Zobacz wÄ…tek - Regulacja zawieszenia R6, 01'
NAS Analytics TAG

Regulacja zawieszenia R6, 01'

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Regulacja zawieszenia R6, 01'

Postprzez RAFF » 17/3/2009, 12:27

Szukalem po googlach i tutaj ale nie moge znalezc nic konkretnego..

Chce wyregulowac zawieche tak aby po naszych drogach jazda była dosc bezpieczna, (niestety nie mam wolnego tysiąca zł na amor skretu;/) chce wyregulowac zawieszeniem ile sie da aby było lepiej . Obecnie mam dosc twarde ustawienia, troche juz pokrecilem delikatnie miekszy sie zrobił ale Moze ktos ma gotowca co i ile, jak pokręcic aby bylo w sam raz:),
uniwersalnie ... Jak wiadomo R6 ma sklonnosci do shimmy a szczegolnie przy duzych predkosciach, a gdzies wyczytalem ze mozna to zawieszeniem troche zniwelowac ale tez jak za miekko bedzie to niedobrze, poszukuje wlasnie takich ustawien, sprawdzonych.

(Moze i takie tematy były ale nie wynalazłem tego ktory dal by mi wyczerpujaca informacje, bede wdzieczny za kazda pomoc )
Pozdrawiam.

Edit:
Znalazlem takiego linka : http://www.sportrider.com/bikes/146_sus ... dex10.html

Są jakies ustawienia, zaraz bede siadał ze słownikiem i tlumaczył ale moze ktos by to szybciej rozszyfrował :))

Edit 2 :
Tak jak kolega nizej wspomina waga,wzrost itp fakt, ma istotne znaczenie
ustawienia zawieszenia pod ludzika 182-184cm wzrostu , 75-80 kg wagi by pasowały.
Ostatnio edytowano 17/3/2009, 12:53 przez RAFF, łącznie edytowano 1 raz
zwolnij
RAFF
Świeżak

Postprzez kÅ‚osiakR6 » 17/3/2009, 12:44

Pamietaj ze ustawiajac zawieszenie musisz brac pod uwage wage kierujacego

Poszukaj amorka skretu na allegro. Uzywke lsl mozesz dorwac czasem po 300 pln, niedrogo ale naprawde pomaga, mam u siebie i pare razy uratował mi dupe.
r6 99r

cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
kłosiakR6
Świeżak

Postprzez cichy » 17/3/2009, 14:55

Nie ma czegoś takiego jak dobre ustawienie na ulice. Zawsze na gładkiej będzie za miękkie, a na wyboistej za twarde. Do tego trzeba przestawiać zawsze jak zabierasz pasażera.
cichy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Maćko 25 » 22/3/2009, 20:58

Wydaje mi się że ustawienia ze stronki którą wskazałeś są dostosowane bardziej do sportowej jazdy czyli twarde. Pobierz sobie ze strony yamahy ksiąrzke obsługi tam w rozdziale 3 na stronie od 17 do 20 jest opisane jakie ustawienia są twarde a jakie miękkie niestety nie ma napisane jak to zestroić.
motur to nie fszystko, fszystko bez moturu to h..
Maćko 25
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê