SCHUBERT
• Strona 1 z 1
SCHUBERT
Szykuje sie do dokupienia kasku na nowy sezon ale nie za bardzo wiem,ktory wybrac.
W gre wchodza:
C3
S1 PRO
R1
Ktory z tych trzecha kaskow jest najlepszy,tzn.najpraktyczniejszy,najcichszy,najlepiej wyposazony?
Kask bedzie sluzyl raczej do szybkiej turystyki niz to typowego zapier...nia.
Z gory dzieki za odpowiedzi.
W gre wchodza:
C3
S1 PRO
R1
Ktory z tych trzecha kaskow jest najlepszy,tzn.najpraktyczniejszy,najcichszy,najlepiej wyposazony?
Kask bedzie sluzyl raczej do szybkiej turystyki niz to typowego zapier...nia.
Z gory dzieki za odpowiedzi.
-
Pawcio415 - Świeżak
Odpowiedz na twojego posta brzmi - C3
A tak poważnie. Ja mam S1 PRO i jestem z niego bardzo zadowolony. Ale ponoć C3 jest o 1 db cichszy od S1 PRO. A co do samego kasku. Cichy, szczelny, dobrze leży na głowie, nie wiem co mam ci więcej napisać. Jak preferujesz szczękowe to bierz C3, a jak pełne to S1 PRO. Chyba że chcesz zaoszczędzić trochę to weź sobie R1

A tak poważnie. Ja mam S1 PRO i jestem z niego bardzo zadowolony. Ale ponoć C3 jest o 1 db cichszy od S1 PRO. A co do samego kasku. Cichy, szczelny, dobrze leży na głowie, nie wiem co mam ci więcej napisać. Jak preferujesz szczękowe to bierz C3, a jak pełne to S1 PRO. Chyba że chcesz zaoszczędzić trochę to weź sobie R1
-
barti - Świeżak
No wlasnie....nie moge sie nigdzie doszukac szczerych opinii o R1 ale oszczedzac nie chce na wlasnej glowie.
C3 bylby dla mnie praktyczniejsze ale jednak mimo wszystko ma bardzo ubogie "malowania" i troszke mnie wyglad odstrasza.
Wiec narazie minimalnie prowadzi S1 PRO
Mam jeszcze miesiac na podjecie decyzji i nie wykluczam,ze wezme oby dwa kaski...C3 oraz S1 PRO.
Aha....gdzies mi sie ostatnio obila o uszy opinia,ze C3 po jakims tam czasie uzytkowania(niezbyt dlugim) byl krytykowany za niesolidne wykonanie.
Wie ktos cos o tym?
C3 bylby dla mnie praktyczniejsze ale jednak mimo wszystko ma bardzo ubogie "malowania" i troszke mnie wyglad odstrasza.
Wiec narazie minimalnie prowadzi S1 PRO

Mam jeszcze miesiac na podjecie decyzji i nie wykluczam,ze wezme oby dwa kaski...C3 oraz S1 PRO.
Aha....gdzies mi sie ostatnio obila o uszy opinia,ze C3 po jakims tam czasie uzytkowania(niezbyt dlugim) byl krytykowany za niesolidne wykonanie.
Wie ktos cos o tym?
-
Pawcio415 - Świeżak
Dzisiaj testowałem Multiteka i C3 bo nad takimi sie zastanawiam też do turystyki, C3 mimo że jest to "nówka" technologicznie w porównaniu z Multi wypada jak dla mnie słabiej mimo że ma blendę czego brakuje w Shoi (jest szybka progresywna), jest wielki i wydaje sie "ociężały". W Multi mam rozmiar M a w C3 miałem problem z wciśnięciem XL ?! szok i wyglądało jakbym miał pralkę na głowie co niejest bez znaczenia .
choice smart young jedi
choice smart young jedi

-
Morter - Świeżak
Ja mam chyba M i jak mierzyłem C3 to M była dla mnie nie dobra, a w L jakoś się źle czułem. Sam się długo wahałem pomiędzy tymi kaskami, ale jednak zdecydowałem się na S1 PRO i jestem bardzo zadowolony. Mam kolor biały i ponoć fajnie wygląda z daleka. A jak opuścisz blendę to wygląda jak by się miało czarną szybkę. Biały zawsze można sobie np wykleić dowolnymi naklejkami 

-
barti - Świeżak
ja mam s1pro od roku i jestem bardzo zadowolony... rzeczywiscie, jest wiekszy od standardowych kaskow, ale jest dzieki tem zajebiscie cichy, pierszy raz od kad jezdze na motocyklach, powyzej 100km/h slysze ryk swojego silnika nie zmacony swistem wiatru... a nie mam wysokiej turystycznej szyby i glowa jest caly czas wystawiona na dzialanie wiatru... jesli sie zastanawiasz miedzy s1pro a c3 wez s1 bo masz lepsza ochrone szczeki, bo kask tworzy jednolita skorupe i lepiej sie rozloza naprezenia przy uderzeniu... efekt jak ze skoropka jajka
co do r1 to jest tam gorsza wentylacja i nie ma pinlocka, a pinlock to niezastapiona sprawa
co do r1 to jest tam gorsza wentylacja i nie ma pinlocka, a pinlock to niezastapiona sprawa
przyczajony tygrys, ukryty smok... zielony smok... Kawasaki

-
Ryba - Świeżak
Wymienne wyściółki
Witam,
Kupiłem jakiś czas temu Schubertha C3, zakupu dokonałem po sezonie z wyprzedaży.
Obwód głowy 57,5cm-58cm zatem przymierzałem dwa rozmiary M (56-57cm) oraz L (58-59), doradcy w sklepie stwierdzili ze jednak M gdyż kask musi przylegać i być nawet lekko ciasny bo się "ubije". Fakt w L bylo swobodnie ale jak go mocniej przytrzymałem to dało się prawi na oczy zaciągnąć, natomiast M jak go w domu założę i chwile posiedzę to niestety główka troszkę boli ;-) No jest po prostu przylegający i czuć że opasa tą głowę.
Moje pytanie: czy on siÄ™ aby na pewno ubije ?
I drugie ważne pytanie: czy w razie czego można do kasku kupić inne wyściółki ? W końcu kaski robione są w dwóch skorupach zatem myślę że da się kupić wyściółki od kasku z rozm. L i wówczas samemu go sobie powiększyć ?
Proszę o opinie... Gdyż nigdzie wyściółek nie znalazłem ;-)
Kupiłem jakiś czas temu Schubertha C3, zakupu dokonałem po sezonie z wyprzedaży.
Obwód głowy 57,5cm-58cm zatem przymierzałem dwa rozmiary M (56-57cm) oraz L (58-59), doradcy w sklepie stwierdzili ze jednak M gdyż kask musi przylegać i być nawet lekko ciasny bo się "ubije". Fakt w L bylo swobodnie ale jak go mocniej przytrzymałem to dało się prawi na oczy zaciągnąć, natomiast M jak go w domu założę i chwile posiedzę to niestety główka troszkę boli ;-) No jest po prostu przylegający i czuć że opasa tą głowę.
Moje pytanie: czy on siÄ™ aby na pewno ubije ?
I drugie ważne pytanie: czy w razie czego można do kasku kupić inne wyściółki ? W końcu kaski robione są w dwóch skorupach zatem myślę że da się kupić wyściółki od kasku z rozm. L i wówczas samemu go sobie powiększyć ?
Proszę o opinie... Gdyż nigdzie wyściółek nie znalazłem ;-)
- oizon
- Świeżak
oizon Chyba raczej powinieneś zacząć od
viewtopic.php?t=10
viewtopic.php?t=10
CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
Czytalem, ze sie ubije. Nie mozesz miec luznego kasku bo zrobi sie jeszcze luzniejszy. Dzisiaj mialem pierwsza przejazdzke w mojej c3. Jakos troche wieje w oczy mimo zamknietych wentylacji ale godzina to za krotko, zeby pisac wiecej na temat eksploatacji.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
każdy kask się rozbija i to sporo nieraz, dlatego zawsze kupuje najmniejszy rozmiar jaki tylko na głowę wcisnę
. s1 pro pięknie tez wygląda 

TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
mirekm71 napisał(a):Czytalem, ze sie ubije. Nie mozesz miec luznego kasku bo zrobi sie jeszcze luzniejszy. Dzisiaj mialem pierwsza przejazdzke w mojej c3. Jakos troche wieje w oczy mimo zamknietych wentylacji ale godzina to za krotko, zeby pisac wiecej na temat eksploatacji.
Ja kto wieje w oczy,kask za taką kasę i wiej coś bajki opowiadasz nie możliwe.
CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
Witam wszystkich forumowiczow.
Planuje zakup kasku i po glowie chodzÄ… mi:
SCHUBERTH C3
SCHUBERTH S1 PRO
SHOEI QWEST
Do tej pory latalem w arai quantum i do jezdzenia po miescie jest jak najbardziej ok, natomiast na trasie jest strasznie glosny. Chciałbym poznac waszą opinie odnośnie kaskow ktore wczesniej wymienilem (moze ktos mial mozliwosc konfrontowac te kaski ze soba). Zalezy mi na blendzie ale z kolei do shoei'a mozna dokupic pinlock z fotochromem. I jeszcze jedno moje pytanie - brac jeszcze jednego integrala (qwest / s1 pro) czy jako drugi kask z przeznaczeniem na trase wybrac jednak szczekowca (c3). Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Planuje zakup kasku i po glowie chodzÄ… mi:
SCHUBERTH C3
SCHUBERTH S1 PRO
SHOEI QWEST
Do tej pory latalem w arai quantum i do jezdzenia po miescie jest jak najbardziej ok, natomiast na trasie jest strasznie glosny. Chciałbym poznac waszą opinie odnośnie kaskow ktore wczesniej wymienilem (moze ktos mial mozliwosc konfrontowac te kaski ze soba). Zalezy mi na blendzie ale z kolei do shoei'a mozna dokupic pinlock z fotochromem. I jeszcze jedno moje pytanie - brac jeszcze jednego integrala (qwest / s1 pro) czy jako drugi kask z przeznaczeniem na trase wybrac jednak szczekowca (c3). Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
- Maciekmm
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości