Róznica skutera chłodzonego powietrzem a cieczą
• Strona 1 z 1
Róznica skutera chłodzonego powietrzem a cieczą
Siema. Niedługo bd kupował skuterek (prawdopodobnie Aprillia SR 50) i nie wiem czy duza roznica jest chłodzenia cieczą od chłodzenia powietrzem. Wiec prosze o objasnienie mi tej roznicy
- filipo21
- Świeżak
talta co Ty mówisz? Jaki filtr przy chłodzeniu powietrzem? Ja o czymś nie słyszałem? Chłodzenie ciecza jest lepsze, lżej silnikowi w upalne dni i tuningowac też lepiej z cieczą bo, stuningowany silnik wiecej się grzeje, a powietrze nie koniecznie zawsze musi go ochłodzić.
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
powiem tak : Powietrze jest duzo slabsze niz ciecz, aczkolwiek powietrzaka mozesz taniej stuningowac, poniewaz sa tansze czesci. Wogole malo teraz jest powietrzakow LC lepsze 

- marc9911in
- Świeżak
LC i nic innego.Na powietrzu,szczególnie w 2T jest lipa.Te wiatraczki są dobre dla dzieci na wiaterek,a nie silnik chlodzić.Z oversizem jeszcze jako tako dmucha,ale tak.Bezapelacyjnie ciecz.Pozatym zauwaz,ze silniki na cieczy są troche mocniejsze od AC.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Z tym że te wiatraczki nic nie dają to się nie zgodzę. Ciecz lepiej wychłodzi, ale 2t z wiatrakiem się nie grzeje do nie wiadomo jakiej temperatury, ani podczas jazdy ani na parkingu. U mnie temperatura jest normalna a mam chłodzony powietrze. Jak masz możliwość to wybierz ciecz, a jak nie to bierz powietrze. takiej GIGANTYCZNEJ różnicy nie ma.
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Jest.Mialem skuter na powietrzu.Pozatym zobacz sobie przebiegi skuterów na AC kontra LC.Nie widzialem AC który bez remontu przejechal wiecej niz 20 kkm,a jeździlem LC który przejechal prawie 40 kkm i dalej jakos chodzil dobrze.Oczywiscie nie mówie tu o moto którym jeździl dziadek do sklepu,tylko o dwusuwie na którym jakis mlody uzywal manety jak przelacznika swiatel.Pozatym stabilnosc cieplna LC jest duuuzo lepsza.Spróbuj przez dłuzszy odcinek jechac na full manecie i zobacz który potem zlapie mula-LC czy AC.
-
Bez wątpienia ciecz ;]
Dandi, a co ci sie silnik na parkingu zagrzał kiedyś xd ?
Dandi, a co ci sie silnik na parkingu zagrzał kiedyś xd ?
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Koval135 napisał(a):Pozatym zobacz sobie przebiegi skuterów na AC kontra LC.Nie widzialem AC który bez remontu przejechal wiecej niz 20 kkm,a jeździlem LC który przejechal prawie 40 kkm i dalej jakos chodzil dobrze.C.
Ja widziałem

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Chyba nie zrozumiałeś streści, czy ja napisałem że mi się zagrzał? Po prostu ludzie piszą że chłodzony powietrzem może się zagrzać na parkingu, co jest totalną bzdurą. To zależy od użytkowania, jak mówiłem mi wystarczy AC. LC ma lepsze chłodzenie, ale za to cylindry są drogie
A sorrki zapomniałem dodać, że niby ta 50ccm przejechała 40k? Możesz podać firmę skuter. Trzeba mieć konia żeby go ciągał do 40k i duży plecak na części które będziesz zbierał. Może jeszcze bym uwierzył jak by to był japoniec.
A sorrki zapomniałem dodać, że niby ta 50ccm przejechała 40k? Możesz podać firmę skuter. Trzeba mieć konia żeby go ciągał do 40k i duży plecak na części które będziesz zbierał. Może jeszcze bym uwierzył jak by to był japoniec.
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Piaggio nrg mc 2.Nie trzeba konia.
PS:Tak apropo-japonce w skuterach laduja najczęsciej wloskie konstrukcje.
PS:Tak apropo-japonce w skuterach laduja najczęsciej wloskie konstrukcje.
-
To nieprawda ze moze sie zagrzac chlodzony powietrzem.
Ja mam mocno przerobiony silnik ale jest zasada jezeli przerabiasz to i przerabiasz chlodzenie lepszy wentylator i tak zwany lapacz powietrza ktory wpycha dodatkowo powietrze do wiatraka i to dziala nic mu nie jest .
Ja mam mocno przerobiony silnik ale jest zasada jezeli przerabiasz to i przerabiasz chlodzenie lepszy wentylator i tak zwany lapacz powietrza ktory wpycha dodatkowo powietrze do wiatraka i to dziala nic mu nie jest .
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm