Odpowietrzanie hamulców i wymiana płynu w CBS
• Strona 1 z 1
Odpowietrzanie hamulców i wymiana płynu w CBS
RobiÄ…c ostatnio serwis w VFR chcialem zmienic plyn hamulcowy. Problem tkwi w zamontowanym tam Dual CBS-ie. Tego typu systemy wymagaja nieco innej techniki. Chce zapytac czy ktos z was ma doswiadczenie w wymianie plynu w takim ukladzie hamulcowym ? O czym nalezy pamietac i na co zwrocic uwage ? czy stosuje sie tutaj jakies specjalne metody i narzedzia ? Nawiazujac do pytania z tematu jak po zabiegu wymiany plynu odpowietrzyc hamulce.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
No to współczuję - ostatnio miałem przyjemność wymiany płynu:
1. Wysysasz strzykawką stary płyn ze zbiorniczków, czyścisz je papierem i wlewasz świeży (Dot 4)
2. Przyda się pojemniczek i przezroczysty wężyk, widać czy leci już czysty płyn.
....
nie bardzo chce mi się to dokładnie opisywać, ale najlepiej mieć osobę do pomocy i niestety ciężko jest dostać się do odpowietrzników przy tylnym zacisku.
Obok zbiornika z tyłu po prawej stronie pod gumami jest odpowietrznik do regulatora ciśnienia z tylnej pompy na zaciski przednie.
A masz może service manuala ?
Ostatnio gdzieś znalazłem dokładny opis krok po kroku.
1. Wysysasz strzykawką stary płyn ze zbiorniczków, czyścisz je papierem i wlewasz świeży (Dot 4)
2. Przyda się pojemniczek i przezroczysty wężyk, widać czy leci już czysty płyn.
....
nie bardzo chce mi się to dokładnie opisywać, ale najlepiej mieć osobę do pomocy i niestety ciężko jest dostać się do odpowietrzników przy tylnym zacisku.
Obok zbiornika z tyłu po prawej stronie pod gumami jest odpowietrznik do regulatora ciśnienia z tylnej pompy na zaciski przednie.
A masz może service manuala ?
Ostatnio gdzieś znalazłem dokładny opis krok po kroku.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości