Wypozyczalnia moto
• Strona 1 z 1
- harada
- Świeżak
Też jestem tego zdania bo motocykla i kobiety się nie pożycza, nawet za pieniądze.
Nie wiem na jakiej zasadzie chciałbyś odzyskiwać szkodę, a zapewniam, że na pewno było by ich dużo.
Nie wiem na jakiej zasadzie chciałbyś odzyskiwać szkodę, a zapewniam, że na pewno było by ich dużo.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Popularne w stanach, ale poniżej 25 roku życia nie wypożyczają i jest horrendalna kaucja (ubezpieczenie oczywiście) biznes oczywiście nie tani. Strasznie się wkurzyłem jak nie mogłem w USA wypożyczyć bo miałem 23 lata ;/. Ciekawe jak się przyjmie w Polsce.
Ja bym jakieś turystyki proponował:
-horneta
-coś cruisera jakiegos (starsi by wypożyczali a Ci to maja kasę
- ogólnie chyba takie do 100koni
Ja bym jakieś turystyki proponował:
-horneta
-coś cruisera jakiegos (starsi by wypożyczali a Ci to maja kasę

- ogólnie chyba takie do 100koni
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Bez sensu wg mnie pomysł .. Chyba że np ograniczenie wiekowe. Albo nie . Np staż na motocyklu 2 lata .Coś w tym stylu ,Bo inaczej to nie da rady
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
CeBeRek napisał(a):Nie wiem na jakiej zasadzie chciałbyś odzyskiwać szkodę, a zapewniam, że na pewno było by ich dużo.
Tak jak przy wypożyczaniu całej reszty- podpisujesz papier, że w przypadku szkody pokrywasz wszystkie koszty związane z naprawą w serwisie w którym naprawia właściciel, a nie gdzie się tobie podoba, i po sprawie
- Konig
- Świeżak
Fajny pomysł, ale nie w Polsce. U nas ludzie nie dbają o nie swoje rzeczy, patrz np. jak katują auta służbowe. Nawet jak nie rozbiją motoru, to można być pewnym, że będą go katowali za każdym razem pod odcięcie, bezsensownie ścierali hamulce i pewnie gumę też sobie popalą dla zabawy.
Wystarczy spojrzeć jak wyglądają autobusy, tramwaje itd. zasada, że co nie jest moje, to można niszczyć jest powszechna, i niestety zapewne długo się to nie zmieni...
Wystarczy spojrzeć jak wyglądają autobusy, tramwaje itd. zasada, że co nie jest moje, to można niszczyć jest powszechna, i niestety zapewne długo się to nie zmieni...
- djmauro
- Świeżak
Kiedyś mieli wypożyczalnie w Yamaha Uhma-Bike w Piasecznie.
Z tego co pamiętam wypożyczali przede wszystkim klientom serwisu, niestety sporo motocykli przyjeżdżało na lawecie po szlifie.
Po za tym bez AC ani rusz, a przy wypożyczanych motocyklach AC jest dużo dużo droższe niż normalnie.
Obecnie funkcjonuje coś podobnego, jazdy testowe nowymi motocyklami w Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Honda.
Jest pewna część ludzi która mając możliwość wypróbowania motocykla (jazdy testowe) później decyduje się na zakup danego modelu.
Z tego co pamiętam wypożyczali przede wszystkim klientom serwisu, niestety sporo motocykli przyjeżdżało na lawecie po szlifie.
Po za tym bez AC ani rusz, a przy wypożyczanych motocyklach AC jest dużo dużo droższe niż normalnie.
Obecnie funkcjonuje coś podobnego, jazdy testowe nowymi motocyklami w Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Honda.
Jest pewna część ludzi która mając możliwość wypróbowania motocykla (jazdy testowe) później decyduje się na zakup danego modelu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Raczek_6 napisał(a):Obecnie funkcjonuje coś podobnego, jazdy testowe nowymi motocyklami w Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Honda.
Dokładnie, ale jeśli coś nabroisz z moto to musisz zapłacić za części po cenie salonowej.
Znajomy przez przypadek położył na jeździe testowej (myślał, że ma nóżkę rozłożoną) położył na bok GSX-F 650, porysana kapa od silnika, złamana klamka hamulca, porysany migacz i jeszczę parę takich 'detali' i do zapłaty prawie 1400zł

MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
• Strona 1 z 1