Shoei XR-1000 a uszy?
• Strona 1 z 1
Shoei XR-1000 a uszy?
Witam.
Mam taki problem, w zeszłym tygodniu mierzyłem kask Shoei XR-1000 M ( 57 cm obwód głowy ) wszystko fajnie wygodnie prócz jednego faktu.... strasznie PILI W USZY! I stąd moje pytanie ponieważ nie mieli tam akurat na stanie żadnego L, czy L by dobrze na mnie leżała czy różnice między rozmiarami są tak duże że będzie za luźny? Dręczy mnie to bo teraz przez pewien czas nie będę miał dostępu do żadnego sklepu z Shoei a z drugiej strony chciałbym zamówić już teraz żeby poczekał na mój powrót do domu bo pieniądze w obecnych czasach łatwiej znikają niż się pojawiają....
Z góry dzięki za rady.
Mam taki problem, w zeszłym tygodniu mierzyłem kask Shoei XR-1000 M ( 57 cm obwód głowy ) wszystko fajnie wygodnie prócz jednego faktu.... strasznie PILI W USZY! I stąd moje pytanie ponieważ nie mieli tam akurat na stanie żadnego L, czy L by dobrze na mnie leżała czy różnice między rozmiarami są tak duże że będzie za luźny? Dręczy mnie to bo teraz przez pewien czas nie będę miał dostępu do żadnego sklepu z Shoei a z drugiej strony chciałbym zamówić już teraz żeby poczekał na mój powrót do domu bo pieniądze w obecnych czasach łatwiej znikają niż się pojawiają....
Z góry dzięki za rady.
- Plomien
- Świeżak
Nowy kas uciska , po jakimś czasie sie ułoży . Jednak kiedyś miałem nitro i nigdy się nie ułożył uszy piekłu po 2 latach eksploatacji . Teraz mam nolana i tu problem nie występował od początku a kask leży świetnie .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
Kask ma dobrze przylegać do głowy. Jeżeli nie uciska Cię na skroniach to powinien być dobry. Sam mam shoei Xr-1000 roz. M. Jak mam kask na głowie to mi uszu jakoś strasznie nie uciska. Dopiero przy ściąganiu jest straszna męka;/
-
chachurka - Świeżak
Chachurka więc kominiarka powinna załatwić sprawę 

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
Szczerze to kupiłem XR1000 w styczniu, wcześniej miałem Araia Vipera ale się rozbił
i jeśli mógłbym zamieni Shoei na Araia to bym to zrobił natychmiast. Shoei głośny, nie chodzi o dźwięki silnika i otoczenia ale w nim napiernicza taki szum wiatru. Szyba i pinlock jest tak spasowana ze jak się pochylasz to patrzysz akurat na krawędzi pinlocka albo na zaparowaną szybkę. O zgrozo, a uszy zawsze sie zawijają ze po kilku minutach bolą jak ...... W Araiu nie bylo takich problemów. Duża szyba, miejsce na uszy i dźwięk silnika bez szumu powietrza. Jak ktoś chce kupić shoei xr1000 kupiony w styczniu ze 4 razy jeżdżony w malowaniu ROGUE TC-6 z pełnym whisperem to zapraszam do składania propozycji na priv

MT-03,-01,KTM SuperDuke, RC8 

-
BekuMT01 - Świeżak
Troszke mnie BekuMT01 odstraszyles, a myslalem o takim... Widzialem tez na youtubie jak kolezce srodek przy szczece caly sie ruszal :/
Jak za kask w tej cenie to straszna lipa...
Ogladalem ostatnio dla porownania Sharka RSI i wyglada zacnie. Znalazlem sklep w ktorym maja je po 800, no i do tego 5 lat gwarancji!! Chyba sie zdecyduje... RSR maja za 1300 - to juz topowy model
http://www.allegro.pl/item582261207_sup ... _arai.html
Mozna ich smialo pytac, chetnie odpisuja na maile
Jak za kask w tej cenie to straszna lipa...
Ogladalem ostatnio dla porownania Sharka RSI i wyglada zacnie. Znalazlem sklep w ktorym maja je po 800, no i do tego 5 lat gwarancji!! Chyba sie zdecyduje... RSR maja za 1300 - to juz topowy model
http://www.allegro.pl/item582261207_sup ... _arai.html
Mozna ich smialo pytac, chetnie odpisuja na maile

Honda Dominator
- Walery
- Świeżak
Plomien z obdukcji shoi w modelu Multitek powiem ci że różnice w rozmiarach są ledwo wyczuwalne naprawde niewielkie. nie miałem problemów z uciskiem na ucho ale fakt jest kaki że jeśli np w L bedzie ci ciasno ale w miare komfortowo a w M tylko ciasno (bez wyrażnych ucisków) to weż M. Najlepiej jak ktoś w sklepie Ci doradzi ktoś kto jeżdzi bo melepety co tylko praktykują w sklepie nagadają ci głupot.
-
Morter - Świeżak
Mialem xr 1000, ale pozbylem sie go.Za cene 1500pln oczekiwalem duzo.Nie mylilem sie, jakosc wykonania-bajka, akcesoriow do niego-mnostwo, kolorystyka-roznorodna, ale....Kupilem, zalozylem, z uszamu ten sam problem, choc to kwestia ulozenia, jak dlugo?Zalezy od wielkosci uszu:).Wyszedl ze sklepu z niewyregulowana szybka.Wialo strasznie,glosno,myslalem, ze po dwukrotnej regulacji problem zniknie, a tu nic.. Chcialem bardzo shoei xr, bo to szybki, a to kolnierz, a to kolorki, itd.Zawiodlem sie.Sprzedalem, kupilem narazie nolana x lite, z pinlockiem i szczerze powiem, ze za wyj jakosci wykonania-kask spisuje sie lepiej.Marzy mi sie ARAI, ale nie znam opini, ani nie wiem czy nie bede rownie zawiedziony, jak po shoei.Radzilbym Tobie poszukac kasku przede wszystkim z pinlockiem, nawet x lite, sa na dobrym poziomie, a ja polecam.
-
piwek - Świeżak
kupilem SHOEI xr 1000 ROUGE tc-6 rozmiar XS na motobazarze w wawie 19 kwietnia, kask jak zaloze na glowe jest wszystko ok pasuje jak ulał przy zdejmowaniu z glowy malo nie urwie mi uszu, obwod głowy 55 cm, nie wzielem zadnych namiarow na kolesia ktory mi sprzedał wiec jak ktos by chcial kupic albo sie zamienic na rozmiar wiekszy prosze pisac
dodam ze tej niedzieli było tylko jedne stoisko z tymi kaskami moze ktos bedzie miał jakis namiar do tych ludzi
edytuj posty.. kravec
dodam ze tej niedzieli było tylko jedne stoisko z tymi kaskami moze ktos bedzie miał jakis namiar do tych ludzi
edytuj posty.. kravec
- pauly_1981
- Świeżak
pauly_1981 napisał(a):kupilem SHOEI xr 1000 ROUGE tc-6 rozmiar XS na motobazarze w wawie 19 kwietnia, kask jak zaloze na glowe jest wszystko ok pasuje jak ulał przy zdejmowaniu z glowy malo nie urwie mi uszu, obwod głowy 55 cm, nie wzielem zadnych namiarow na kolesia ktory mi sprzedał wiec jak ktos by chcial kupic albo sie zamienic na rozmiar wiekszy prosze pisac
edytuj posty.. kravec
Sprzedawca nie podpowiedział że do 55cm obwodu głowy to S

-
MaRRiusz - Świeżak
w xr 1000 wyściółka raczej się nie wyrabia, jedynie wkładki policzkowe (czy jak to się tam nazywa). Jak kupowałem, to przymierzałem nówkę i później sprzedawca dał mi przymierzyć swój w tym samym rozmiarze, w którym jeździ 2 lata i nie zauważyłem różnicy.
781228 <3
- grzybol
- Świeżak
W XR1000 policzki po upraniu podobno wracają do oryginalnych kształtów, przymierzanie czyjegoś nic nie da bo owa osoba może mieć szczuplejsze policzki, ja wiem jak u mnie jest luźniej w policzkach po jeżdżeniu w kominiarce, i właśnie najlepiej latać w kominiarce wtedy z uszami nie ma problemu 

-
MaRRiusz - Świeżak
Ja smigam w RF1000 (odpowiednik XR'a) i na poczatku mialem glupkowaty wyraz twarzy po zdjeciu nocnika - sprawca byly mocno dopasowane policzki, z czasem kask ulozyl sie wysmienicie - duzo pomoze Ci cieniutka sliska kominiarka
Z uszami faktycznie moze byc na poczatku klopot, ale jest szansa ze to kwestia techniki zakladania nocnika lub ksztaltu Twojej glowy.
Wiem, ze moze wydac Ci sie to smieszne ale jesli bedziesz zakladal go centralnie z gory na banke to tak bedzie. Ciezko mi to wytlumaczyc o co chodzi, ale cos w tym jest
Jesli chodzi o kwestie halasu w tym kasku to cichy on nie jest (zwlaszcza powyzej 140 km/h) - IMHO "wine" ponosi pozadna wentylacja - cos za cos... Jak chcesz miec cicho lykaj RAID II.

Z uszami faktycznie moze byc na poczatku klopot, ale jest szansa ze to kwestia techniki zakladania nocnika lub ksztaltu Twojej glowy.
Wiem, ze moze wydac Ci sie to smieszne ale jesli bedziesz zakladal go centralnie z gory na banke to tak bedzie. Ciezko mi to wytlumaczyc o co chodzi, ale cos w tym jest

Jesli chodzi o kwestie halasu w tym kasku to cichy on nie jest (zwlaszcza powyzej 140 km/h) - IMHO "wine" ponosi pozadna wentylacja - cos za cos... Jak chcesz miec cicho lykaj RAID II.
Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
True True.
Tak jak mówię mierzyłem M ( matowy czarny ) potem w ślepo kupiłem M ( Artifact ) i złe uczucie na uszach nie występuje nie wiem czemu może uszy się mi skurczyły
( tylko przy ściąganiu trochę pieką) No a z policzkami fakt kask robi taki "ryjek"
Z głośnością nie wiem jak jest powyżej 140 bo nie jechałem tyle ale poniżej jak dla mnie jest bardzo w porządku ( tylko w sumie nigdy nie miałem innego integrala także porównanie żadne tylko własna obiektywna ocena.
Tak jak mówię mierzyłem M ( matowy czarny ) potem w ślepo kupiłem M ( Artifact ) i złe uczucie na uszach nie występuje nie wiem czemu może uszy się mi skurczyły

Z głośnością nie wiem jak jest powyżej 140 bo nie jechałem tyle ale poniżej jak dla mnie jest bardzo w porządku ( tylko w sumie nigdy nie miałem innego integrala także porównanie żadne tylko własna obiektywna ocena.
- Plomien
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości