi itp
W Speedfightach o ile mi wiadomo, seryjnie montuja rolki o wadze 9g(wiec sa dosc ciezkie)
A jesli chodzi o firme rolek, to polecam wiodacych producentow takich jak: Polini, Malossi itp

Moderator też człowiek
-
Mackoks - Świeżak
Dzięki Mackoks. Wiem że nie mogę się spodziewać zabójczych efektów, ale jakaś rada ile gram żeby było trochę lepiej a nie gorzej, seryjne ważą 8,4g
Gdyby ktoś co się na tym zna wypowiedział się jeszcze byłbym wdzięczny
edytuj posty.. kravec
Gdyby ktoś co się na tym zna wypowiedział się jeszcze byłbym wdzięczny
edytuj posty.. kravec
- Tomek1616
- Świeżak
Odpowiedź jest prosta. Nikt Ci nie jest w stanie powiedzieć jakie będą efekty po założeniu takich czy innych rolek. Tak na prawdę to każdy skuter inaczej reaguje na wagę rolek. Prawdą jest jedynie to co powiedział Mackoks, im cięższe tym większy vmax i analogicznie im lżejsze tym lepsze przyśpieszenie. Masz już jakiś tuning zrobiony ? Bo kombinowanie z samymi rolkami nic ci nie poprawi...
- bc.
- Świeżak
to najpierw tiuning skutera zacznij od mocy silnika czyli cylinder gaznik i filtr powietrza dopiero potem zabieraj sie za przelozenie napedu.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Niekoniecznie, na dzień dobry powinieneś się uporać z blokadami, bo wg mnie jeszcze jakaś została (chyba, że silnik jest już zmęczony i szykuje się remont, dlatego takie osiągi słabe). Jak już załatwisz blokady wtedy ( oczywiście wg. funduszy) wymień wydech i wariator ( razem z wariatorem np Hebo, Polini itp. dostaniesz parę kpl. rolek.) Większości osobom takie modyfikacje w zupełności wystarczają. A jeżeli masz czas i kasę to wtedy bierz się za takie rzeczy jak cylinder.
- bc.
- Świeżak
kupiłem rolki polini 6,3g oryginały 8,4g no i efekt nie porządany przyspieszenie gorsze i V-max gorszy o jakieś 10km ratujcie. Czy to może być wina ślizgów bo założyłem polini i są trochę inne od orginalnych. Proszę o jakąkolwiek radę???
- Tomek1616
- Świeżak
No tak masz rację kierowałem się podpowiedziami kolegów ale jak widać nie były one słuszne!!!
Jeszcze mam tylko jedno pytanie czy ślizgi mają jakieś znaczenie czy można założyć obojętnie jakie???
pisałem Ci już raz- edytuj posty.. kravec
Jeszcze mam tylko jedno pytanie czy ślizgi mają jakieś znaczenie czy można założyć obojętnie jakie???
pisałem Ci już raz- edytuj posty.. kravec
- Tomek1616
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość